کد خبر: ۱۲۴۰۴۳
زمان انتشار: ۱۹:۰۵     ۲۰ فروردين ۱۳۹۲
عباسی:
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه غنی‌سازی 20 درصدی را در کشور متوقف نمی‌کنیم گفت : تا زمانی که به این سوخت نیاز داشته باشیم به تولید آن می‌پردازیم.
به گزارش 598 به نقل از واحد مرکزی خبر ، فریدون عباسی رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه هفتمین مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری هسته‌ای در محل سازمان انرژی اتمی گفت : اورانیوم تا غنای 20 درصد را برای ادامه فعالیت راکتور تحقیقاتی تهران تولید کردیم و تا موقعی که به این سوخت نیاز داشته باشیم به تولید آن می‌پردازیم و با توجه به برنامه ساخت پنج راکتور تحقیقاتی در کشور، به تولید این سوخت همچنان نیاز داریم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه 1+5  در آلماتی 1 به ایران پیشنهاد داد که مازاد تولید اورانیوم تا غنای 20 درصد ایران به اورانیوم زیر پنج درصد تبدیل شود، آیا ایران چنین توانایی فنی در اختیار دارد و این روش منطقی است؟ گفت: ما به اندازه نیازمان اورانیوم تا غنای 20 درصد تولید می‌کنیم. در هر پروژه‌ای ذخیره مواد اولیه امری ضروری است. ما توانایی تبدیل اورانیوم 20 درصد به 3 و نیم درصد را داریم اما این کار منطقی نیست که اورانیوم تا غنای 20 درصد را رقیق کنیم و به اورانیوم زیر پنج درصد تبدیل کنیم.

عباسی گفت: ما به اندازه نیازمان تولید می‌کنیم، نه مواد هسته‌یی‌مان را از کشور خارج و نه آن را رقیق می‌کنیم و بهتر است کشورهای دیگر پیشنهادهای منطقی ارائه کنند.

وی اضافه کرد: غنی‌سازی ما به طور کامل تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد و آنها هم نباید از این مساله بترسند زیرا ما می‌خواهیم با منطق و گفت‌وگو با دنیا صحبت کنیم و قطعا گفت‌وگو بهتر از روش‌های دیگر است البته ما حرف‌مان را به دنیا گفته‌ایم و حقمان را بر اساس معاهده  ان‌پی تی می‌خواهیم.

عباسی درباره ارزیابی‌اش از مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی 2 گفت: در این باره باید از آقای جلیلی سوال کنید و اگر ارزیابی دقیقی بخواهید وی می‌تواند پاسخ دهد.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران افزود: باید تاکید کنم که موضوع مذاکرات هسته‌ای تاثیری بر بازار و اقتصاد ایران ندارد البته برخی سودجویان به دنبال این هستند که از این فضا منافع خودشان را در داخل به دست آورند اما تحریم‌ها و قیمت ارز و سکه ربطی به مذاکرات هسته‌ای ندارد زیرا اگر امروز موضوع هسته‌یی حل و فصل شود دشمنی غربی ها با ما ادامه خواهد داشت.

عباسی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رییس‌جمهور در سخنانش در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری هسته‌ای خواستار ساخت هر چه سریعتر پنج راکتور تحقیقاتی در کشور شد با این وجود سازمان انرژی اتمی چه برنامه‌ای در این باره دارد؟ گفت: ساخت راکتور شرایط ویژه‌ای نیاز دارد هم اکنون یک راکتور استخری با قدرت پنج مگا وات در تهران داریم و متخصصان ما تجربه لازم برای کار با این راکتور را دارند.

وی ادامه داد: از یک سال و نیم گذشته تصمیم گرفتیم تولید رادیودارو را در کشور افزایش دهیم و به این منظور باید چند راکتور تحقیقاتی در اختیار داشته باشیم که بر این اساس طراحی یک راکتور 10 مگاواتی را آغاز کردیم و مراحل مکان‌یابی در دست اقدام است.

عباسی گفت: اگر در سال جدید تامین اعتبار لازم ازجانب مجلس شورای اسلامی صورت گیرد حتما می‌توانیم برای ساخت این راکتور اقدام کنیم و اگر امسال ساخت آن شروع شود سه الی چهار سال آینده راکتور به بهره‌برداری خواهد رسید.

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که سازمان انرژی اتمی برای راه‌اندازی هر چه سریعتر سیکلوترون و پت‌اسکن بیمارستان شریعتی چه کمکی می‌تواند انجام دهد، گفت: ممکن است راه‌اندازی نشدن این دستگاه تحت تاثیر تحریم‌ها یا کسری بودجه باشد اما در عین حال وزارت بهداشت و بیمارستان مورد نظر باید نسبت به رفع مشکلات بر سر این راه اقدام کنند البته ما می‌توانیم خدمات مشاوره‌ای و نیز فراهم‌سازی زمینه و ساخت شتاب‌دهنده‌ها در کشور را داشته باشیم.

عباسی افزود: سازمان انرژی اتمی هم اکنون در ساخت شتاب‌دهنده‌های سیکلوترون کوچک که در دانشگاه امیرکبیر در حال انجام است به عنوان متقاضی و همکار، فعال است و ساخت شتاب‌دهنده الکترون برای مصارف پزشکی را در سازمان شروع کردیم که امیدواریم در آینده نزدیک آن را راه‌اندازی کنیم.

وی با اشاره به ساخت شتاب‌دهنده رودوترون، گفت: سازندگان و مجریان ساخت این شتاب‌دهنده از جمله کسانی هستند که از سوی کشورهای غربی در فهرست تحریم قرار گرفته‌اند اما این شتاب‌دهنده با وجود تحریم‌ها در کشور ساخته شده است و در آینده نزدیک مولدهای نوترونی که مخصوص بکارگیری در حفاری نفت هستند به همت متخصصان داخلی کشور تولید می‌شود.

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره نیروگاه بوشهر تصریح کرد: اشکالات کوچکی در رابطه با بخش‌های مربوط به تولید برق مانند ژنراتور داشتیم که این اشکالات برطرف شده است و مطابق برنامه‌ریزی، راکتور اوایل اردیبهشت دوباره به مدار متصل می‌شود البته هم اکنون آزمایش‌ها و عیب‌های نیروگاه مشخص و برطرف شده است و به زودی بهره‌بردار ایرانی آن را از پیمانکار روسی به طور مقدماتی تحویل می‌گیرد تا دوره گارانتی‌اش را طی کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها