به گزارش598، به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد، مقامات آمریکایی بار دیگر از مشارکت پاکستان در اجرای پروژه خط لوله صلح ابراز نگرانی کردند.
آمریکاییها با اعتراض به اجرای پروژه خط لوله واردات گاز از ایران عنوان کردند که واشنگتن بارها درباره اجرای این پروژه به پاکستان هشدار داد اما اسلامآباد این موضوع را بیاهمیت جلوه داد.
«ویکتوریا نولند» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در تازهترین اظهارات خود ابراز داشت: پاکستان برای تأمین نیاز انرژی خود راههای جایگزین زیادی در اختیار داشت اما واردات گاز از ایران را برگزید.
وی افزود: آمریکا در پروژههای تأمین انرژی پاکستان سرمایهگذاری کرده بود و حاضر است به پاکستان کمک کند تا بحران کمبود انرژی این کشور حل شود.
وی افزود: اگر پاکستان خود را به صورت انحصاری وابسته به ایران نمیکرد همکاری ژاپن و اتحادیه اروپا با این کشور بیشتر میشد.
نولند تأکید کرد: اگر پاکستان از ایران گاز دریافت کند تحریم این کشور توسط آمریکا و مجامع بینالمللی قطعی است.
در همین حال، «تام دونیلون» مشاور امنیت ملی اوباما نیز با شرکت در یک اتاق فکر در نیویورک ابراز داشت: همکاری با پاکستان از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا این کشور از متحدان آمریکا در مبارزه با تروریسم است با این حال بعد از اجرایی شدن پروژه خط لوله صلح باید این واقعیت را در نظر داشته باشیم که همکاری با پاکستان نه تنها پیچیده، بلکه غیر ممکن می باشد.
مشاور اوباما افزود: روابط آمریکا و پاکستان بارها به چالش کشیده شده و به تیرگی گراییده است.
به گفته وی، عملیات برای کشتن «بن لادن» و کشته شدن 26 سرباز مرزی پاکستان در عملیات بالگردهای ناتو موجب اختلاف بین 2 کشور شد اما ما برای پایان دادن به جنگ افغانستان همکاری با پاکستان را ادامه دادیم.
دونیلون تأکید کرد: گرچه همکاری با پاکستان مشکل میباشد اما هنوز هم درهای مذاکره به روی پاکستان باز است.
روز گذشته، یک هیئت پاکستانی به سرپرستی «آصف علی زرداری» وارد شهر چابهار شد و در مراسمی رسمی کلنگ پروژه احداث خط لوله گاز ایران- پاکستان را به همراه محمود احمدینژاد رئیس جمهور ایران بر زمین زد.
اگرچه قبل و بعد از این مراسم، مقامات آمریکایی به شیوههای مختلف واکنشهای تندی نسبت به اجرای پروژه خط لوله صلح داشتند با این وجود پاکستانیهای اعلام کردند که در تصمیم خود برای واردات گاز از ایران و گسترش روابط با این کشور مصمم هستند.