کد خبر: ۱۱۸۲۷
زمان انتشار: ۱۱:۴۰     ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۰
هيئت مؤسس دانشگاه آزاد در اطلاعيه اي به صورت تلويحي اعلام كرد كه هاشمي رفسنجاني، سيدحسن خميني و حميد ميرزاده براي عضويت در هيئت امناي دانشگاه آزاد نيازي به تائيد شوراي عالي انقلاب فرهنگي ندارند.

به گزارش جهان،پس از اطلاعیه هیات موسس دانشگاه آزاد ،سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اطلاعیه اخیر هیأت موسس دانشگاه آزاد مبنی بر عدم نیاز هاشمی رفسنجانی، سیدحسن خمینی و حمید میرزاده به تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی را فاقد وجاهت قانونی دانست.

نورالله حیدری دستنایی درخصوص اطلاعیه هیات امنای این دانشگاه مبنی بر اینکه عضویت این آقایان نیازی به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد، گفت: آنچه که از مصوبه اساسنامه دانشگاه آزاد بر می‌آید این است که ترکیب هیات امنای دانشگاه آزاد را که از طریق هیأت موسس این دانشگاه اعلام می‌شود، شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به عنوان یک نهاد نظارتی باید آن را تأیید کند و به نظر می‌رسد اطلاعیه هیات موسس خیلی وجاهت قانونی ندارد.

 شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین جلسه خود در ۲۳ فروردین ماه سال ۹۰ از میان ۲۲ عضو هیئت علمی پیشنهادی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳ نفر را برای عضویت در ترکیب جدید هیئت امنای دانشگاه آزاد انتخاب کرد. فرهاد دانشجو، بهمن یزدی صمدی و فریدون عزیزی این سه نفر هستند.گرچه تا زمان برگزاری این جلسه، حدود دو ماه از اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد و درخواست شورای عالی انقلاب فرهنگی برای معرفی سه عضو پیشنهادی هیئت موسس دانشگاه آزاد گذشته بود اما این هیئت ترجیح داد که همچنان موضوع معرفی این سه عضو را مسکوت بگذارد.این در حالی بود که محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از جلسه ۲۶ بهمن ماه این شورا از اصلاح ماده ۱ بند ۱۰ اساسنامه دانشگاه آزاد خبر داد و گفت: هیئت موسس دانشگاه آزاد دو هفته فرصت خواهد داشت تا افراد پیشنهادی خود را برای هیئت امنا به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند و شورا در جلسات آتی خود نسبت به تایید نفرات معرفی شده اهتمام خواهد ورزید.

اما هیئت موسس سرانجام این اقدام را حدود ۷۵ روز به تاخیر انداخت و سرانجام روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری تشکیل جلسه داد و اعضای پیشنهادی خود را برای عضویت در هیئت امنا معرفی کرد.برخلاف پیش بینی ها، این هیئت حجج الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی را هم جز گزینه های معرفی شده قرار داد و آنان را به همراه حمید میرزاده برای عضویت در هیئت امنای این دانشگاه معرفی کرد تا ترکیب این هیئت کامل شود.

پس از این اقدام دیرهنگام، معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که این سه نفر پس از تایید این شورا به عضویت رسمی هیئت امنای دانشگاه آزاد در خواهند آمد. جمشید جعفرپور در گفتگو با مهر در این باره گفت: بر اساس اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است سه عضو هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی که از سوی این هیئت برای عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی معرفی می شوند برای عضویت در هیئت امنا باید به اطلاع شورای عالی انقلاب فرهنگی هم برسند.

رئیس کمیته مشورتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: هر زمان که این سه نفر از سوی هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی به طور رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شوند، موضوع عضویتشان در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی رسمیت می یابد.

اما هيأت مؤسس دانشگاه آزاد در اطلاعیه ای اعلام کرد: "همان طور كه در خبر مورخ ۷ ارديبهشت ماه ۹۰ به روشني بيان شد مصوبه هيئت موسس دانشگاه آزاد اسلامي صرفا موضوع تأييد مجدد عضويت سه نفر از اعضاي هيئت موسس دانشگاه بوده كه از قبل در هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي عضويت داشته و هم اكنون عضويت دارند بنابراين برداشت هاي غلط برخي رسانه‌ها خلاف واقع است."گرچه این هیئت درباره آنچه "برداشت های غلط" نامیده توضیحی نداده است اما به نظر می رسد اطلاعیه مذکور واکنشی به سخنان جمشید جعفرپور و گزارش رسانه ها درباره لزوم تایید اعضای پیشنهادی در شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

بر اساس تبصره ۳ ماده ۱۰ اساسنامه جديد دانشگاه آزاد مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، "اعضاي پيشنهادي هيأت مؤسس دانشگاه آزاد براي عضويت در هيأت امنا بايد به شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيشنهاد شوند." به نظر مي‌رسد آنچنان که از عبارت "پيشنهاد شوند" بر می آید، این است که این تبصره درصدد بیان "معرفی افراد پيشنهادي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي و لزوم تایید آنان" است؛ موضوعي كه هيئت مؤسس دانشگاه آزاد در اطلاعيه خود آن را به صورت تلويحي رد كرده است.

مشخص نیست که علت خودداری هیئت موسس از اجرای اساسنامه دانشگاه آزاد و پیشنهاد افراد مورد نظرش به شورای عالی انقلاب فرهنگی چیست.

با توجه به سه نفری هم که در اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۹۰ انتخاب شده اند، باید منتظر تاییدیه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر افراد پیشنهادی هیئت موسس دانشگاه آزاد باشیم تا ترکیب هیئت امنای جدید این دانشگاه تکمیل شود. برخی فعالان دانشگاهی معتقدند با توجه به تغییرات در هیئت امنای دانشگاه آزاد می توان به اصلاح رویکرد خبرساز این دانشگاه و جدا شدن آن از حاشیه های سیاسی و غیر علمی امیدوارتر شد؛ حاشیه هایی که گاه با صرف هزینه های انتخاباتی و گاه با کشف سند نفتی از دفتر هیئت امنا خود را نشان داده است.به نظر می رسد اولین اقدام هیئت امنای جدید تغییر مدیریت سه دهه این دانشگاه باشد؛ اقدامی که مخالفان بزرگی حتی در خود دانشگاه آزاد دارد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها