کد خبر: ۱۱۳۹۹۸
زمان انتشار: ۱۱:۵۱     ۲۸ بهمن ۱۳۹۱
درست چند ساعت پس از انفجار یک شهاب سنگ در روسیه و مجروحیت 1200 نفر، یک سیارک با اندازه 45 متر در عبوری تاریخی شب گذشته 27 بهمن ماه از کنار زمین ما گذشت.

به گزارش 598 به نقل از مهر، این خرده سیاره که با عنوان 2012 DA14 از فاصله 27 هزار کیلومتری زمین در ساعت 19:24 دقیقه به وقت گرینویچ از کنار زمین گذشت و فاصله آن به ما نزدیک تر از ماهواره های ارتباطی شد که اطراف سیاره ما در حال حرکت هستند.

این عبور نزدیکترین فاصله یک سیارک بزرگ با زمین بود که دانشمندان از پیش درباره آن اطلاع داشتند اما این رویداد دیشب فاجعه آمیزترین رویداد مرتبط با سنگهای فضایی نبود.

"

دانشمندان تصور می کنند که این سیارک چنین ظاهری داشته است

درحال حاضر توجه جهان به یک گلوله آتشین درخشان جلب شده که صبح دیروز 27 بهمن ماه در آسمان منطقه چلیابینسک ، 1500 کیلومتری شرق مسکو منفجر شد. این انفجار موجب زخمی شدن صدها نفر از مردم و آسیب به ساختمانها شد.

دانشمندان اعتقاد دارند که این این گلوله آتشین به واسطه یک جسم فضایی با عرض 15 متر ووزن 7 هزار تن ایجاد شده است. برای مثال باید گفت که تخمین زده شده وزن سیارک 2012 DA14 حدود 140 هزار تن باشد. براساس اظهارات محققان ناسا، این دو سنگ فضایی کاملا به یکدیگر بی ارتباط هستند و هر دو رویداد به نوعی اتفاقات همزمان بوده اند.

"

این تصویر نشان دهنده عبور سیارک از آسمان است، در این تصویر سیارک نقطه سفیدی است که در مرکز تصویر مشاهده می شود

ستاره شناسان از مدتها قبل در انتظار عبور سیارکDA14 2012 از کنار زمین بودند چرا که این امر فرصت نادری برای مطالعه یک خرده سیاره بزرگ از نزدیک بود.

درحقیقت محققان سراسر زمین با استفاده از ابزارهای ویژه ای عبور این سنگ فضایی را از کنار زمین دنبال کردند.

محققان اظهار داشتند که باید از دو رویداد امروز فهمید که منظومه شمسی ما محل پر ترددی است.

بی تردید زمین در طول تاریخ خود به کرات توسط سیارک ها مورد اصابت قرار گرفته است که مشهور ترین آنها 65 میلیون سال پیش بود که سیارک 10 کیلومتری نسل دایناسورها را منقرض کرد.

نکته مهم اینجاست که ما نباید نگران برخوردی باشیم که تمدن انسان را خاتمه می دهد. محققان ناسا تاکنون مدار 90 درصد از بزرگترین و خطرناکترین خرده سیاره های نزدیک زمین را مشخص کرده اند و براساس این تحقیقات هیچ کدام از آنها در آینده قابليت پیش بینی برخورد با زمین را نخواهد داشت.

"

این نمودار ناسا نشان دهنده مسیر منحنی سیارک است. خط سبز نشان دهنده لحظه ای است که به نزدیکترین فاصله با زمین رسیده است، یعنی حدود ساعت 19:52 به وقت گرینویچ


"

این نمودار مسیر سیارک 2012 DA14 را هنگام عبور از زمین نشان می دهد. این تصویر مسیر را از فراز قطب شمال نشان داده و چگونگی عبور آن از حلقه ماهواره های مدار ژئواستیشنری را نشان می دهد

اما هنوز سنگهای فضایی کوچکتری هستند که دانشمندان آنها را کشف و تعیین محل نکرده اند. محققان تاکنون 9600 سیارک نزدیک به زمین را شناسایی کرده اند و اعتقاد دارند که میلیونهای سنگ دیگر ناشناخته باقی مانده است. به عنوان مثال همین سیارک 2012 DA14 در فوریه سال 2012 یعنی یک سال پیش کشف شد.

براساس اعلام ستاره شناسان، سیارکهایی با این وسعت هر 40 سال از کنار زمین عبور می کنند و هر 1200 سال به زمین برخورد می کنند. اگر این سیارک با زمین برخورد می کرد یک تخریب شدید در سطح محلی ایجاد می کرد. در سال 1908 یک سنگ فضایی با همین اندازه در سیبری منفجر شد و یک منطقه 2 هزار و 137 کیلومتر مربعی را در جنگل مسطح کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها