به گزارش598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت اینترنتی المحیط، یک منبع امنیتی کویت اعلام کرد: درگیریها زمانی آغاز شد که تعدادی از شهروندان عراقی که در مرز دو کشور تجمع کرده بودند به سمت نیروهای امنیتی کویت سنگ پرتاب کردند و این اقدام باعث آسیب دیدن نظامیان کویتی و خودروهای آنها شد.
این منبع امنیتی در ادامه افزود: با بالاگرفتن سنگپرانیها، تیراندازیهایی نیز از سوی افراد ناشناس در داخل خاک عراق به سوی نیروهای کویتی و نیز ناظران سازمان ملل که برای ترسیم مرزهای دو کشور به محل رفته بودن، صورت گرفت که این اقدام باعث شد کار هیات کویتی و ناظران سازمان ملل برای مدتی متوقف شود.
یک منبع مسئول در وزارت خارجه کویت نیز ناخشنودی کشورش را نسبت به این اقدام شهروندان عراقی در مرزهای دو کشور اعلام کرد و از دستگاههای امنیتی عراق خواست تا به مسئولیتهای خود عمل کرده و مانع از انجام چنین مسائلی شوند.
سایت "سومریه نیوز" نیز به نقل از رئیس شورای محلی ناحیه "ام قصر" در بصره گزارش داد: عملیات نشانه گزاری مرزی از سوی طرف کویتی از یک منطقه مسکونی در خاک عراق میگذشت که این مساله اعتراض شهروندان عراقی ساکن این منطقه را در پی داشت و در جریان این اعتراضها یک شهروند عراقی به ضرب گلوله سربازان کویت، زخمی شد.
رئیس شورای محلی ناحیه ام قصر همچنین اظهار کرد: ساکنان منطقه مرزی تلاش کردند نگذارند شرکتی که با دولت کویت در کشیدن موانع فلزی برای مشخص کردن مرزها قرار داد بسته بود، کارش را انجام دهد که این اقدام آنها باعث شد مرزبانان کویتی وارد عمل شوند و یکی از شهروندان عراقی بر اثر اصابت گلوله زخمی و به بیمارستان منتقل شد.
وی در ادامه افزود: نیروهای کویت با شلیک هوایی در بالای سر شهروندان عراقی، سعی در متفرق کردن آنها داشتند که به دنبال آن، مرزبانان عراقی به سرعت به مکان آمده و مردم را متفرق کردند.
در همین راستا، خالد الجارالله، معاون وزیر امور خارجه کویت نیز اعلام کرد که کشورش نامهای به سازمان ملل و دولت عراق فرستاده است که در آن کویت ناخشودی خود را نسبت به اقدامات برخی شهروندان عراقی اعلام کرده است.
خالد الجارالله با بیان اینکه این اقدام با رابطه "برادری" میان کویت و عراق مغایر است، اظهار کرد: ما مطمئن هستیم که برادران عراقی به صورت جدی برای حل و فصل این اقدام تلاش میکنند.
عراق و کویت بعد از حمله صدام به کویت در سال 1991 تا کنون درگیری مرزی نداشتهاند و عراق با خط مرزی که سازمان ملل در سال 1994 ترسیم کرد، رسما موافقت کرده است.