به گزارش 598 به نقل از رسا، همایش سیاستگذاری فرهنگی در جمهوری اسلامی روز پنج شنبه در سالن همایش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با سخنرانی آیت الله مصباح یزدی رییس این مؤسسه و عضو مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
این همایش که به همت موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، آیت الله مصباح یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه مهم ترین اصل و ستون فقرات و روح نظام، فرهنگ است به تبیین ویژگی ها و شاخصه های سیاست گذاران این عرصه مهم پرداخت و از حوزویان به عنوان اصلی ترین طراحان و سیاست گذاران این عرصه یاد و به نقص حوزه در این عرصه اذعان کرد.
آیت الله مصباح یزدی با تاکید بر اینکه عالمان دینی می توانند عهده دار این کار شوند، نقش حوزه های علمیه را در سیاست گذاری فرهنگی نظام بسیار برجسته و مهم دانست و تاکید کرد: دانشمندان حوزه هستند که می توانند حقیقت اسلام را بشناسند والبته در جنبه های ابزاری باید از متخصصان دیگر هم استفاده شود اما شرط نخست تعیین کنندگان روح این فعالیت ها تخصص در امور دینی است.
آیت الله مصباح یزدی عامل دیگر در عدم توفیق مطلوب حوزه در سیاستگذاری فرهنگی کشور را عدم همکاری سایر نهادها و نداشتن تفکر انقلابی برخی از افراد دانست.
وی تاکید کرد: حقیقت این است که مشکلات بیشتر از جوانب دیگر است اگر تنها مشکل این بود حل آن چندان دشوار نبود و باید توجه داشت که مشکلات دیگری باعث شده است که حوزه نتواند نقش خود را در سیاست گذاری فرهنگی کشور به درستی ایفا کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: برای اینکه یک نهاد در یک کشور بتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد همه اقشار و نهادها باید با توجه به ارتباط ارگانی که با هم دارند هماهنگ باشند مثل اعضا و جوارح بدن انسان.
وی یاد آور شد: برای اینکه نهادهای مختلف در یک جامعه بتوانند کار خود را به درستی انجام بدهند باید نوعی هماهنگی و تاثیر و تاثر متقابل و وحدت هدف و برنامه کلی وجود داشته باشد چرا که اگر بین نهادها تعارض وجود داشته باشد پیداست که کار به جایی نخواهد رسید و متاسفانه این مسأله کم و بیش وجود داشته و هنوز هم وجود دارد.