کد خبر: ۱۲۴۴۶۴
زمان انتشار: ۲۰:۵۲     ۲۱ فروردين ۱۳۹۲
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: امشب جلسه مشترکی در مناطق زلزله‌زده با حضور مقامات دولتی برای تصمیم‌گیری به منظور بهبود وضعیت زلزله‌زدگان برگزار می‌شود.
به گزارش 598، حسن قدمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) همچنین گفت: معاون اول رییس‌جمهور و وزرای کشور و بهداشت نیز امروز از مناطق زلزله‌زده بازدید کردند.

وی همچنین در حالی از عدم تغییر آمار جانباختگان و مجروحان زلزله بوشهر تا این لحظه خبر می‌دهد که براساس اعلام استاندار بوشهر، زلزله تاکنون 37 کشته و حدود 950 مجروح برجای گذاشته است.

ترخیص 26 تن از مصدومان زلزله از بیمارستان/ وخامت حال 6 تن از مجروحان

سید مجید حسینی مسوول ستاد هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تشریح آخرین وضعیت امدادرسانی به مصدومان زلزله استان بوشهر، اظهار کرد: از 131 تنی که در بیمارستان‌های استان بوشهر پذیرش شدند، 26 تن پس از دریافت خدمات درمانی و بهبود، از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

به گفته وی، شش تن از مصدومان نیز در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های شهدای خلیج‌فارس و سلمان‌فارس بستری‌ شده‌اند.

مسوول ستاد هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر همچنین درباره آمار جنسیت افراد حادثه دیده در زلزله بوشهر نیز به ایسنا گفت: از میان افراد پذیرش شده در بیمارستان، 70 تن را مردان و 61 تن را زنان شامل می‌شوند.

حسینی افزود: همچنین در میان مجروحان بستری نیز 14 کودک زیر 12 سال نیز دیده می‌شود.

وی درباره اقدامات سایر دستگاه‌ها و نهادها در زلزله بوشهر نیز اظهار کرد: 20 دستگاه آمبولانس از سوی بهداشت و درمان شرکت نفت، دو دستگاه آمبولانس از سوی ارتش و تعدادی آمبولانس نیز از سوی سپاه پاسداران و جمعیت هلال‌احمر در امدادرسانی به زلزله‌زدگان حضور دارند.

مسوول ستاد هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عمده علت پذیرش این افراد در بیمارستان‌ها را تروما و ضربه اعلام کرد و گفت: در میان شش مصدومی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند، تعدادی نیز دچار ضربه مغذی شده‌اند.

حسینی اضافه کرد: همچنین شب گذشته یکی از زلزله‌زدگان نیز به دلیل وارد شدن آسیب جدی به طحال و کبد، تحت عمل جراحی قرار گرفت.

مناطق زلزله زده‌ی استان بوشهر

اسامی 26 تن از جانباختگان

سازمان پزشکی قانونی نیز با انتشار اسامی 26 تن از جانباختگان، اعلام کرد: هشت تن از جان‌باختگان زیر 10 سال سن داشتند.

دکتر رضایی مدیرکل پزشکی قانونی استان بوشهر همچنین از صدور 35 جواز دفن برای متوفیان زلزله بوشهر تاکنون خبر داد و با اشاره به جنسیت متوفیان زلزله گفت: 22 نفر از کشته شدگان زن و 13 نفر آنها مرد بوده‌اند.

وی همچنین درمورد محدوده سنی جانباختگان حادثه زلزله اظهار داشت: هشت نفر از فوت شدگان زیر 10 سال (4 پسر، 4 دختر)، هشت نفر بین 10 تا 50 سال (7 زن و یک مرد) و 19 نفر بالای 50 سال (11 زن و 8 مرد) بوده‌اند.

شناسایی هویت متوفیان زلزله بر اساس شواهد جمع آوری شده توسط پزشکی قانونی و اظهارات بستگان متوفیان صورت گرفته است و اسامی 26 نفر از کشته شدگان زلزله عبارتند از: بانو احمدی/ فرزند عباس 55 ساله، شیرین هاشمی/ فرزند غلام 70 ساله، علی بازدار/ فرزند حیدر 75 ساله، محمد حمادی/ فرزند مسلم86 ساله، حکمیه ذوالفقار/ فرزند عبدالله 24 ساله، زهره شیبانی/ فرزند حبیب الله 7 ساله، عباس درزن‌زاده/ فرزند غلام 82 ساله، صفیه قمی بهبهانی/ فرزند سیدعلی47 ساله، ابوالفضل معصومی/ فرزند عباس 7 ماهه، نرجس خاتون همدمی‌پور، میرزا زارعی/ 62 ساله، نامدار هاشمی/ فرزند غلام 70 ساله، رمضان ذوالفقار/ فرزند غلام 75 ساله، زیارتی/ فرزند علی 62 ساله، محمد فهیمی/ 75 ساله، اعظم پوزه/ فرزند حسین 27 ساله، زهرا شیبانی/ فرزند حبیب الله 10 ساله، یوسف معصومی/ فرزند عباس 8 ساله، حنانه سعیدی‌نیا/ فرزند روح الله 4 ماهه، صغرا حسینی/ فرزند محمد 30 ساله، لیلا ذوالفقاری/ فرزتد رمضان 43 ساله، مهری دانا/ فرزند اکبر 5 ساله، رجبی/ 5 ساله، خانم آل توان/ 50 ساله، اکبر فرهادی/ 37 ساله و سمیه فرهادی 30 ساله.

مناطق زلزله زده‌ی استان بوشهر

وضعیت بهداشتی مناطق زلزله‌زده و کمبودهای موجود

کمبود سرویس‌های بهداشتی سیار و مشکلات مربوط به دفع زباله‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تشریح وضعیت بهداشتی مناطق زلزله‌زده، کمبود سرویس‌های بهداشتی سیار و مباحث مربوط به دفع زباله‌ها در مناطق زلزله‌زده را از مشکلات و نگرانی‌های پیش‌روی زلزله‌زدگان این استان برشمرد.

به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر خواجه‌ ایان در این باره، گفت: پس از اتمام عملیات آواربرداری و انتقال مجروحان، از صبح امروز اقدامات بهداشتی در مناطق زلزله‌زده آغاز شده و نماینده‌های بهداشت بر توزیع اقلام غذایی و بهداشتی در میان زلزله‌زدگان نظارت مستقیم دارند.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود از اشاعه بیماری‌های واگیردار در این منطقه جلوگیری شود، افزود: خوشبختانه تا به این لحظه مورد خاصی از بیماری‌ها در مناطق زلزله‌زده مشاهده نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص مشکلات عمده زلزله‌زدگان در بوشهر نیز گفت: کمبود سرویس‌های بهداشتی سیار و مباحث مربوط به دفع زباله‌ها، از جمله نگرانی‌های موجود است.

خواجه ایان افزود: البته تعدادی سرویس بهداشتی سیار به مناطق زلزله‌زده ارسال شده، اما این تعداد کافی نیست.

وی همچنین از استقرار کارشناسان بهداشت و درمان در مناطق زلزله‌زده خبر داد و گفت: این افراد در میان خانواده‌های آسیب‌دیده و داغدار حاضر شده و از لحاظ عاطفی و روحی به آنان کمک می‌کنند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، اکیپ‌های سیار پزشکی به همراه تجهیزات کامل دارویی نیز به مناطق آسیب‌دیده به ویژه روستاها اعزام شده‌اند.

خواجه ایان به شهروندان اطمینان خاطر داد که مشکلات و کمبودهای بهداشتی و درمانی آنان رفع شود.

وی همچنین با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و احتمال ایجاد برخی بیماری‌های واگیردار در منطقه، اظهار کرد: عمده‌ترین مشکلی که از گرما ناشی می‌شود، بحث فساد مواد غذایی و شیوع بیماری‌های انگلی و روده‌ای است که خوشبختانه چنین مواردی تاکنون در میان زلزله‌زدگان مشاهده نشده، اما باید احتمال آن را در نظر گرفت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ابراز امیدواری کرد: با وصل شدن کامل جریان برق در برخی از مناطق زلزله‌زده، سردخانه‌های نگهداری از داروها نیز آغاز به کار کنند.

خواجه ایان از شهروندان خواست به منظور کمک به زلزله‌زدگان به دستگاه‌های مربوطه مراجعه و خود به شکل شخصی به مناطق زلزله‌زده نیایند.

وی همچنین به زلزله‌زدگان نیز توصیه کرد: ضمن رعایت مسائل بهداشتی و توجه به هشدارها و توصیه‌ها، توجه ویژه‌ای نیز در خصوص سلامت آب آشامیدنی داشته باشند و از آب‌های معدنی توزیع شده در میان زلزله‌زدگان استفاده کنند.

آمار امدادرسانی به زلزله‌زدگان از زبان رییس اورژانس کشور

رییس اورژانس کشور آخرین وضعیت امدادرسانی به مصدومان زلزله بوشهر را تشریح کرد.

دکتر محمدتقی طالبیان در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه تاکنون از میان مجرومان، 131 تن در بیمارستان‌های استان بوشهر پذیرش شده‌اند، گفت: این افراد ابتدا به بیمارستان زینبیه و پس از آن به بیمارستان‌های شهدای خلیج‌فارس، سلمان فارسی و خاتم در بوشهر منتقل شدند.

به گفته وی، اورژانس در مجموع 65 ماموریت از محل حادثه به زینبیه و 85 مورد نیز ماموریت تحت مراقبت‌های ویژه به بیمارستان‌های سانترال داشته است.

رییس اورژانس کشور همچنین از آماده‌باش 10 بیمارستان در استان فارس، دو بیمارستان در شهر یاسوج، چهار بیمارستان در هرمزگان و 10 بیمارستان نیز در سطح استان بوشهر خبر داد و گفت: تا به این لحظه مورد اعزامی به خارج از استان نداشته‌ایم.

طالبیان با اشاره به آماده‌باش سه دستگاه بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله‌زده به ایسنا گفت: البته این سه بیمارستان تاکنون به دلیل عدم نیاز برپا نشده است.

وی همچنین اضافه کرد: در حال حاضر 9 دستگاه اتوبوس آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس کلینیک و یک دستگاه اتوبوس اتاق عمل در محل حادثه حاضر هستند و تمام پایگاه‌های اورژانس نیز آماده ارائه خدمات به زلزله‌زدگان هستند.

مناطق زلزله زده‌ی استان بوشهر

استاندار بوشهر نیز در جدیدترین اظهارات خود از افزایش شمار مجروحان زلزله به حدود 950 تن خبر داد و گفت: روند امدادرسانی به حادثه دیدگان زلزله روز گذشته کاکی و شنبه مطلوب است.

به گزارش سرویس حوادث ایسنا، فریدون حسنوند افزود: امدادرسانی به حادثه دیدگان زلزله همچنان در حال انجام است و تمام نیروهای استان در حوزه‌های مختلف با بسیج امکانات خود در حال کمک، استقرار و انتقال مصدومان و حادثه دیدگان هستند.

وی گفت: در حال حاضر شمار مجروحان زلزله به 950 نفر رسیده است، اما آمار کشته شدگان بدون افزایش، همان 37 نفر است.

وی تصریح کرد: وزیر بهداشت و درمان، رییس سازمان هلال احمر، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون اول رییس جمهور و شماری دیگر از مسوولان کشوری امروز برای بازدید از منطقه زلزله زده به استان بوشهر سفر می کنند.

براساس گزارش روابط عمومی استانداری بوشهر، حسنوند ادامه داد: از مردمی که قصد کمک به زلزله زدگان را دارند می خواهیم با مسوولان همراهی و همکاری کنند.

وی همچنین بااعلام اینکه مشکل قطعی آب و تلفن در مناطق زلزله‌زده برطرف شده است، گفت: در حال حاضر تلاش می‌شود برق این منطقه بزودی وصل شود.

حسنوند با اشاره به مراجعه شهروندان برای اهدای خون، گفت: تاکنون 166 واحدخونی در مراکز درمانی توزیع شده است و خوشبختانه کمبود و نیاز به خون وجود ندارد.

دستگیری مظنونان به سرقت در مناطق زلزله‌زده / امنیت کاملا برقرار است

حسن قدمی رییس سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با ایسنا که پیش از این شمار مجروحان زلزله بوشهر را 916 تن اعلام کرده بود در عین حال گفت: با توجه به پس لرزه 5.4 ریشتری صبح امروز، شمار مجروحان زلزله افزایش یافته، اما تنها 123 نفر بستری هستند و بقیه به صورت سرپایی مداوا شده‌اند، ضمن اینکه حال همه مصدومان مساعد است.

وی افزایش آمار جان‌باختگان زلزله بوشهر را رد کرد و گفت: فعلا آخرین آمار حاکی از فوت 37 نفر است، البته در مورد مرگ یک تن دیگر نیز هنوز خبر قطعی دریافت نکرده‌ایم.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور از برپایی مراسم دفن جان‌باختگان زلزله به همت استانداری بوشهر در روز آینده خبر داد و گفت: استانداری از لحظه نخست در جریان امدادرسانی به حادثه‌دیدگان حضور داشته است، ضمن اینکه از امکانات مدیریت بحران استان‌های همجوار همچون فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد نیز استفاده شده است.

قدمی در ادامه گفت‌وگوی خود با ایسنا به تشریح چگونگی فرآیند مدیریت بحران در زلزله اخیر پرداخت و گفت: ساعت 21 شب گذشته کار جست‌وجو و اکتشاف به اتمام رسید و با این وجود برای اطمینان کامل، یک بار دیگر آوارها را جست‌وجو کردیم.

وی با بیان اینکه در جریان این قبیل حوادث، برخی افراد سودجو در منطقه حضور می‌یابند، اظهار کرد: خوشبختانه مشکل امنیتی در مناطق زلزله‌زده وجود نداشت و امنیت کاملا برقرار است. ضمن اینکه نیروهای ناجا، بسیج و سپاه چند نفر از مظنونان را که به نظر می‌رسید برای سرقت در منطقه حضور یافته‌اند، دستگیر کردند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه برآورد خسارت توسط دستگاه‌های مسوول آغاز شده است، اظهار کرد: مهم‌ترین خسارت در جریان زلزله ناشی از تخریب مسکن است و به همین خاطر بنیاد مسکن مسوول ارزیابی خسارت در این بخش شده است.

همه ساختمان‌های تخریب‌ شده فاقد استانداردهای حداقلی بوده است

قدمی، تخریب 1000 منزل مسکونی در مناطق زلزله‌زده را تایید کرد و افزود: 800 واحد مسکونی به طور کامل تخریب شده است، اما وضعیت خانه‌های روستایی به گونه‌ایست که خانه‌هایی با تخریب 30 درصدی، کاملا تخریب شده تلقی می‌شود و باید بازسازی شود.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور تاکید کرد: 100 درصد منازل مسکونی تخریب شده فاقد استانداردهای حداقلی ساخت و ساز بودند و درواقع جزو بافت فرسوده محسوب می‌شدند.

قدمی افزود: قدرت زلزله 6 ریشتری به اندازه‌ای است که نمی‌تواند خانه‌هایی را که با حداقل اصول مهندسی ساخته‌ شده‌اند، تخریب کند. کما اینکه در میان مناطق زلزله‌زده بوشهر ، روستایی وجود داشت که در سال 81 بر اثر زلزله تخریب و بازسازی شده بود و اکنون در زلزله روز گذشته تقریبا هیچ آسیبی ندیده است.

وی در خاتمه نحوه مدیریت بحران در جریان زلزله بوشهر را مطلوب و موفق توصیف کرد و گفت: تمامی دستگاه‌های مسوول اعم از استانداری، نیروی دریایی، بسیج، سپاه و ناجا در کنار نهادهای امدادی همچون هلال‌احمر با حضور به موقع خود در منطقه، زمینه مدیریت بحران موفق را رقم زدند.

اعلام 154 میلیارد تومان خسارت اولیه زلزله

شاپور رستمی معاون عمرانی استاندار بوشهر گفت: خسارت اولیه زلزله در شهرستان دشتی 154 میلیارد تومان در بخش‌های مختلف برآورد شده است.

وی افزود: در شش روستای شهرستان دشتی، زلزله خساراتی داشته که براساس آن تنها در منطقه شنبه بیش از 450 واحد 100 درصد تخریب شدند.

به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: در کاکی 2780 واحد، درویشی 77 واحد، باغان 200 واحد، کردلان 67 واحد و سنا 225 واحد تخریب شدند.

معاون استاندار بوشهر تصریح کرد: عملیات بازسازی پس از اسکان موقت و آواربرداری آغاز می‌شود.

رستمی اظهار داشت: بیش از یک میلیارد و 300 میلیون تومان هم به تاسیسات آبرسانی شنبه خسارت وارد شده که بر اثر این تخریب، ساختمان آب و فاضلاب و شبکه آبرسانی این شهر تخریب شد و 500 انشعاب آب و دو کیلومتر خط انتقال صدمه دید.

معاون استاندار بوشهر ادامه داد: آبرسانی در مناطق زلزله‌زده توسط 18 تانکر آبرسان در حال انجام است که این تانکرها آب را بین مناطق آسیب دیده توزیع می‌کند.

رستمی گفت: با تلاش‌های انجام شده خط آبرسانی در شنبه تا ظهر امروز وصل می‌شود.

مناطق زلزله زده‌ی استان بوشهر

آغاز بازسازی تاسیسات زیربنایی مناطق زلزله‌زده

حسنوند استاندار بوشهر با اعلام خبر برپایی بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله زده گفت: شب گذشته عملیات آواربرداری نیزبه پایان رسید و امدادگران توانستند تعدادی از افراد محبوس شده را نجات دهند.

استاندار بوشهر همچنین با اشاره به آغاز بازسازی تاسیسات زیربنایی و شبکه‌های آب، برق و مخابرات مناطق زلزله زده، اعلام کرد: مشکل آب مناطق زلزله‌زده حل شده و تا ساعاتی دیگر مشکل برق این مناطق نیز برطرف می‌شود.

وی با بیان اینکه اقلام اولیه مانند چادر و پتو در اختیار زلزله‌زدگان قرار گرفته است، افزود: علاوه بر این، از استان فارس یک بیمارستان سیار در منطقه مستقر شده تا در صورت وقوع اتفاقات احتمالی، پاسخگوی مراجعان باشد.

وی همچنین ادامه داد‌: در حال حاضر مشکل جوی در منطقه وجود ندارد و آب و هوای این مناطق مساعد است.

حسنوند در خاتمه سخنان خود اظهار کرد: امنیت توسط نیروهای نظامی و انتظامی در مناطق زلزله‌زده برقرار شده است.

ارسال سرم برای درمان مار و عقرب گزیدگی

زلزله در شهر شنبه - بوشهر

گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز از ارسال سرم ضد عقرب و ضد مارگزیدگی به مناطق زلزله‌زده بوشهر خبر داد و گفت: مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی در بوشهر حتی در شرایط عادی سال هم دیده می‌شود و در حال حاضر به دلیل حادثه زلزله، احتمال مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی در این مناطق زیاد است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی گویا که شب گذشته به منظور بررسی وضعیت بهداشتی مناطق زلزله زده به بوشهر رفت، با اشاره به این که بخشی از این سرم‌ها از تهران و بخشی دیگر از دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تامین شده است، گفت: خوشبختانه کمبودی از نظر تامین سرم ضدمار گزیدگی و عقرب‌گزیدگی وجود ندارد.

وی همچنین با اشاره به مالاریا خیز بودن این منطقه گفت: از صبح امروز برای مقابله با مالاریا و سالک، عملیات سمپاشی در مناطق زلزله زده آغاز شده و همچنین تعداد 500 تخته پشه بند در اختیار مردم منطقه قرار گرفته است که به نظر می‌رسد کافی باشد.

گویا مهم‌ترین مشکل منطقه زلزله‌زده را قطع آب و برق عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در ساعات اولیه وقوع زلزله، مشکل آب آشامیدنی از طریق توزیع آب‌های بطری مرتفع شد و همچنان توزیع آب آشامیدنی سالم به مردم منطقه ادامه دارد.

پاسخگویی خطوط 147 به مردم برای چگونگی کمک‌رسانی

از فردا زلزله‌زدگان غذای گرم نیز دریافت می‌کنند

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از پاسخگویی خطوط 147 به مردم برای چگونگی ارائه کمک‌هایشان به مناطق زلزله‌زده خبر داد.

وقوع زلزله در شهر شنبه - بوشهر

محمود مظفر در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته از سوی امدادگران مستقر این سازمان در مناطق زلزله‌زده، گفت: 2700 تخته چادر، 3500 تخته موکت و 4500 دستگاه پتو میان زلزله‌زدگان توزیع شده است.

وی گفت: در حال حاضر هشت تیم آنست(سگ‌های زنده یاب)، دو تیم امدادگران توانا( زن امدادگر)، 1000 امدادگر، هشت تیم واکنش سریع و 4 فروند هلیکوپتر در منطقه حضور دارد.

وی با بیان اینکه 10 هزار بسته غذایی از صبح امروز تاکنون میان زلزله‌زدگان توزیع شده است، گفت: اقلام غذایی همچون برنج، روغن، ماکارونی، چای، کنسرو و نان نیز میان زلزله‌زدگان توزیع شده است.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه با اعزام آشپزخانه‌های سیار این سازمان به مناطق زلزله‌زده، از فردا زلزله‌زدگان غذای گرم نیز دریافت می‌کنند، گفت: در پی وقوع زمین لرزه در بوشهر، شاهد تماس‌های مکرر مردم با جمعیت برای ارائه کمک‌های نقدی و غیرنقدی بوده‌ایم. بر همین اساس و برای تسهیل در جواب‌دهی به مردم، خطوط تلفن 147 آماده پاسخگویی به سوالات مردم در مورد چگونگی ارائه کمک‌های خود و دریافت گزارش از آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده است.

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارشات دریافتی از تیم‌های ارزیاب مستقر در مناطق زلزله‌زده، مشخص شده است که 92 روستا تحت تاثیر زلزله قرار گرفته‌اند، گفت: امدادگران پوشش امدادی 25 روستا و شهر «شنبه» را که بیشترین آسیب را دیده، از روز گذشته آغاز کردند.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه عملیات جست و جو و نجات به اتمام رسیده است؛ گفت: با این حال بالگردهای جمعیت هلال احمر وظیفه رصد هوایی این مناطق را بر عهده دارند.

نیاز به کولر و پنکه در منطقه زلزله‌زده

همچنین نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گرمای هوا در مناطق زلزله‌زده، اظهار کرد که لوازم سرمایشی همچون کولر و پنکه در این مناطق نیاز است.

آغاز ارزیابی خسارت در مناطق زلزله‌زده/ تخریب 1000 واحد مسکونی در زلزله بوشهر

لطیفی معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام اینکه کار ارزیابی خسارت در مناطق زلزله زده توسط دستگاه‌های اجرایی بوشهر آغاز شده است، پیش بینی کرد تا روز شنبه میزان خسارات اعلام شود.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه برابر قانون دستگاه‌های اجرایی 10 روز فرصت دارند که خسارت‌های ناشی از زلزله را برآورد کنند، افزود: این برآورد باید توسط مقامات مسئول در استان یعنی استاندار یا معاون عمرانی او تایید و برای سازمان مدیریت بحران ارسال شود.

وی با بیان اینکه ناظران سازمان مدیریت بحران این خسارت را تایید و یا در صورت لزوم پس از ارزیابی میدانی منطقه درباره آن تصمیم گیری می‌کنند، گفت: در نهایت پیشنهاد اعتبار برای جبران خسارت توسط سازمان مدیریت بحران به هیات دولت ارسال می‌شود تا دولت درباره آن تصمیم‌گیری کند.

لطیفی خاطرنشان کرد: در جریان این قبیل حوادث به محض اینکه مراحل امداد و نجات و اسکان اولیه به اتمام برسد، کار برآورد خسارت توسط دستگاه‌های اجرایی استان اعم از وزارت نیرو، راه و شهرسازی و غیره آغاز می‌شود.

وی پیش بینی کرد: با توجه به اینکه سه بخش از یک شهرستان در جریان زلزله آسیب دیده و آنگونه که اطلاع یافته‌ام حدود 1000 واحد مسکونی تخریب شده است، کار ارزیابی خسارت تا روز شنبه، 24 فروردین‌ماه به طول بیانجامد.

وقوع زلزله در شهر شنبه - بوشهر

نیاز فوری به خون وجود ندارد

سازمان انتقال خون اعلام کرد: خون مورد نیاز مجروحان زلزله بوشهر به طور کامل تامین شده است.

به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، سازمان انتقال خون اطلاعیه‌ای پیرامون تامین خون برای زلزله اخیر استان بوشهر منتشر کرد که متن آن به شرح زیر است:

سازمان انتقال خون ایران ضمن تأسف و تأثر از حادثه دردناک زلزله استان بوشهر که در آن جمعی از هموطنان کشته و مجروح شدند، به اطلاع هموطنان می‌رساند که در حال حاضر خون مورد نیاز مجروحین حادثه از سوی این سازمان به طور کامل تأمین شده است و با توجه به وجود ذخایر مناسب خون در شبکه خونرسانی کشور و حضور پرشور اهداکنندگان ایثارگر خون در ساعات اولیه در مراکز اهدای خون به ویژه در استان بوشهر، نیاز فوری به خون وجود ندارد.

تنها از افراد دارای گروه‌های خونی نادر، کمیاب و گروه‌های Rh منفی درخواست می‌شود با مراجعه تدریجی به مراکز اهدای خون سراسر کشور در تکمیل ذخایر خونی کشور این سازمان را یاری نمایند.

وقوع 60 پس لرزه بالای 2.5 ریشتر در بوشهر/ پارس جنوبی و شمالی آسیبی ندیده است

همچنین رییس مرکز اطلاعات سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق زلزله زده، گفت: تا کنون 60 مورد پس لرزه بالای 2.5 ریشتر در این مناطق رخ داده است.

به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایرانمنش با اشاره به اینکه از شب گذشته تا صبح امروز 20 پس لرزه بیش از 4 ریشتری نیز در مناطق زلزله زده رخ داده است، گفت: عملیات امداد و نجات از لحظات اولیه زلزله در منطقه آغاز شد.

به گفته وی، عوامل امدادی استان‌های هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، خوزستان و فارس به مناطق زلزله زده اعزام شده‌اند و کل منطقه را برای جست‌وجو و اکتشاف تحت پوشش قرار دادند.

ایرانمنش با بیان اینکه اسکان موقت زلزله زدگان شب گذشته به اتمام رسید، افزود: کار اکتشاف اجساد نیمه شب گذشته به اتمام رسید و تا این لحظه اطلاعاتی از افراد دیگری که ممکن است زیر آوار باقی مانده باشند، نداریم.

وی با بیان اینکه امدادرسانی همچنان ادامه دارد، یادآور شد: نیازهای اولیه هموطنان شامل چادر، پتو، آب آشامیدنی و مواد غذایی به مناطق زلزله زده ارسال شده است.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی نیز، اعلام کرد: تاسیسات پارس جنوبی و شمالی بر اثر زمین‌لرزه شهرستان دشتی از توابع استان بوشهر هیچ آسیبی ندیده است.

اعزام 9 اکیپ جامعه پزشکی به مناطق زلزله زده/ ارسال دارو و پشه‌بند آغشته به سم به مناطق زلزله زده

انجمن داروسازان استان بوشهر با همکاری داروخانه‌های استان، اقدام به جمع‌آوری اقلام دارویی ضروری برای زلزله‌زدگان مناطق حادثه‌دیده کرد.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این انجمن کمک‌های دارویی خود را به همراه یک سری لوازم بهداشتی و کمک‌های اولیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای ارسال به مناطق زلزله‌زده تحویل دادند.

وزیر بهداشت وارد استان بوشهر شد

وزیر بهداشت به منظور بررسی وضعیت بهداشتی درمانی زلزله‌زدگان شهرستان دشتی وارد استان بوشهر شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسن طریقت منفرد پس از ورود به فرودگاه بین‌المللی بوشهر بلافاصله با یک فروند بالگرد عازم مناطق زلزله‌زده شهرستان دشتی شد.

وزیر بهداشت در این سفر با حضور در شهر شُنبه و روستاهای زلزله‌زده آخرین وضعیت خدمات رسانی درمانی و همچنین وضعیت بهداشتی این مناطق را مورد بررسی قرار می‌دهد.

اعزام 9 اکیپ پزشکی به مناطق زلزله زده

دکتر رییس‌زاده رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی نیز ضمن عرض تسلیت به هموطنان بوشهری گفت: بسیج جامعه پزشکی تمام استان‌های کشور، آمادگی خود را برای اعزام به مناطق زلزله‌زده اعلام کرده‌اند و به محض درخواست مسئولان به سمت مناطق زلزله زده حرکت می‌کنند.

وی با اعلام حضور بسیجیان در ساعات اولیه وقوع زلزله گفت: تعداد 9 تیم پزشکی با آمبولانس و تجهیزات کامل درمانی و دارویی به مناطق زلزله زده شهرستان دشتی استان بوشهر اعزام شدند.

رییس زاده افزود: تیم‌های پزشکی متشکل از پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص و همچنین پرستاران است که در حال حاضر مشغول مداوای مجروحین و امدادرسانی به مصدومین و همچنین کمک‌های اولیه در مناطق زلزله زده هستند.

رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور افزود: تدابیر لازم برای اعزام تیم‌های مجرب با توجه به اضطراری بودن وضعیت مناطق زلزله‌زده ادامه دارد و با توجه به اضطراری بودن وضعیت مناطق زلزله‌زده، آمادگی برای ارسال وسایل مورد نیاز پزشکی و امدادی و همچنین افزایش تیم‌های تخصصی پزشکی که شامل متخصص جراحی و بیهوشی است وجود دارد.

وی همچنین از آمادگی اعزام تیم‌های تخصصی و تک تخصصی سازمان بسیج جامعه پزشکی جهت اعزام به مناطق زلزله‌زده و در صورت لزوم برپایی بیمارستان صحرایی خبر داد.

ارسال یک‌هزار پشه بند آغشته به سم به منطقه زلزله زده بوشهر

کمیته حوادث و بلایای طبیعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن اعلام آمادگی برای کمک به آسیب دیدگان منطقه ی زلزله زده بوشهر ، حدود هزار پشه بند آغشته به سم به این منطقه ارسال کرد .

به گزارش ایسنا؛ مهندس رضا کشاورز مؤیدی مسوول کمیته ی حوادث و بلایای حوزه ی معاونت بهداشتی استان فارس با بیان این مطلب، گفت: پیرو هماهنگی کلیه ی مسوولان واحد های حوزه معاونت بهداشتی استان فارس با همتایان خود درحوزه ی معاونت بهداشتی بوشهر، سعی شده که بر اساس نیازهای موجود، امکانات مورد نیازهموطنانمان در منطقه تامین شود .

وی افزود : بر همین اساس حدود 5 هزار نسخه پمفلت های آموزشی" اقدامات لازم درزمان وقوع بحران"، حدود هزار پشه بند آغشته به سم، دوکارتن کومیداA، 4کارتن کومیداB،و یک کارتن آرد رژیمی برای بیماران PKU به منطقه ارسال گردید.

وی اظهار داشت : در حال حاضر اکیپ های بهداشتی شهرستان های نورآباد، کازرون، فراشبند، فیروزآباد، شیراز و معاونت بهداشتی دانشگاه درحال آماده باش می باشند.

ارائه پیشنهاد اعطای تسهیلات به سربازان و مشمولان زلزله‌زده بوشهری

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از ارائه پیشنهاد اعطای تسهیلات به مشمولان و سربازان خانواده‌های زلزله‌زده استان بوشهر به مقام معظم رهبری خبر داد.

سردار موسی کمالی در گفت‌وگو با خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تسهیلات ارائه شده از سوی ستاد کل نیروهای مسلح به سربازان و مشمولان خانواده‌های زلزله‌زده، گفت: برای سربازان و مشمولان زلزله‌زده غالبا تسهیلاتی در نظر گرفته می‌شود، همانطور که در زلزله آذربایجان نیز تسهیلاتی در نظر گرفته و پس از تصویب فرمانده کل قوا، جزئیات آن اعلام شد.

وی ادامه داد: در همین راستا پیشنهاد اعطای معافیت، مرخصی و تعویق تاریخ اعزام مشمولان و سربازان زلزله‌زده استان بوشهر به فرمانده معظم کل قوا ارائه شده که در صورت موافقت ایشان، این طرح اعلام می‌شود.

جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح به ایسنا گفت: جزئیات این طرح در آینده نزدیک اعلام و برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

آمادگی بیمارستان میلاد برای خدمت رسانی به زلزله زدگان بوشهر

مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی میلاد از آمادگی این بیمارستان برای خدمت رسانی به زلزله زدگان استان بوشهر خبر داد.

به گزارش سرویس«اجتماعی» ایسنا، دکتر محمود رضا فیاض با عرض تسلیت به خانواده های داغدار و بازماندگان مصیبت دیده زلزله بوشهر افزود: بیمارستان میلاد به عنوان مجهز ترین بیمارستان سازمان تامین اجتماعی آماده خدمت رسانی درمانی به زلزله زدگان استان بوشهر است.

وی تاکید کرد: مدیریت بیمارستان میلاد از هیچ کمک درمانی به زلزله زدگان استان بوشهر دریغ نخواهد کرد و به وظیفه شرعی و میهنی خود عمل خواهد نمود.

وضعیت مدارس مناطق زلزله‌زده بوشهر

مدارس مناطق زلزله‌زده بوشهر از فردا باز است

محمد باباخانی معاون فنی و اجرایی اداره کل نوسازی مدارس استان بوشهر با اعلام آخرین وضعیت مدارس از لحاظ تخریب، گفت: هفت مدرسه در کانون زلزله وجود داشت که تنها دو مدرسه آسیب جدی دیده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره آخرین وضعیت مدارس مناطق زلزله‌زده بوشهر، گفت: تنها هفت مدرسه در کانون زلزله وجود داشته که از این تعداد دو مدرسه به طور کامل آسیب دیده و پنج مدرسه نیز دچار آسیب‌های جزیی شده که قابل بهره‌برداری و استفاده است.

وی افزود: یک مدرسه تخریبی که به طور کامل تخریب شده، از سوی نیروی انتظامی تبدیل به پاسگاه و بیمارستان برای امدادرسانی شده است.

معاون فنی و اجرایی اداره کل نوسازی مدارس استان بوشهر با بیان اینکه در زمان وقوع زلزله هیچ دانش‌آموزی در مدرسه حضور نداشته و هیچ آسیبی به دانش‌آموزان در مدرسه نرسیده است، درباره دو مدرسه تخریبی این منطقه و تعطیلی دانش‌آموزان نیز گفت: تنها امروز این دانش‌آموزان به مدرسه نمی‌روند و با توجه به اینکه انتقال کانکس به این منطقه آغاز شده، از فردا کلاس دانش‌آموزان دایر و برنامه‌های آموزشی دانش‌آموزان به روال عادی ادامه دارد.

خسارات زلزله در دشتی

استقرار خدمات و امکانات درمانی مورد نیاز در منطقه زلزله زده

دکتر غلامرضا حیدری رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خدمات و امکانات درمانی مورد نیاز برای حادثه دیدگان زلزله زده بخش‌های کاکی و شنبه و طسوج در شهرستان دشتی فراهم شده است.

وی افزود: همه اکیپ‌های درمانی و معاونت‌های بهداشتی شهرستان‌های همجوار و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در منطقه زلزله زده حضور دارند و کماکان خدمات رسانی به زخمیان و افرادی که زیرآور مانده‌اند را انجام می دهند.

وی تصریح کرد: برخی مصدومان به صورت سرپایی درمان و افرادی نیز که به خدمات تخصصی نیاز دارند به بیمارستان زینبیه خورموج و شهدای خلیج فارس بوشهر اعزام می شوند.

دکتر حیدری اضافه کرد: در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک و دیگر اقلام مورد نیاز در مرکز بهداشتی درمانی شهید فاریابی شهر زلزله زده شنبه فراهم شده و روند خدمات رسانی به مصدومان نیز ادامه دارد.

وی یادآورشد: اقدامات گروه های بهداشتی برای خدمات ضدعفونی، بهداشت محیط و مواد غذایی، آب و جلوگیری از انتشار بیماری‌های شایع پس از عملیات نجات انجام می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: همچنین آمبولانس و نیروهای خدمات درمانی از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، شرکت عمران ساحل سپاه، نیروی دریایی سپاه و سایر ارگان های دیگر درمنطقه زلزله زده حضور دارند.

وی بیان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های فارس و کهکیلویه و بویراحمد برای امداد رسانی به مصدومان اعلام آمادگی کرده‌اند ولی تاکنون توانسته‌ایم از توان استان برای امداد رسانی به مصدومان استفاده کنیم.

مناطق زلزله زده‌ی استان بوشهر

اختصاص دو بالگرد از سوی ناجا برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان

سردار زارعی، فرمانده هواپیمایی نیروی انتظامی نیز از اختصاص دو فروند بالگرد برای امدادرسانی به آسیب دیدگان زلزله خبر داد.

وی با بیان اینکه از همان ساعات اولیه وقوع زمین لرزه یک فروند بالگرد از نزدیکترین محل وقوع حادثه به منظور شناسایی اعزام شد، افزود: همچنین یک فروند بالگرد سنگین «ام آی 17» برای امداد رسانی و جابجایی مجروحان در اختیار استان بوشهر قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه ما آمادگی داریم تا در صورت نیاز تعداد وسایل پرنده بیشتری را برای کمک به هموطنانمان به منطقه اعزام کنیم ، در خصوص تعداد مجروحانی که توسط بالگردهای پلیس به مراکز امدادی و بیمارستان ها منتقل شده اند گفت: آماری در این خصوص تاکنون به دست ما نرسیده است.

استقرار بسیج برای تامین امنیت مناطق زلزله زده

سردار فتح‌ا.. جمیری فرمانده سپاه استان بوشهر ضمن عرض تسلیت به هموطنان بوشهری گفت: بسیجی‌ها علاوه بر اقدامات امدادی، فعالیت‌های امنیتی را هم در دستور کار خود قرار داده و امنیت شهر را به دست گرفته‌اند.

فرمانده سپاه استان بوشهر ضمن اشاره به حضور تیم‌های پزشکی در مناطق زلزله‌زده افزود: بسیجیان در «رزمایش الی بیت المقدس» آموزش‌ها و تمرین‌های لازم را برای چنین مواقعی انجام داده‌اند و با آمادگی کامل مشغول امدادرسانی به زلزله‌زدگان هستند.

سردار لشکری، فرمانده دریابانی بوشهر از آماده‌باش 100 درصدی دریابانی استان بوشهر برای امدادرسانی به آسیب دیدگان زلزله گفت: دقایقی پس از وقوع زلزله 6.1 ریشتری پایگاه های تابعه با حضور صددرصدی نیروهای این فرماندهی جهت کمک به آسیب دیدگان احتمالی زمین لرزه، به مرحله اجراء گذاشته شد.

وی با بیان اینکه اکیپی از کارکنان این فرماندهی ، برای امداد رسانی به مردم زلزله زده و برقراری امنیت به شهرستان دشتی (محل وقوع زلزله) اعزام شدند، گفت: در این خصوص پنج دستگاه خودرو به همراه دودستگاه آمبولانس دکتر و پزشکیار و مقادیری دارو و جیره خشک به محل وقوع حادثه اعزام شدند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ دکتر ابوالفضل جعفرزاده، مدیرکل درمان بهداری کل ناجا نیز از اعزام پنج دستگاه آمبولانس به همراه تیم امدادی به منطقه زلزله زده خبر داد.

وی با بیان اینکه دو تن پرسنل نیروی انتظامی نیز در زلزله مصدوم و به صورت سرپایی مداوا شدند گفت: تا این لحظه درخواستی از طرف یگان های همجوار و یا از طریق بهداری کل برای اعزام یگان های امدادی بیشتر به منطقه زلزله زده بدست ما نرسیده که حاکی از کافی بودن یگان های حاضر در محل است.

مدیرکل درمان بهداری کل ناجا‏، با اعلام آماده باش کامل نیروهای بهداری کل ناجا‏، افزود: در صورت هرگونه تقاضا و نیاز برای اعزام اکیپ های امدادی ما آماده هستند ضمن اینکه بیمارستان های منطقه ای در اهواز و بندرعباس نیز در آماده باش به سر می برند و در صورت نیاز آمادگی پذیرش بیماران را دارند.

وی در پایان همچنین از ارسال داروهای اولیه، وسایل امدادی و احیای بیماران به منطقه خبر داد.

براساس گزارش ایسنا، زلزله 6.1 ریشتری بوشهر روز گذشته در ساعت 16:22:49 در منطقه کاکی از توابع شهرستان دشتی استان بوشهر رخ داد که طی آن تاکنون 37 تن کشته و 850 تن مجروح شده‌اند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها