کد خبر: ۱۲۰۹۵۶
زمان انتشار: ۱۲:۳۲     ۲۶ اسفند ۱۳۹۱
ارز و سکه مسیر افت قیمت را پی گرفته و همچنان قیمت‌های کمتری را نسبت به قبل ثبت می‌کند. روند آن با توجه به انتظار برای اصلاح برخی قیمت‌ها در بازارهای موازی همچون بازار خودرو ادامه دارد.

به گزارش 598، دنیای اقتصاد در ادامه گزارش خود همچنین نوشته است: در سایر بازارها نیز که در 9‌ ماه گذشته به شدت تحت تاثیر افزایش قیمت دلار بوده‌اند، توقف فروش یا نبود عرضه ،عارضه موقتی بازار شده و خریداران نیز با انتظار برای پایین آمدن بیشتر قیمت، دست از خرید کشیده‌اند. در بازار مسکن و کامپیوتر نیز می‌توان نشانه‌هایی از این دست را دید. این شرایط در خود بازار ارز نیز اثری کاهنده دارد.

در این روزها نیاز به خرید ارز تقریبا اندک است و افت بیشتر قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز همراستا با آن ادامه دارد. فضای سیاسی داخلی و خارجی به نفع آرامش قیمت‌ها پیش می‌رود و تنش زدایی محور اصلی مناسبات است. سخنگوی مرکز مبادلات نیز برای پایان بهمن‌ماه آمار تازه‌ای از ارزهای تخصیص یافته ارائه می‌کند و از بهبود آن سخن می‌گوید.

ارز تخصیص یافته مرکز مبادلات از هفت میلیارد دلار گذشت

از ابتدای مهر‌ماه تا پایان بهمن‌ماه بهبود چشمگیری در مرکز مبادلات ارزی حاصل شده که می‌توان به چهار برابر شدن تعداد ثبت سفارش‌های پذیرفته شده و پنج برابر شدن مبلغ ارز تخصیصی در برخی از روزها اشاره کرد.

صمدکریمی در گفت‌و‌گو با ایسنا، با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز در بازار بین بانکی حدود یک پنجم نوسانات آن در شبکه صرافی‌های مجاز است، گفت: شاخص‌های عملکرد مرکز مبادلات در اسفند‌ماه در مقایسه با شاخص‌های عملکرد از ابتدای مهر‌ماه تا پایان بهمن‌ماه بهبود چشمگیری یافته است.

وی با بیان این مطلب اظهار کرد: طبیعتا ادامه فعالیت مرکز در سال 92 براساس میانگین‌های تعداد و مبلغ تخصیصی اسفند‌ماه حاکی از روند صعودی تامین نیازهای ارزی واردکنندگان از یک سو و تعمیق فعالیت مرکز به عنوان گذری به بازار بین بانکی از سوی دیگر است، ضمن اینکه به دلیل تصمیمات ارزی اتخاذ شده مبنی بر هدایت عمده درآمدها و منابع ارزی کشور مربوط به دستگاه‌ها، سازمان‌ها و کلیه شرکت‌های مشمول بند 27 قانون بودجه به مرکزمبادلات ارزی کشور، این سیاست با قوت بیشتری در سال 92 ادامه خواهد یافت.

وی گفت: البته آمار و اطلاعات حاکی از آن است به‌رغم اینکه صادرکنندگان غیر‌نفتی در تامین نیازهای ارزی مرکز مبادلات ارزی کشور سهم اندکی داشتند و منابع و درآمدهای ارزی آن‌ها به چرخه تجاری کشور وارد شده است، این روند نیز در سال 92 ادامه خواهد یافت و به ثبات بازار ارزی کشور کمک خواهد کرد.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور ادامه داد: اگر عوامل اقتصادی و غیراقتصادی موثر بر ثبات بازار ارز همسو و هم جهت باشد، در این حالت همگرایی نرخ ارز در بازار آزاد با نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی کشور با سرعت بیشتری بوده و این امر صادرکنندگان غیر‌نفتی دیگر را جهت عرضه درآمدهای ارزی مازاد بر نیازهای ارزی خود به بازار بین بانکی به طور معناداری تشویق کرده و از این نظر به تامین تقاضاهای واقعی کشور کمک شایانی خواهد کرد.

کریمی در ادامه اظهار کرد: عملکرد مرکز مبادلات از ابتدای مهر‌ماه تا پایان روز کاری بیست و سوم اسفند‌ماه حاکی از آن است که تعداد ثبت سفارش‌های تخصیص ارز یافته توسط بانک مرکزی از مرز 25 هزار فقره عبور و برابر با 25 هزار و 423 فقره است، همچنین ارز تخصیص یافته از رقم هفت میلیارد دلار عبور کرده و بالغ بر هفت میلیارد و 224 میلیون دلار شد.

وی گفت: عملکرد مرکز تا پایان روز کاری هفدهم اسفند‌ماه حاکی از آن است که میانگین نرخ مبادله‌ای دلار آمریکا برابر با 24 هزار و 791 ریال و ضریب تغییرات آن حدود دو درصد بوده است.

قیمت‌های داخلی

روز پنج شنبه قیمت‌ها همچنان به سطوح پایین‌تری دست یافتند. با وجود نوسان تقریبا 10 دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی که قیمت آن را از 1585 تا 1595 دلار جابه‌جا می‌کرد، قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و طلا، پیوسته کاهشی بودند. در این روز قیمت دلار تا 3410 تومان بر تابلوها افت کرد. این قیمت از تقریبا قبل از ظهر تا ساعت 15 در همین سطح باقی ماند. دلار به نرخ 3360 تومان از مشتری خریداری می‌شد. در بین دلالان در کف بازار قیمت آن البته 3370 تومان هم فروخته می‌شد. انتظار برای بسته شده قیمت دلار در ساعات پایانی معاملات سال 91 نیز تثبیت در این سطوح قیمتی یا افت تا 3300 تومان است. در سطح 3410 تومان تابلو، دلار در این روز تقریبا 60 تومان افت ثبت کرد.

روز پنج شنبه قیمت یورو نیز به 4520 تومان رسید و 50 تومان کاهش یافت. پوند انگلیس نیز به 5250 تومان رسید و 100 تومان ارزان شد.

در بازار سکه قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی به محدوده 1 میلیون و 347 تومان در کف بازار رسید. این قیمت در تابلوها البته 10 تا 15 هزار تومان نیز بالاتر اعلام می‌شد.

نیم سکه در کف بازار 690 هزار تومان و بر تابلو بین 700 تا 705 هزار تومان قیمت می‌خورد. ربع سکه نیز تا محدوده 420 هزار تومان هم افت کرده بود. در راسته خیابان فردوسی و جمهوری قیمت‌های مختلف با فاصله‌های مختلف درج می‌شد. با این حال تمایل قیمت‌ها به کاهش در منحنی تغییر همه آنها تقریبا ناگزیر بود.

در بازار طلا قیمت هر گرم طلای 18 عیار تا 132 هزار تومان هم افت کرد. این میزان نسبت به روز چهارشنبه تقریبا 2000 تومان کاهش ثبت کرده بود. در این روزها قیمت حواله درهم امارات همچنان تعیین‌کننده است. اگرچه میزان حوالجات کم است، اما مظنه قیمت آن بر کل بازار تاثیرگذار است.

در بازارهای جهانی

قیمت طلا در هفته‌های اخیر تحت تاثیر نشانه‌هایی برای بهبود اوضاع اقتصادی در آمریکااز جمله افزایش شاخص خرده فروشی، کاهش نرخ بیکاری آمریکا تا 7/7 درصد بوده است. همچنین افت ارزش ین ژاپن در مقابل دلار آمریکا و احتمال افزایش تزریق پول به اقتصاد این کشور و بی ثباتی سیاسی در اروپا و به ویژه پس از انتخابات ایتالیا قیمت طلا تحت فشار بوده است. در مقابل قیمت آن با افزایش تقاضای خریدهای فیزیکی در چین با نوسان دوباره‌ای مواجه شده است. قیمت طلا روز پنج‌شنبه تا 1585 دلار افت کرد و دوباره روز گذشته تا 1593 دلار افزایش یافت. روز چهارشنبه تا مرز 1600 دلار نیز پیش رفت و بلافاصله بازگشت. در واقع بازارهای جهانی انتظاری برای افزایش آن و گذر از مرز 1600 دلار ندارند. برخی موارد دیگر از جمله نوسان قیمت نفت نیز بر قیمت آن در روزهای اخیر تاثیرگذار بوده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها