کد خبر: ۱۲۲۱۰۲
زمان انتشار: ۱۶:۱۷     ۰۴ فروردين ۱۳۹۲
زیردریایی كلاس غدیر به خاطر سبكی خود از چابكى لازم براى انجام سریع مأموریت‌ها برخوردار بوده و انواع تجهیزات به‌روز الكترونیكی و مخابراتی نیز در آن تعبیه شده است.

به گزارش 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران، ایران به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های دارای نيروي دریایی با وجود تمایل برای در اختیار داشتن زیردریایی، تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از این ابزار مهم بی‌بهره بود.

پس از جنگ تحمیلی، در دهه 1990 ایران امکان خرید ناوچه‌های موشک‌انداز با فناوری مناسب و زیردریایی را از روسیه پیدا کرد و با جمع‌بندی صاحب‌نظران، زیردریایی انتخاب و خریداری شد.

با ورود زیردریایی‌های روسی به  کشور، همزمان با سعی در کشف و رفع عیوب این زیردریایی‌ها تلاش‌ها برای شروع مطالعه و ساخت زیردریایی در رده‌های مختلف متناسب با نیاز بومی نیز آغاز شد.

پس از ساخت زیردریایی‌های مختلفی چون نهنگ، زیردریایی سبك كلاس غدیر با تلاش چندساله متخصصان وزارت دفاع به مرحله بهره‌برداری عملیاتی رسیده و با حضور فرماندهان نیروی دریایی ارتش، سپاه و وزير دفاع، پس از تحویل به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، رسماً وارد آب‌های جنوبی كشور می‌شود.

تولید زیردریایی غدیر از نتایج یک دهه جهاد علمی متخصصان ایرانی بود که به‌عنوان یک زیردریایی میدجت(کوچک) در اختیار نیروی دریایی کشور قرار گرفت.

اين زيردريايي دارای موشک ضد کشتی حوت(اشکوال) قابليت حمل مین، حمل موشک‌های دوش پرتاب، دارای جایگاه‌های پرتاب موشک‌های زیرسطحی، قدرت جابجایی سریع نیرو، رهگیری شناورهای سطحی و زیر سطحی دشمن است.

شناسایی اهداف نظامی و قابلیت حمل نیروهای ویژه(به‌طوری‌که غواص‌ها در دریا می‌توانند از زیردریایی خارج شوند) چابکی لازم برای انجام سریع مأموریت‌ها، رنِج ناوبری زیر سطحی طولانی، سونار سایز کوچک، دستگاه کنترل عمق اتوماتیک، سیستم هدایت دستی، هیدرولیک و خودکار و قابلیت ناوبری در آب‌های کم‌عمق را مي‌توان از ديگر ویژگی‌های این زیر دریایی نام برد.

این زیردریایی‌ها کاربرد وسیعی در منطقه دریایی خلیج فارس داشته و داراي توان پرتاب همزمان موشک‌های کوچک و اژدر حوت نيز هستند که می‌تواند در تنگه‌ها(جایی که سونارهای پیشرفته هم با مشكل تردد مواجهند) مستقر شده و موشك‌های پرسرعت "حوت" را به سمت ناوهای عبوری شلیک كند.

عرض يك تنگه تقریبا 12 کیلومتر است اما مکان‌های قابل عبور برای ناوها و زیردریایی‌های دشمن که بسیار سنگین و بزرگ هم هستند بسیار محدود است و این زیردریایی در این منطقه قابلیت وسیعی دارد.

با ساخت این زیردریایی در كنار ساخت انواع ناوچه‌های موشك‌انداز و ناوشكن، زنجیره محصولات دفاع سطحی و زیرسطحی كشور تكمیل شده و اكنون ایران تمامی تكنولوژی‌ها و تجهیزات مورد نیاز در این عرصه را در اختیار دارد.

به گفته كارشناسان نیروی دریایی ارتش، زیردریایی كلاس غدیر به خاطر سبكی، از چابكى لازم براى انجام سریع مأموریت‌ها برخوردار بوده و انواع تجهیزات به‌روز الكترونیكی و مخابراتی نیز در آن تعبیه شده است.

این‎ زیردریایی‎‎ نه‎‌تنها قدرت‎ جابه‌جایی سریع‎ نیرو و رهگیری‎‎ دقیق‎ شناورهای سـطحـی‎ و زیرسطحـی‎ دشمــن‎ را دارد، بـلكـه‎ قـدرت‎ مـانـور، قـوس‎ سریع‎ و پنهان‎‎ شـدن از رادارهای‎ پیشرفته‎‎ را نیز داراسـت‎.

سیستم‌های‎ نوین‎ پرتـاب‎ اژدر و شلیك‎ موشك‎ به‎‌طور همزمان‎ با دقت‎ هدفگیری‎ فــوق‎‌العاده،‎ این‎ زیرسطحی‎‎ را از زیـردریایی‌های‎ دیگر متمایز می‎ كند.

نخستین‎ شناور زیرسطحی‎‎ كاملاً بومی غدیر در رزمـایـش‎ بـزرگ‎ اتحـاد 84 كـه‎ در آب‌های‎‎ خلیج‎ فارس‎ و دریای عـمـان‎ و همچنین‎ اقیانوس‎ هند برگزار شده بود، به‎ شكل آزمایشی‎ شركت كرده بود.

به‌کارگیری اين زيردريايي در نيروي دریایی، علاوه بر اين‌كه نقش به‌‌سزایی در ایجاد نیروی دریایی راهبردی مورد تاکید مقام معظم رهبری به منظور حفاظت ار منافع ایران در آب‌های آزاد و بین‌المللی ایفا کرد، با توجه به اصول و تاكتیك‌های عمدتاً مشابه ساخت زیردریایى‌ها گام بسيار ارزشمندي در ساخت زيردريايي‌هاي كلاس‌هاي سنگين‌تر بود.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها