کد خبر: ۱۱۱۳۷۱
زمان انتشار: ۱۱:۲۷     ۱۵ بهمن ۱۳۹۱
داوودی همچنین خاطر نشان کرد: با سپرده شدن کامل جشنواره بدست یک مدیریت دولتی در طول این سالها و با توجه به دولتی شدن بیشتر آن در طی سالهای اخیر باعث شد که مفهوم جشنواره یک مفهوم سیاسی باشد تا یک مفهوم هنری.

به گزارش 598 به نقل از بی باک، در ایامی که سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر در حال برگزاری است، نگاهی نقد آلود به سی دورۀ این جشنواره می اندازیم، تا مسیر سینمای کشورمان را بعد از سه دهه گذشته تبیین نماییم.

همه سینما دوستان و طرفداران جشنواره فیلم فجر در جریان هستند که از حدود سه سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جشنواره فیلمهای بین المللی به جشنواره فیلم فجر تغییر کرد و از نخستین جشنواره تاکنون فیلمهای فراوانی ساخته و پخش شده است و همچنین فیلم های فراوانی هم از دیگر کشور ها در این جشنواره شرکت کرده اند.

از همان سال نخستین جشنواره کارهای بزرگی چون "رنگ خدا"، "لیلی با من است"، " گاو" ، "مارمولک" ، " به نام پدر"، " ارتفاع پست" ، " بید و مجنون"، " زیر نور ماه" ، و .... ساخته شده اند که هم از نظر فیلمنامه و هم از نظر کیفیت فیلمسازی مورد توجه بوده اند، اما سینمای ایران با گذشت زمان به جای آنکه مانند دیگر سینماهای جهان (هالیوود و بالیوود و...) پیشرفت های چشمگیری داشته باشد، متاسفانه بخاطر سیاست های مغرضانه فرهنگی دولت اصلاحات و بی تدبیرهای برخی مسئولین در دولت احمدی نژاد روند سقوطی فیلمها بیشتر بوده است.

از نوع فیلم ها و کیفیت بد آنها که بگذریم به مدیریت جشنواره فیلم فجر می رسیم که گذشته از برخی کم کاری ها، همیشه دولتی بوده اند لذا جدای از نقد همیشگی منتقدان بر فیلم ها، می خواهیم این بار به نقد کلی جشنواره بپردازیم.

در همین راستا خبرنگاران بی باک به سراغ اهالی سینما رفته اند و نظرات این صنف را جویا شده اند.

ابوالحسن داوودی کارگردان و فیلمنامه نویس سینما در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار بی باک در نقد جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فجر از سالها پیش معنا و مفهوم خود را از دست داده و صرفا تبدیل به یک جشنواره دولتی شده و بخش رقابتی آن که باعث ارتقا سینما می شود تقریبا در خیلی از موارد به فراموشی سپرده شده است.

داوودی همچنین خاطر نشان کرد: با سپرده شدن کامل جشنواره بدست یک مدیریت دولتی در طول این سالها و با توجه به دولتی شدن بیشتر آن در طی سالهای اخیر باعث شد که مفهوم جشنواره یک مفهوم سیاسی باشد تا یک مفهوم هنری.

وی گفت: جشنواره ای که ویترین سینمای ایران است، صرفا تحت شعاع بقیه اتفاقات این دهه قرار گرفته و همین باعث شده که سینما آنطور که می خواهد نتواند از آن برداشت کند و با مدیریت دولتی که در این سالها وجود داشته هیچ کدام از مدیران سعی نکرده اند که ترفند درستی را در مدیریت دائمی این جشنواره پیش بگیرند و برعکس هر مدیری براساس شرایط خود از صفر شروع کرده و به شکل ایدئولوژی و تفکری که بر آن جریان دولتی حاکم بوده، دوباره جشنواره فجر را معنا کرده است.

وی در ادامه افزود: در هر دوره ای فیلم خوب و بد وجود داشته، اما اینکه در چه دوران هایی تاثیر بیشتری داشته است، شاید در دوران های قبل، هرجایی که به سینمای مستقل نزدیک شده و خود را از سیاست جدا کرده تاثیر مستقیم تری روی سینما داشته است و سینماگرها نیز بیشتر از آن استقبال کرده اند و هر وقتی که به سیاست نزدیکتر شده، به یک نوع ویترین دولتی تبدیل شده است که سینماگران هم از آن فاصله گرفته اند.

این کارگردان سینمای کشورمان اظهار داشت: در دوره هایی از جشنواره فیلم فجر، فیلم سازان بزرگی وجود داشته اند و در دوران هایی هم کم رونق بوده است، اما هیچوقت مثل الان جشنواره با دیدگاه سیاسی برگزار نشده است و شاید کم رونقی آن هم به همین خاطر است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها