به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به بلاروس، رامین مهمانپرست روز گذشته (پنجشنبه) در دانشگاه علوم اقتصادی بلاروس حضور یافت و ضمن دیدار از این دانشگاه، با شیموف ولادیمیر نیکلایویچ - رئیس دانشگاه - دیدار و گفتوگو کرد.
وی با ابراز خرسندی از حضور در جمع اساتید و رئیس دانشگاه علوم اقتصادی بلاروس گفت: دانشگاهها محل مقدسی هستند. در واقع آیند و سعادت هر جامعهای را دانشگاه تضمین میکند. کشورهای مستقل قدر این کار علمی را بیشتر میدانند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: کشورهایی که میخواهند از استقلالشان دفاع کنند باید روی جوانان خود حساب کنند. در دنیای امروز کشورهای پیشرفته دائما به دنبال انحصاری کردن تکنولوژی و پیشرفت هستند. در دورهای ابرقدرتها از نیروی نظامی برای انحصار کشورها استفاده میکردند، در مقطع بعدی که الان در اواخر آن به سر میبریم از اقتصاد برای به زانو در آوردن کشورهای مستقل استفاده کردهاند، ولی دنیای آینده که دوره آن از این زمان شروع شده است، فقط با علم پیشرفته و تکنولوژی روز زمینه تسلط را فراهم خواهد کرد.
مهمانپرست اضافه کرد: اگر کشورها نتوانند خود را به لحاظ علمی در سطح بالا نگه دارند نمیتوانند استقلال خود را حفظ کنند. بنابراین شما آینده کشورتان را تضمین میکنید.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به فشارهایی که به جمهوری اسلامی ایران از سوی غرب تحمیل میشود اظهار کرد: آنها با کشور بلاروس هم همینگونه رفتار کردهاند و خیلی از تحریمهایی که علیه کشور ما به تصویب رسیده است - و البته ما اعتقاد داریم غیرقانونی هستند - ظالمانه بوده و در جهت دست نیافتن ایران به تکنولوژی روز وضع شدهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: بهانه اکثر تحریمها و فعالیتهای سیاسی در این دوره، فعالیتهای هستهای است. آنها خوب میدانند که فعالیتهای هستهای ایران صلحآمیز است. علت اصلی که میخواهند ما از دستیابی به انرژی مسالمتآمیز هستهای بازبمانیم این است که نمیخواهند کشور ما به انرژی روز مجهز شود زیرا بسیاری از کشورهایی که در حال حاضر صادر کننده نفت و گاز هستند در آینده نزدیک دخایرشان به اتمام میرسد و آنها به این کشورهای اجازه صادرات را نخواهند داد و در چنین شرایطی همه به چند کشوری که فناوری انرژی هستهای دارند محتاج خواهند شد.
وی تاکید کرد: به دلیل همین ترسها از پیشرفت ایران است که آنها (غرب) به دانشجویان ایرانی که خواهان تحصیل در رشتههای با تکنولوژی بالا در دیگر کشورها هستند اجازه تحصیل نمیدهد. کشورهای غربی با کشورهای مستقل بر سر دست نیافتن به فناوری روز درگیر خواهند بود. البته ما موضوع فعالیتهای هستهای خود را کامل کردهایم و این دانش به شکل بومی در اختیار ما قرار دارد.
مهمانپرست با بیان اینکه "کشور ایران در حال حاضر بیش از دو هزار دانشجوی زیر 35 سال دارد"، تصریح کرد: کشورهای غربی در هر زمینهای که سعی کردند جمهوری اسلامی را محدود کنند، موفق نبودند زیرا جوانان ما سعی کردند در همان زمینهها خودکفا شوند. کشور ما از نظر جمعیتی کشوری جوان است و بیش از 45 میلیون جوان زیر 35 سال دارد. چنین جمعیت جوانی احتیاج به تحصیل در دانشگاه دارد. بنابراین جمهوری اسلامی از همکاریهای دانشگاهی با کشور بلاروس استقبال میکند. از سوی دیگر کشور ما سالیانه بیش از یک میلیون دانشجو در دانشگاههای خود میپذیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دو کشور ایران و بلاروس میتوانند در زمینههای مختلف همکاری علمی داشته باشند. به دلیل اهمیت روابطی که بین دو کشور وجود دارد جمهوری اسلامی هم رایزن فرهنگی و هم رایزن علمی در بلاروس دارد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این دیدار شیموف ولادیمیر نیکلایویچ رئیس دانشگاه علوم اقتصادی بلاروس ضمن خوشآمدگویی به سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه وی، از روابط خوب بین دو کشور ابراز رضایت کرد.
وی با بیان اینکه "دانشگاه علوم اقتصادی بلاروس از بزرگترین مراکز آموزشی این کشور است"، خاطرنشان کرد: حدود 23 هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و شش دانشجوی ایرانی در مقاطعع مختلف در این دانشگاه تحصیل میکنند.
رئیس دانشگاه علوم اقتصادی بلاروس همچنین گفت: این دانشگاه ظرفیت بالایی برای همکاریهای دوجانبه با دانشگاهها و مراکز آموزشی ایران دارد.
وی در تایید صحبتهای مهمانپرست مبنی بر وابستگی آینده کشورهای مستقل به علم و دانش، از افتتاح یک مرکز به نام فارسیآموزان خبر داد و افزود: ما از چند ماه پیش اقدام به تاسیس این مرکز کردهایم و امروز 14 دانشجو در زمینه آموزش زبان فارسی مشغول به تحصیل هستند. ایران از یک تمدن باستانی غنی برخوردار است و آشنایی با این تمدن برای ما خیلی آموزنده خواهد بود.