داشتن دندانهای خراب، زرد و معیوب میتواند تاثیر نامطلوب بر زندگی و حتی
حرفه افراد داشته باشد که این امر در زنان بیشتر صدق میکند.
، اغلب
ما با مشاهده عکس لبخند افرادی با دندانهای کاملا سفید و زیبا در
تبلیغات مجلات، روزنامهها و برنامههای تلویزیونی به فکر راهحلی برای
سفید کردن دندانهایمان میافتیم اما باید بدانیم که برای داشتن دندانهای
سفید مجبور نیستیم به انواع درمانهای شیمیایی سخت و روکشهای مصنوعی تن
دهیم چرا که میتوانیم با بکارگیری توصیههای زیر و به طور طبیعی
دندانهایی سفید و درخشان داشته باشیم. این توصیهها به شرح زیر است:
-
پس از صرف هر وعده غذایی یا مصرف تنقلات، میانوعدهها و نوشیدنیها،
دندانهای خود را مسواک بزنید چرا که باقی ماندن ذرات غذا در دهان، محیط
دهان را اسیدی کرده و که این امر باعث تخریب و تغییر رنگ و زرد شدن بیشتر
مینای دندان میشود.
- استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید زیرا
اغلب در شکاف بین دندانها لکههایی برجای میمانند و این فضاها، تنها با
استفاده از نخ دندان تمیز میشوند.
- همچنین نوشیدن قهوه و چای و
نوشیدنیهای دارای رنگدانه را که موجب تغییر رنگ و ایجاد لکه در دندانها
میشوند، ترک کرده و یا به حداقل برسانید.
- استفاده روزانه از جوش
شیرین به عنوان خمیر دندان اصلی باعث تحلیل رفتن مینای دندان میشود اما
استفاده از آن به صورت یک بار در هفته یکی از راهحلهای قدیمی برای سفید
کردن دندانها است.
- مراجعه به دندانپزشک هر شش ماه یک بار اگرچه
یک توصیه پرهزینه است اما دندانپزشک با استفاده از ابزار فلزی مخصوص
دندانهای شما را به گونهای جرمزدایی میکند که شما با هیچ روشی قادر به
انجام آن نخواهید بود.
- غذاهای دارای خاصیت سفیدکنندگی مصرف کنید.
مطالعات
علمی تایید میکند که بسیاری از موادغذایی برای سفید کردن دندانها مفید
هستند. مصرف موادغذایی از جمله پنیر، توت فرنگی، برگ بو، پوست پرتقال و نیز
تکههای خام سبزیجاتی نظیر هویج، کرفس، کرم بروکلی و خیار میتواند به
سفیدی دندانها کمک کند.
- پوشیدن لباسهایی با رنگهای سرد و رنگهای پایه آبی نیز یکی از حقههایی است که دندانها را سفیدتر نشان میدهد.
-
کربن (زغال) فعال که در فروشگاههای موادغذایی موجود است و سموم بدن را
دفع میکند نیز میتواند به سفید کردن دندانها کمک کند. بدین صورت که
مقدار کمی از این پودر را روی مسواک قرار داده و پس از خیس کردن، چند دقیقه
دندانها را با آن مسواک کنید.
اکنون انتخاب با شماست که از سفید
کنندههای طبیعی یا محصولات تجاری استفاده کنید چون تمام سفید کنندههای
صنعتی و خانگی حاوی یک ماده مشترک برای سفید کردن دندانها هستند که
«پراکسید هیدروژن» نام دارد با این تفاوت که استفاده از روشهای طبیعی و
غیرشیمیایی بدون شک فاقد عوارض جانبی هستند.
«پراکسید هیدروژن» در واقع مادهای است که تقریبا همه موجودات زنده در مواجهه با عفونت از خود تولید میکنند.