کد خبر: ۱۲۱۴۲۱
زمان انتشار: ۰۷:۰۳     ۲۸ اسفند ۱۳۹۱
يك مركز مطالعات امنيتي رژيم صهيونيستي اعلام كرد در چالش هسته اي با غرب، موفقيتي بزرگ در انتظار ايران است.
به گزارش القدس العربي، پروفسور افرايم اسكولاي از پژوهشگران ارشد مركز مطالعات امنيت ملي اسرائيل (وابسته به دانشگاه تل آويو) در گزارشي نوشت: در هفته پاياني فوريه گذشته چند اتفاق افتاد كه به طور جدي و غير قابل ترديدي ثابت كرد، كشورهاي بزرگ مواضع خود را در برابر برنامه هسته اي ايران تغيير داده اند و اكنون بيش از هر زماني آمادگي دارند تا ايران هسته اي را در جمع كشورهاي هسته اي جهان بپذيرند. اتفاق اول، گزارش هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره برنامه هسته اي ايران است كه به روشني اين نظر را تأييد مي كند. اتفاق دومي كه او به آن اشاره مي كند، انجام مذاكرات در آلماتي قزاقستان است كه در آن حداقل مطالبات بر سر برنامه هسته اي ايران ارائه شد. اتفاق سوم انتشار مقاله اي توسط جك استراو، وزير امور خارجه اسبق بريتانيا در روزنامه تلگراف است كه در آن توصيه مي كند جامعه جهاني وضعيت فعلي پرونده هسته اي ايران را بپذيرد و اين كشور را جزء خانواده كشورهاي برخوردار تكنولوژي انرژي هسته اي بداند و اذعان كند كه برنامه هسته اي ايران به هيچ وجه راه حل نظامي ندارد و نمي توان مانع هسته اي شدن ايران شد.
به گزارش «ديپلماسي ايراني» اسكولاي مي گويد: براساس گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي به اين نتيجه حتمي مي رسيم كه ايران مرحله توسعه برنامه هسته اي اش را سپري كرده است. ايران در حال حاضر 9000 سانتريفيوژ نسل قديم دارد كه در تأسيسات نطنز كار گذاشته شده اند و علاوه بر آن در تأسيسات فردو نيز حداقل 2700 سانتريفيوژ پيشرفته نصب شده است. ايران همچنين توانسته 280 كيلوگرم اورانيوم غني شده توليد كند. همچنين ايران توانسته است كه 111 كيلوگرم اورانيوم غني شده را به تأسيسات هسته اي اصفهان براي توليد سوخت مورد نياز رآكتور تهران منتقل كند. اين نشان مي دهد كه ايران تا چه اندازه در توليد اورانيوم غني شده موفق بوده و چه توانايي هاي بالايي در تكنولوژي برخورداري از انرژي هسته اي به دست آورده است. رسيدن به اين مرحله اين نكته را به ما يادآور مي شود كه ايران به نقطه غير قابل بازگشت در برنامه هسته اي اش رسيده است. در اين صورت براساس عرف هاي جامعه جهاني به هيچ وجه نمي توان به كشوري كه به اين مرحله از فعاليت هسته اي نزديك شده باشد، حمله كرد.
وي تأكيد مي كند: علي رغم اين كه از مفاد مذاكرات آلماتي چيزي به بيرون درز پيدا نكرده، اما آن چه از مطالبات مذاكره كنندگان به ايران مطرح شده، اين است كه براي نخستين بار از ايران نخواسته اند كه غني سازي اورانيوم را متوقف كند. همچنين به نظر نمي رسد كه از ايران خواسته شده باشد كه غني سازي پلوتونيوم را متوقف كند يا در آينده نيز خواسته شود كه متوقف كند. اين بدان معنا است كه ايراني ها به پيروزي بزرگي دست يافته اند كه براساس آن چه تاكنون منتشر شده مي توان نتيجه گرفت آنها با غني سازي 5/3 درصدي ايران موافقت كرده اند.
اسكولاي مي نويسد: از اظهارات مقام هاي مذاكره كننده با ايران نيز مي توان چنين چيزي را دريافت. اين در ذات خود پيروزي بزرگي براي ايران محسوب مي شود. بدين ترتيب ايران ثابت كرد كه مي تواند تحريم هاي بين المللي را تحمل كند و هم زمان به پيشرفت هسته اي اش بپردازد. در عين حال وقتي كه جك استراو، وزير امور خارجه اسبق بريتانيا مي گويد راه حل، قبول ايران هسته اي است و بازتاب آن را در مواضع آمريكا، چين و روسيه به روشني مي بينيم، مي توان نتيجه گرفت كه استفاده از گزينه نظامي عليه برنامه هسته اي ايران به هيچ وجه مطرح نيست و ايران مي تواند پروسه هسته اي شدنش را تا آن جا كه برايش مقدور باشد تا آخر تكميل كند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها