دو ضامن کارمند رسمی که فلان مقدار حقوق بگیرند، چک و سفته، تاریخ سند ازدواج، محل زندگی و ... همه و همه سنگ هایی بودند که یکی پس از دیگری برای دریافت وام ازدواج به پیش روی جوانان بود.
همین چند ماه پیش بود که محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان به عنوان سکاندار تنها دستگاه متولی جوانان پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان سابق در جلسه کمیته ساماندهی امور جوانان در شهرستان اردبیل در خصوص افزایش تسهیلات سقف وام ازدواج برای پیشبرد بهتر روند ازدواج جوانان سخن گفت.
عباسی اظهار داشت: دولت مصمم است تا سقف تسهیلات وام ازدواج را افزایش دهد اما ساز و کار آن با بانک مرکزی هنوز پیش بینی نشده است.
وی گفت: در حال رایزنی هستیم تا در قالب تفاهم نامه ای دو جانبه با بانک مرکزی سقف تسهیلات ازدواج را برای سال آینده افزایش دهیم.
در حالی که حرف های قشنگ مسئولان در خصوص بازنگری و بهبود وضعیت جوانان تمام شدنی نیست همین چند ماه پیش بود که مسعود امینی مدیر کل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان از کاهش تعداد بانک های وام دهنده از 11 مورد به 4 مورد خبر داد.
امینی مدت متوقف شدن پرداخت وام ازدواج در این بانک ها را اتمام تسهیلات بانک ها عنوان کرد.
از طرف محمد صادق اکبری معاون ساماندهی امور جوانان نیز بارها و بارها با اشاره به رشد جمعیتی ایران عدم گرایش جوانان به سوی ازدواج را هشداری برای مسئولان دانسته است.
وزارت ورزش و جوانان در انتظار پاسخی مشخص از سوی بانک مرکزی در خصوص وام ازدواج!
این در حالی است که عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی چندی پیش در مجلس از عدم پرداخت وام ازدواج در 8 استان کشور خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در 8 استان پرداخت وام ازدواج با مشکل جدی روبروست، گفت: صندوق اندوخته جوانان قادر به تأمین اعتبارات لازم برای پرداخت وام ازدواج به جوانان است و در بسیاری از استان ها نیز جوانان برای دریافت وام ازدواج باید چند ماه یا گاهی چند سالی در نوبت باشند.
بسته حمایتی دولت برای تسهیل ازدواج جوانان نیز گویا تاثیری نداشته و هر روز بهانه ها برای عدم پرداخت وام ازدواج افزایش می یابد.