به گزارش 598، دریادار حبیبالله سیاری در حاشیه سفر خود به گیلان در گفتوگو با فارس با اشاره به راهبرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش ایران در راستای اجرای تدابیر فرماندهی معظم کل قوا دفاع از مرزهای آبی، منافع و منابع جمهوری اسلامی ایران را به عهده دارد.
وی به اقتدار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقابله با دزدان دریایی در شمال اقیانوس هند، خلیج عدن و بابالمندب اشاره کرد و افزود: در مدت شش ماه گذشته دزدی دریایی نداشتیم و این امر نشان دهنده اقتدار نیروی دریایی ایران در عرصه دریا است که توانسته امنیت را در مناطق مذکور برقرار کند.
حضور نیروی دریایی ایران در اقیانوس آرام
سیاری حضور در آبهای آزاد در راستای تدابیر مقام معظم رهبری به عنوان یک کشور مستقل را نیازمند علم و دانش دانست و تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از توانمندی لازم برخوردار است و هفته گذشته برای نخستین بار در اقیانوس آرام حضور پیدا کردیم و در بندر ژانگ ژیانگ چین پهلو گرفتیم.
این مسئول با بیان اینکه ناوگروه نیروی دریایی ارتش ایران از خط استوار عبور کرد، گفت: ناوگروه بیستوچهارم نیروی دریایی ارتش ایران در اول فروردین سال 92 در بندر کشور سریلانکا پهلو میگیرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه مسئولیت حفظ منابع جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر، دریای عمان و شمال اقیانوس هند به عهده این نیرو است، خاطرنشان کرد: تاکنون بالغ بر 3 هزار اسکورت از کشتیها انجام شده و اکنون مسیر عبور کشتیها امن است.
وی به حدود 130 درگیری نیروی دریایی ارتش ایران با دزدان دریایی اشاره کرد و یادآور شد: ماموریت مبارزه با قاچاق در سواحل به عهده دریابانی نیروی انتظامی بوده اما وقتی قاچاقچیان از ساحل فاصله بگیرند، آنجا عرصه ماموریت نیروی دریایی است و اگر مشاهده شود با آنها به شدت برخورد میشود.
سیاری با اشاره به برخورد با قاچاقچیان در جنوب کشور، اظهار کرد: مبارزه با قاچاقچیان در شمال کشور تاکنون نداشتیم اما در سواحل به نیروی انتظامی کمک میکنیم.
95 درصد تجهیزات نیروی دریایی ساخت داخل کشور است
فرمانده نیروی دریایی ارتش بیش از 95 درصد ساخت تجهیزات دریایی را در کشور و بومی اعلام کرد و افزود: ادعا و افتخار میکنیم جمهوری اسلامی ایران به جایی رسیده که در ساخت تجهیزات دریایی خودکفا شده است.
اخطار شدید به هواپیمای شناسایی استرالیا
سیاری در ادامه به حضور ناوگروه بیستوچهارم نیروی دریایی ارتش در آبهای آزاد اشاره کرد و گفت: ناوگروه مذکور در 20 روز گذشته در اقیانوس آرام حضور داشت و از تنگه مالاکا عبور کرد و در مسیر برگشت از بندر ژانگ ژیانگ چین به طرف تنگه مالاکا یک هواپیمای شناسایی کشور استرالیا روی مسیر ناوگروه پیدا میشود و میخواهد مسیر عبور ناوگروه را شناسایی کند که با اخطار شدید ناوگروه مواجه شده و با اقتدار با آن برخورد میشود و منطقه را ترک میکند.
وی تصریح کرد: اگر هر کشوری در عرصه دریای آزاد بخواهد بدون اجازه نزدیک ناوگان جمهوری اسلامی ایران شود و کار شناسایی را انجام دهد، با اقتدار با آن برخورد میشود.
الحاق ناوشکن جماران 2 به نیروی دریایی در نیمه نخست سال 92
سیاری همچنین از الحاق ناوشکن جماران 2 در نیمه نخست سال 92 به نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران خبر داد و افزود: ناوشکن جماران 2 موشکهای سطح به هوا، سطح به سطح، اژدر و انواع توپ، رادار و سنسورهای شناسایی دارد و میتواند شش ماموریت رزمی را همزمان انجام دهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش حضور در دریا را مستلزم داشتن علم بالا دانست و اظهار کرد: جنگ در دریا به معنای نبرد علم و دانش است و هر قدر با فناوری روز بیشتر آشنا باشیم و آن را بهکار بگیریم نسبت به تمام تهدیدها پاسخگو هستیم.