به گزارش سرویس خانه ملت با توجه به کاهش بودجه های فرهنگی و قطعی های صورت گرفته در این زمینه خبرنگار پارلمانی پایگاه 598 در راهروهای مجلس شورای اسلامی با جعفر قادری از نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه که تسلط خوبی به موضوع بودجه و برنامه ریزی در کشور را دارد به گفتگو پرداخته است.
جعفر قادری با اشاره به روند قطع بودجه فرهنگی در سال گذشته اظهار داشت: روندی که در چند سال گذشته در خصوص اختصاص بودجه فرهنگی طی شد و دولت مبالغی را در اختیار خودش برای این امر اختصاص داده بود و هر کجا که صلاح می دانست هزینه می کرد با واکنش و مخالفت مجلس روبرو شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: در مجلس هشتم نمایندگان با اختصاص بودجه به مراکز و موسسات فرهنگی به این صورت مخالفت کردند و تخصیص بودجه فرهنگی در قالب مصوبات مجلس آن هم به صورت استانی در نظر گرفته و از کنترل و اراده دولت خارج شد. دولت زمانی که دید اختصاص بودجه از اراده اش خارج شده در سال بعد دیگر بودجه فرهنگی موسسات فرهنگی را در بودجه پیشنهاد نکرد.
وی گفت: اعلام بودجه ها در قالب اعتبارات دستگاه های فرهنگی توزیع می شود که برخی از آنها نهادهای دولتی و یا نهاد عمومی غیر دولتی هستند که در ردیف بودجه برایشان در نظر گرفته می شود و یک سری از دستگاه های که تحت نظر دولت نبودند و دستگاه عمومی غیر دولتی نیستند مبالغی تحت عنوان کمک به آنها پرداخت می شد که تا جایی که بنده مطلع ام دولت امسال نیز برای کمک به این موسسات در لایحه بودجه ردیفی ندیده است ولی نهایتا باید لایحه نهایی دولت را ببینیم.
قادری تصریح نمود: ما تا میزانی که توان داشته باشیم باید به دستگاه ها و موسسات فرهنگی کمک کنیم چون اگر این دستگاه ها نباشند بار دولت سنگین می شود و دولت خود باید ساختار فرهنگی ایجاد کند اما وقتی که ما می توانیم با کمک جزئی به این موسسات موجب تداوم کار آنها شویم چرا باید این کمک قطع گردد.