به گزارش 598 به نقل از گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود احمدینژاد صبح امروز (یکشنبه) در جلسه کارگروه تولید که در وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شد، ضرورت رفع ریشه ای تمام موانع و مشکلات عرصه تولید را مورد تاکید قرار داد و گفت: مسئولیت امروز ما این است که با اتخاذ راهکارهای مناسب و راهگشا اجازه ندهیم که تولید کشور با مشکل مواجه شود و به واسطه آن دشمنان ملت ایران بر تأثیرگذاری اقدامات خود امیدوار شوند.
رییس جمهور گفت: کارگروه حمایت از تولید باید با تشویق و ترغیب بنگاهها و واحدهای تولیدی در جهت تسهیل شرایط برای فعالیت مطلوب تولیدکنندگان تلاش کند.
وی تصریح کرد :باید فرایند واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای تسهیل گردد تا بدین وسیله بخش تولید از رونق بشتری برخوردار گردد.
احمدینژاد اظهار داشت: به فضل الهی ملت ایران با تلاش مسئولان و همکاری ومشارکت تولیدکنندگان از شرایط کنونی عبور کرده و قویتر و پرتوان تر از گذشته به فعالیتهای خود ادامه خواهند داد.
رییس جمهور در این همچنین بر تسهیل در تأمین تسهیلات و ارز مورد نیاز تولیدکنندگان تأکید کرد.
در این جلسه که به منظور بررسی وضعیت، تولید و اتخاذ راهکارهای برونرفت از آنها تشکیل شده بود، گزارشی از روند فعالیتها در بخش تولید و جایگاه تولیدات کشور در بازارهای جهانی، ارزش تولیدات محصولات صنعتی، روند تولید سالانه محصولات مهم، میزان واردات کالاهای سرمایهای و واسطهای، چگونگی اعطای تسهیلات و روند تکمیل طرحهای سرمایهگذاری کشور ارائه شد.
همچنین در این جلسه پیشنهاداتی در خصوص اصلاح مصوبه و تخصیص مابقی منابع صیانت از تولید، تسهیل در باز پرداخت تسهیلات حساب ذخیره ارزی، تأمین ارز مورد نیاز مواد اولیه و واسطهای واحدهای بزرگ تولیدی از طریق بانک مرکزی، تخصیص کامل طرحهای تملک سرمایهای وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تأمین کمکهای فنی اعتباری، توسعه صنعتی و تأمین فناوریهای مورد نیاز صنایع، تأمین منابع صندوق حمایت از تولیدات صنعتی و یکپارچهسازی و تبادل اطلاعات بین تمام دستگاههای اقتصادی کشور از طریق شناسه کسب و کار ارائه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
برخی از مصوبات کارگروه تولید به شرح زیر است:
1- تصویب پرداخت 100 میلیارد تومان در قالب طرح صیانت از تولید با هدف کمک به واحدهایی که با مشکل مواجه شده اند ، برای توزیع به استانهای کشور
2- تصویب پرداخت تسهیلات ارزی و ریالی جهت اتمام طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالا (مهر ماندگار به تعداد 188 طرح و بیش از 4 هزار پروژه نیمه تمام در حوزه صنعت و معدن)
3- دستور پرداخت ارز مبادلاتی برای تأمین مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز تولید برای تولیدکنندگان و واحدهای بزرگ صنعتی
4- تامین تسهیلات ریالی مورد نیاز خودروسازی از طریق بانک مرکزی و نیز تامین تسهیلات ارزی از محل ارز مبادله ای به میزان وثیقه ای که واحد های تولیدی نزد بانک مرکزی قرار می دهند.
5- سرعت بخشی به پرداخت تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی به واحدهای تولیدی معرفی شده
6- اجازه طولانیتر کردن بازپرداخت تسهیلات ارزی واحدهای تولیدی که جهت سرمایهگذاری خود از منابع حساب ذخیره ارزی استفاده کردهاند (بسته به نوع و رشته صنعتی و میزان سرمایهگذاری)
7- دستور تخصیص و پرداخت 40 میلیارد تومان جهت تقویت صندوق حمایت از تولیدات صنفی.