به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در جریان معاملات بازار سهام در شرایطی افزایش 5 برابری بهره مالکانه معادن در لایحه بودجه 92 موجب ریزش قیمت سهام شرکت های سنگ آهنی و اکثر فولادی ها شده بود که بعد از 4 سال طلسم خصوصی سازی و واگذاری بلوک مدیریتی این شرکت مشمول اصل 44 شکسته شد تا کارنامه موفقی برای سازمان خصوصی سازی و ایمیدرو و اصل 44 به دست آید.
بر اساس این گزارش، امروز سازمان خصوصی سازی بعد از 4 بار ناکامی در عرضه و فروش بلوک فوق طی سال جاری از طریق کارگزاری بانک ملی اقدام به عرضه یک میلیارد و 106 میلیون و 960 هزار سهم فولادخوزستان کرد که این تعداد سهام به ازرش 3 هزار و 444 میلیارد تومان و به قیمت هر سهم 31 هزار و 117 ریال و به وسیله کارگزاری خبرگان سهام معامله شد.
بررسی های فارس نشان می دهد خریدار این بلوک مدیریتی شرکتی به نام سرمایه گذاری پایندگان بوده که وابسته به صندق های بازنشستگی نفت است و به تنهایی حاضر به این معامله تاریخی شده است. این در حالی است که برخی گمان می کردند به دلیل لزوم پرداخت 700 میلیارد تومان برای سپرده اولیه ،کنسرسیومی با مشارکت شرکت فوق و برخی نهادهای دیگر اقدام به خرید 3.4 هزار میلیاردتومانی بلوک 50.5 درصدی فولاد خوزستان کرده است.
این تعداد سهام به قیمت تابلوی بورس به اضافه 25 درصد به شرط آنکه از 3 هزار تومان کمتر نباشد و به صورت 20 درصد نقد و مابقی اقساط 4 ساله آماده عرضه و معامله شده و خریدار باید تا 20 روز کاری آینده با پرداخت وجه نقد و ارایه اسناد لازم به بورس کند تا قطعیت این معامله 3.3 هزار میلیارد تومانی احراز کند.
همچنین بررسی های تکمیلی حکایت از آن دارند منابع مالی لازم برای این خرید کلان از وجوه مازاد بودجه صندوق نفت و تبدیل اوراق مشارکت به وجود نقد تامین شده و هیچ منابعی از بازار سهام جذب این خرید کلان نشده است.
علاوه براین هدف از این خرید توسط زیر مجموعه صندوق بازنشستگی تکمیل و همگن سازی سبد سهام و ورود به صنایع فلزی و معدنی بوده تا از این طریق وزن صنایع شیمیایی درسبدسهام اصلاح و بهینه شود. با این معامله باید منتظر تغییر و تحولات هیئت مدیره فولاد خوزستان و تغییرات احتمالی مدیریتی این شرکت بزرگ مشمول اصل 44 بود که با برگزاری مجمع فوق العاده ایی و تعیین اعضاء جدید هیئت مدیره نهایی خواهد شد.
به این ترتیب سازمان خصوصی سازی به همراه ایمیدرو بعد از 4 سال کش و قوس موفق به واگذاری بلوک مدیریتی فولاد خوزستان شدند. آزمونی که مربوط به طلسم 4 ساله فروش بلوک مدیریتی فولاد خوزستان است.
براساس این گزارش، این بلوک پیش از این در خرداد ، مهر و آذر سال جاری عرضه اما به فروش نرسید تا اینکه هیئت واگذاری در جلسه 30 دی ماه مقرر کرد این بلوک با تغییراتی در شرایط واگذاری برای چهارمین بار در سال جاری عرضه شود.
به گزارش فارس، سازمان خصوصی سازی بعد از لغو فروش 1364 میلیارد تومانی 30.5 درصد فولاد خوزستان در سال 87 با چالش هایی متعددی برای خصوصی سازی این شرکت مشمول اصل 44 مواجه شد.در این میان و به رغم تلاش های چندباره روسای قبلی سازمان خصوصی سازی ،نتیجهای در فروش آن به دست نیامد و حتی در جریان آخرین عرضه بلوک 50.5 درصدی این شرکت که 22 آذر ماه بود، هیچ کسی حاضر به حضور در این میدان مهم نشد.
گزارش از علی رضایی زاده