به گزارش 598 به نقل از خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز با سفر به چابهار،طبس،یزد،اردکان و میبد یکی از پرکارترین روزهای خود را در چند ماه اخیر گذراند.
*سفر به جنوبیترین نقطه ایران
رئیسجمهور صبح امروز نخست به چابهار در منتهی الیه جنوب شرقی ایران رفت تا در همایش ملی توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی جمهوری اسلامی ایران شرکت کند.
محمود احمدی نژاد به عنوان اولین سخنران این همایش با بیان اینکه امنیت و آبادانی جزء آرزوهای همه ملتها و اقوام است، اظهار داشت: این دو مقوله همبستگی بالایی با یکدیگر دارند؛ امنیت آبادانی میآورد و آبادانی تؤام با عدالت نیز حاصلش امنیت است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه امنیت و آبادانی باید مبتنی بر طبیعت و منابع بومی باشد، تصریح کرد: امنیت نبایستی مبتنی بر معادلات بینالمللی باشد زیرا با تغییر معادلات، امنیت نیز مخدوش میشود اما امنیت مبتنی بر منابع بومی عامل مخدوش شدن نیست.
*شرایط طبیعی می تواند هم فرصت باشد هم تهدید
وی در همین زمینه گفت: امنیت بایستی مبتنی بر اندیشه، تدبیر و ظرفیتهای ملی ایران باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه شرایط طبیعی همزمان هم فرصت هم تهدید است، در توضیح سخنان خود گفت: اینکه خدمت باشد یا تهدید به نوع نگاه و عملکرد ما بازمیگردد؛ همین سواحل مکران اگر حضور ما در آن با برنامه و مقتدرانه باشد، فرصت است که به حمدالله امروز با فرمان فرمانده کل قوا، ارتش با حضور در این منطقه در حال استفاده و بهرهبرداری از ظرفیتها است.
وی افزود: اگر ما بر امکانات و ظرفیتها مسلط شویم، فرصت است و اگر این محقق نشود، تبدیل به تهدید خواهد شد.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود ایران را یک کشور استثنایی به لحاظ تاریخی و فرهنگی توصیف کرد و گفت: ایران تنها کشوری است که بیش از 7 هزار سال تمدن انسانی دارد که در آن از چرک و آلودگی آثار چندانی وجود ندارد.
وی با یادآوری اینکه ملت ایران همواره کمالجو و حقطلب بوده است، خاطرنشان کرد: در تاریخ نداریم کلمه یا سخن حقی به ملت ایران عرضه شده باشد و ملت هم از آن کلمه یا سخن مطلع شده باشد، اما آن را نپذیرد، هیچ لجاجتی در ملت ایران وجود نداشت و آنچه امروز باعث برتری ملت ایران میشود، همین ویژگیهای انسانی است.
رئیسجمهور در همین زمینه گفت: زمانی که شما اسم اقوام و ملل گوناگون را میبرید، بلافاصله ویژگیهای آنان در ذهن افراد تداعی میشود، برخی از اقوام تا اسمشان برده میشود، جنگ تداعی میشود و برخی هم با بردن اسم شان موذیگری به ذهنها متبادر میشود. اما زمانی که اسم ایران شنیده میشود، تعالی، علم، فرهنگ، ادب و ... تداعی میشود که این عقبه ملت ایران است.
احمدینژاد ایران را از لحاظ جغرافیایی ویژه توصیف کرد و با 4 فصل خواندن کشورمان گفت: ایران دارای 14 میلیون هکتار جنگل، نزدیک به 50 میلیون هکتار زمین قابل کشت، 100 میلیون هکتار منابع طبیعی، 25 میلیون هکتار کویر و.. است؛ ایران سرزمین ثروت است و ما جایی در کشورمان نداریم که زرخیز نباشد.
*اشاره به ظرفیتهای نیروی انسانی کشور ملی گرایی نیست
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: میتوان انواع محصولات کشاورزی را در ایران به عمل آورد و در واقع ظرفیتهای استثنایی در طبیعت این سرزمین وجود دارد، البته نیروی انسانی کشورمان نیز به لحاظ استعدادها از متوسط دنیا فاصله دارد. به همین دلیل اگر ما واقعیت را بگوییم و اعلام کنیم که ایران سرآمد دنیاست، ممکن است برخی بگویند این حرفها به دلیل ملیگرایی مطرح میشود. در حالی که ایران سرآمد است.
احمدینژاد نیروی انسانی کشورمان را پاک، مومن، دلسوز، علاقمند به خدمت و ... برشمرد و تاکید کرد که ما میتوانیم آبادترین و پیشرفتهترین کشور دنیا باشیم که این مهم نیازمند یک نگاه راهبردی، همبستگی و کار و تلاش است.
رئیسجمهور با بیان اینکه اکنون در عرصه اقتصاد مشکلاتی داریم، تصریح کرد: اگر بحث مشکلات را مطرح میکنم، منظورم مشکلات در عرصه فروش نفت نیست، زیرا اینها مسائل مهمی در مسیر حرکت ملت ایران محسوب نمی شود.
*مردم سالهاست از صحنه اداره کشور کنار گذاشته شدند
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مردم سالها پیش از صحنه اداره کشور کنار گذاشته شدند، این موضوع را یک ضعف دانست و گفت: امروز سه مشکل اساسی داریم که من آنها را بیان میکنم.
احمدینژاد جریان ثروت در کشور و چرخش ثروت را اولین مشکل دانست و گفت: 70 سال است که حرکت ثروت در کشورمان از مناطق محروم به مناطق برخوردارتر در حال حرکت است و این فکر دائما ادامه دارد.
وی اشکال دوم را حرکت ثروت و سرمایه و حتی نیروی انسانی به سمت مراکز کشور برشمرد و گفت: این مشکل یعنی افراد از مناطق مرزی تخلیه و به سمت مراکز میروند.
رئیسجمهور مشکل سوم را حرکت از کار زاینده مبتنی بر طبیعت و زمین به سمت کارهایی کاذب دانست و ادامه داد: طبیعی است زمانی که جمعیت یک شهر 8 میلیون میشود نمیتوان از طبیعت استفاده کرد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه بایستی این سه جریان را معکوس کنیم و این شدنی است، تصریح کرد: اگر این سه جریان را معکوس کنیم منطقهای مانند سیستان و بلوچستان با این روحیه و عشق به ایران و با آن ایمان میتواند خوراک کل ایران را تامین کند.
*باید جریان ثروت و نیروی انسانی را معکوس کنیم
وی با تاکید مجدد بر اینکه بایستی جریان ثروت و نیروی انسانی را معکوس کنیم، گفت: باید امروز برنامهریزی منطقهای در چارچوب برنامهریزیهای ملی گسترش یابد که این همایش آغاز خوبی در این زمینه است.
وی اضافه کرد: مسئولان استانی کمیته دائمی برای استان تشکیل دهند و دولت نیز پشتیبانی خواهد کرد تا بتوان تک تک استعدادهای استان را فعال کرد.
احمدینژاد با بیان اینکه در این استان 10ها سال فرصت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف وجود دارد، اظهار داشت: آنقدر سواحل این منطقه زیباست که جزء بهترین سواحل دنیا به شمار میرود و آنقدر مناظر طبیعی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که گردشگری میتواند این استان را آباد کند.
رئیسجمهور همچنین تاکید کرد: دو ردیف بودجه به غیر از بودجههای عمومی برای سواحل و همچنین کل استان سیستان و بلوچستان در سال آینده در نظر گرفته شده است که مبلغش 350 میلیارد تومان برای توسعه استان است.
احمدینژاد اضافه کرد: توسعه بندر، ارتباطات، اتمام هر چه سریعتر جاده ساحلی، راهآهن، نیروگاه، کارخانه سیمان، احداث چند سد از جمله برنامهها و البته اقدامات انجام شده در این استان است.
وی ابراز امیدواری کرد که با همت مردم استان و همچنین عرق ملی و ایمانی که مردم سیستان و بلوچستان به پیامبر و آل پیامبر دارند و پشتیبانی دولت شاهد شکوفایی هر چه سریعتر این استان باشیم.
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همه نگاهها به سمت ساختن کشور رفت، تصریح کرد: در قانون پیش بینی شده نیروهای مسلح در زمان صلح برای آبادانی کشور به کمک مردم بیایند که البته امروز فرماندهان ارتش کشور و همچنین نیروهای آنها برای آبادانی این منطقه آمدند که این امر مبارکی است.
وی ضمن تقدیر و تشکر از فرمانده نیروی دریایی ارتش و همچنین پرسنل این نیرو، گفت: امروز شما برای کمک به مردم در اینجا مستقر شدهاید که این قابل تقدیر است. البته فعالیت شما در آبها نیز به امنیت و آبادانی منطقه کمک میکند که امیدوارم این اقدامات سرآغاز آبادانی استان باشد.
*سفری یک ساعته به شهر شنهای روان
رئیسجمهور پس از چابهار در سفری کوتاه به طبس رفت تا بزرگترین پروژه مسکن مهر ویلایی کشور در این شهرستان به بهرهبرداری برساند.
محمود احمدی نژاد با حضور در شهرستان طبس ضمن افتتاح سایت 1280 واحدی مسکن مهر ویلایی این شهر، به طور همزمان بیش از 8000 واحد مسکونی مهر را در سطح استان یزد افتتاح کرد.
رییس جمهور با حضور در محل احداث مسکن مهر ویلایی شهرستان طبس از بخشهای مختلف آن بازدید و با حضور در چند واحد مسکونی کلید آن را به مالکانش اهداء کرد.
*سفر به دارالعباده ایران
در ادامه سفر یک روزه رئیسجمهور به یزد نیروگاه سیکل ترکیبی 484 مگاواتی شیرکوه این شهر افتتاح شد.
این نیروگاه ترکیبی در کیلومتر 26 جاده فولاد آلیاژی شهر یزد قرار دارد و در زمینی به مساحت 50 هکتار ساخته شده است. هدف از اجرای این طرح تولید انرژی سالانه به میزان 3 هزار و 325 گیگاوات ساعت و افزایش توان تولید انرژی الکتریسته شبکه برق سراسری کشور است.
عملیات اجرایی این پروژه از سال 1389 آغاز شده است و اولین واحد آن در تاریخ 6 بهمن سال جاری در شبکه برق سراسری متصل شده است.
مبلغ سرمایه گذاری ریالی این طرح 600 میلیارد ریال و مبلغ ارزی آن 247 میلیون یورو است.
سوخت این نیروگاه گاز طبیعی و ولتاژ خروجی این نیروگاه 400 کیلوولت است که توسط دو واحد گازی 162 مگاواتی تامین میشود.
همچنین در همین راستا خط 400 کیلوولت این نیروگاه نیز به بهرهبرداری رسید.
طول خط پست 400 کیلوولت این نیروگاه 4.6 کیلومتر است و اعتباری معادل 340 میلیارد ریال هزینه شده است.
*افتتاح کارخانه کاشیسازی درسا
مقصد چهارم احمدی نژاد افتتاح کارخانه کاشی سازی درسا بود که به منظور تامین نیازهای داخلی کشور و همچنین صادرات به بازارهای جهانی و ایجاد اشتغال پایدار در استان یزد ساخته شده.
محصولات تولیدی سالانه کارخانه بالغ بر 3 میلیون و 600 هزار متر مربع انواع کاشی است و میزان اشتغالزایی این کارخانه 230 نفر است.
*افتتاح بزرگترین کارخانه شیشه فلوت خاورمیانه
بزرگترین کارخانه تولید شیشه فلوت خاورمیانه نیز یکی از پروژه هایی بود که در جریان سفر امروز رئیسجمهور افتتاح شد.
این کارخانه سومین مجتمع تولیدی در دنیاست که توانایی تولید شیشه با ضخامت 19 میلیمتر را در دنیا دارد و چهارمین کوره بزرگ تولید شیشه در دنیا است.
انواع محصولات تولیدی این کارخانه شیشه فلوت، آئینه شیشه رفلکس، شیشه دو جداره و شیشه نشکن است، کارخانجات شیشه اردکان با هدف ایجاد مجموعه اکتشاف و استخراج معدنی در زمینی به مساحت 75 هکتار در اردکان یزد تاسیس شدهاست.
عملیات ساختمانی اولین خط تولید شیشه فلوت با ظرفیت 900 تن در روز و با توانایی تولید انواع شیشههای فلوت در سال 1387 آغاز گردید و تکنولوژی آن از کشورهای اروپایی، ژاپن، آمریکا و چین تامین شده است.
اشتغالزایی این طرح در حدود 1600 تا 2 هزار نفر است و در مدت زمان 35 ماه ساخته شده است. هزینه ریالی این طرح 1.508.000 میلیون ریال و هزینه بخش ارزی آن 41 میلیون یورو بوده است.
زمان برگشت سرمایه این کارخانه نزدیک به 4 سال است و بزرگترین پروژه بخش خصوصی استان یزد محسوب میشود.
*افتتاح کمربند حلقوی میبد- اردکان
کمربند حلقوی میبد-اردکان یکی دیگر از پروژهایی بود که یعد از ظهر امروز توسط رئیسجمهور افتتاح شد.
طول این کمربندی شامل 32 کیلومتر بزرگراه و 41 کیلومتر راه اصلی است؛ همچنین بخشی از راه اصلی یزد- طبس نیز درچارچوب این پروژه به طول 99 کیلومتر مورد بهسازی قرار گرفته است.
طول اعتبار هزینه شده برای این پروژه بالغ بر 890 میلیارد ریال است؛ با استفاده از این کمربندی امکان تردد بهتر مسافران جنوب فراهم میشود.
محمود احمدی نژاد سپس به اردکان رفت تا کارخانه تولید فولاد و آهن اسفنجی ارفع اردکان را به بهره برداری رساند.
این کارخانه در سال ظرفیت تولید 800 هزار تن شمش فولاد و 800 هزار تن آهن اسفنجی را دارد.
هزینه صرف شده برای افتتاح این کارخانه بالغ بر 457 میلیارد تومان بوده است و فعالیت آن برای 970 نفر اشتغال مستقیم ایجاد میکند.
احداث این کارخانه از فروردین سال 1389 آغاز شده و جزو طرحهای مهر ماندگار محسوب میشود.
خود باوری اصل مهم ساختن ایران است
رئیسجمهور در پایان سفر به استان یزد در سخنانی در کارخانه فولاد ارفع اردکان با اشاره به اینکه استان یزد دیار مردمانی سختکوش، مؤمن، پر تلاش، آرمانی و انقلابی است، گفت: این عزیزان در دل کویر گلستانی از عشق، ایمان و تلاش را ایجاد کردند.
وی با اشاره به پروژههای افتتاح شده در بخشهای مختلف گفت: امروز ما طرح مسکن مهر ویلایی را در طبس افتتاح کردیم تا نمونهای برای ایجاد مسکنی که به طور کامل زمین و خانه در اختیار آن خانواده باشد، ارائه کند.
رئیس جمهور ادامه داد:امروز تعداد زیادی پروژه در بخشهای مختلف همچون صنعت، ساخت کارخانه فولاد و طرحهای کشاورزی به بهرهبرداری رسید که نویدی برای ساختن این استان محسوب میشود.
احمدینژاد با اشاره به اینکه خداوند متعال در همه جا برکت و فرصت زندگی را برای انسان مهیا کرده است گفت: استان یزد در ظاهر کویر است اما در باطن پر از نعمات مختلف است،معادن مختلف این استان همچون سنگ آهن با توجه به شناساییهای فعلی به 55 میلیارد تن میرسد و من باور دارم که ظرفیت این معادن 10 برابر رقم فعلی است.
وی افزود: استان یزد به برکت استعداد ذاتی و ایمان مردمانش به سرعت در حال پیشرفت است و سرعت حرکت در این استان سرعت بسیار بالایی است.
رئیس جمهور با اشاره به ساخت کارخانه فولاد در این استان گفت: ظرفیت فعلی تولید فولاد در این استان هماکنون 10 برابر بیش از ظرفیت تولید فولاد قبل از انقلاب است.
احمدینژاد با اشاره به اینکه امروز یزد میتواند الگویی برای ساختن ایران باشد، گفت: تلاش مردم یزد برای ساختن ایران و مشارکت بخش خصوصی در پروژههای این استان میتواند الگویی بسیار مناسب برای ایران باشد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه وظیفه اصلی امروز ما امروز ساختن ایران است اظهار داشت: ساختن ایران باید متکی بر استعدادهای ملت ایران باشد، در گذشته ساخت یک کارخانه فولاد 8 تا 12 سال طول میکشید اما زمانی که تصمیم گرفتیم روی پای خود بایستیم ظرف 3 تا 4 سال توانستیم این کار را انجام دهیم.
احمدینژاد گفت: امروز ما به درجهای از رشد علمی رسیدهایم که میتوانیم پیچیدهترین طراحیهای مهندسی را در داخل کشور انجام دهیم که نمونه آن فرستادن انسان به فضا است.
وی با اشاره به سیستم آبیاری استان یزد که مبتنی بر سنوات است، گفت: من از وزارت علوم میخواهم تا به صورت جدی تدریس این موضوع مهم را که به ابتکار خود ایرانیان ساخته شده در دانشگاهها عملی کند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه خودباوری اصل مهم برای ساختن ایران است، گفت: امروز قطار حرکت ساختن ایران به حرکت درآمده و ساخته شده ایران آرزوی امام و مقام معظم رهبری است.
وی در پایان تصریح کرد: ایران باید ساخته شود چرا که یک ایران آباد و مستقل میتواند الگویی برای سایر ملتها باشد.
علی اکبر نیکزاد،وزیر راه و شهرسازی،مجید نامجو وزیر نیرو و مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رئیسجمهور احمدی نژاد را در این سفر یک روزه همراهی می کردند.