لری کینگ را چهره تکرار نشدنی تلویزیون آمریکا میدانند
دوران کودکی و نوجوانی
کینگ با نام اصلی "لارنس لیبل هاروی زیگر" (Lawrence Leibel Harvey Zeiger) در منطقه بروکلین نیویورک متولد شد. پدر وی "ادوارد زیگر" (Edward Zeiger) یک مهاجر اتریشی، صاحب یک رستوران و کارگر کارخانه صنایع تسلیحاتی بود. مادرش، جنی گیتلز (Jennie Gitlitz) یک خیاط بود که از بلاروس به آمریکا مهاجرت کرده بود. هر دوی والدین وی یهودیان ارتودکس بودند.
لری کینگ جوان در
حال اجرای برنامهای در
جشن آغاز سال تحصیلی یک دبیرستان در بروکلین
پدر کینگ در سن 44 سالگی درگذشت و مادر وی مجبور شد برای تأمین هزینههای زندگی خود و دو پسرش از کمکهای دولتی استفاده نماید. مرگ پدر به شدت کینگ را تحت تأثیر قرار داد و وی دیگر تمایلی برای رفتن به مدرسه از خود نشان نداد. وی پس از اینکه دبیرستان را تمام کرد برای کمک به مادرش شروع به کار نمود. با این حال از همان دوران نوجوانی دوست داشت به رادیو بپیوندد.
لری کینگ تا کنون هشت بار با 7 زن متفاوت ازدواج کرده است و پنچ فرزند حاصل این ازدواجها بوده است. همسر آخر وی به علت رابطه نامشروع کینگ با خواهرش درخواست طلاق داده است.
لری کینگ در کنار دو پسرش از آخرین ازدواجی که داشته است
مادر بچهها به علت رابطه نامشروع کینگ با خاله آنها درخواست طلاق داده است
ورود به عرصه رسانهای به عنوان نظافتچی
یکی از مجریان سیبیاس که کینگ به صورت اتفاقی با وی آشنا شده بود به او گفت که به فلوریدا برود زیرا بازار رسانهای آنجا هنوز جوان بود و شغلهایی برای افراد بیتجربهای چون او وجود داشت. بدین ترتیب کینگ با قطار عازم میامی شد. پس از شکستهای اولیه و اصرار کینگ بالاخره توانست اولین شغل خود را در یک ایستگاه رادیویی بدست آورد. مدیر یک ایستگاه رادیویی کوچک وی را استخدام کرد تا به نظافت و انجام کارهای پیش پا افتاده بپردازد.
لری کینگ از همان اوان جوانی وارد فعالیت رسانهای و کار در رادیو شد
پس از اینکه یکی از مجریان این ایستگاه رادیویی کارش را ترک کرد آنها کینگ را به جای وی گماردند. وی در 1 می 1957 اولین برنامه خود را پخش کرد. کینگ از ساعت 9 تا ظهر به پخش موسیقی از رادیو میپرداخت.
کسب لقب کینگ و اولین مصاحبه با چهرهای معروف
مدیر وی معتقد بود که عنوان زیگر حالتی بسیار قومی داشته و به خاطر سپردن آن نیز سخت است بنابراین لری تصمیم گرفت نام فامیلی کینگ را که در یک آگهی تجاری روزنامهای با آن مواجه شده بود برای خود برگزیند.
لری پس از مدتی کار در ایستگاه رادیویی تصمیم گرفت مصاحبههایی نیز برای این ایستگاه رادیویی انجام دهد. وی صبحها به رستوران پامپرنیک (Pumpernik's Restaurant) رفته و در آنجا با هر کسی که مواجه میشد مصاحبه می کرد. وی اولین مصاحبهاش را با یکی از گارسونهای همان رستوران انجام داد.
بابی درین، خواننده آمریکایی، اولین چهره شناخته شدهای است که با لری کینگ مصاحبه نمود.
دو روز بعد بابی درین (Bobby Darin)، خواننده معروف آمریکایی، که برای ارائه کنسرت در میامی حضور داشت وارد رستوران شد. بدین ترتیب اولین مصاحبه لری کینگ با یک چهره معروف انجام گرفت.
کسب معروفیت محلی در برنامههای رادیویی و تلویزیونی
فعالیتهای کینگ در ایستگاه رادیویی WIOD باعث افزایش محبوبیت وی در میامی شد. او چند سال بعد در ماه می 1960 به مجری گری در یکی از برنامه های شبکه تلوزیونی WPST-TV Channel پرداخت. وی در این برنامه با عنوان "پشت پرده میامی" به بحث در مورد مسائل مهم روز میپرداخت. لری کینگ یک دهه بعدی را به همین منوال طی کرد. او هم مجری رادیویی بود و هم مجری تلویزیونی.
لری کینگ در دوران جوانی به عنوان مجری در شبکههای رادیویی و تلویزیونی به فعالیت پرداخت
علاوه بر این، کینگ در شبکه تلوزیونی WPST-TV Channel به عنوان مفسر برنامههای ورزشی نیز حضور داشت. زندگی کاری لری به همین منوال ادامه داشت تا اینکه وی به اتهام کلاهبرداری دستگیر شد. اگرچه وی بعدها از این اتهامات تبرئه گشت اما چند سال طول کشید تا اعتبار از دست رفته خود را باز یابد.
دستگیری به اتهام کلاهبرداری
در 20 دسامبر 1971، لری کینگ در میامی فلوریدا دستگیر شده و متهم به کلاهبرداری شد. این اتهام در ارتباط با معاملات لری با یک یهودی دیگر به نام لوئیس وولفسون (Louis Wolfson) به وی وارد گشت. وولفسون یک دلال مالی بدنام و کلاهبردار بود. اگرچه جزئیات این معامله فاش نشدهاند اما ظاهرا کینگ به وولفسون وعده داده بود که از رابطه خود با جان میچل (John Mitchell) دادستان کل دولت ریچارد نیکسون استفاده نماید تا وی را از اتهامات وارده تبرئه سازد. (وولفسون در آن زمان به علت فروش اوراق بهادار ثبت نشده در زندان به سر میبرد.)
لری کینگ در دسامبر 1971 به علت کلاهبرداری در میامی فلوریدا دستگیر شد
بنا بر ادعای وولفسون، وی در مجموع مبلغ 48/000 دلار به کینگ داده بود اما او سهم میچل را پرداخت نکرده بود. بدین ترتیب وولفسون علیه لری کینگ اقامه دعوی نمود.
برنامه رادیویی "لری کینگ شو" و معروفیت سراسری
همانگونه که قبلا نیز اشاره گشت، پس از رسوایی وولفسون زندگی کاری کینگ کاملا از هم گسست. وی هم در رادیو و هم تلویزیون شغل خود را از دست داد و چندین سال طول کشید تا بار دیگر اعتبار وجهه خود را بدست آورد. در اواخر سال 1970، ماجرای کلاهبرداری دیگر از خاطرات زدوده شده بود و وی توانست بار دیگر به عرصه رسانهای میامی بازگردد.
برنامه "لری کینگ شو" برای اولین بار در رادیو اجراء گشته و از آنجا به تلویزیون راه یافت
وی در سال 1978 بار دیگر توسط WIOD استخدام شد و شروع به پخش یک برنامه سراسری به نام "لری کینگ شو" در "شبکه رادیویی میوچال" (Mutual Radio Network) کرد. این برنامه بسیار موفق بود و باعث محبوبیت سراسری وی شد. این برنامه از 500 ایستگاه رادیویی وابسته در سراسر آمریکا پخش میشد. در پی این امر تد ترنر، بنیانگذار شبکهسیان ان، از وی دعوت کرد که به این شبکه خبری نقل مکان کرده و برنامه خود را در آنجا به صورت تصویری ادامه دهد.
با موفقیت برنامه رادیویی لری کینگ، تد ترنر، بنیانگذار سیانان،از وی دعوت به همکاری نمود
25 سال با برنامه شبانه "لری کینگ لایو" در سیانان
"لری کینگ لایو" (Larry King Live) عنوان برنامه ویژه کینگ در شبکه سیانان آمریکا است که از سال 1985 تا 2010 پخش شد. این برنامه محبوبترین و طولانیترین شوی تلویزیونی سیانان بوده و هر شب بیش از 1 میلیون بیننده را جلب خود میکرد.
"لری کینگ لایو" به مدت 25 سال محبوبترین برنامه شبکه خبری سیانان آمریکا بود
این برنامه اغلب از استدیوهای سیانان در لوسآنجلس و برخی اوقات از استدیوهای این شبکه در نیویورک یا واشنگتن پخش میشد.
لری کینگ برخلاف بسیاری از مصاحبهگرهای دیگر رویکردی مستقیم و غیرمجادلهای در مصاحبههای خود داشت. شهرت کینگ در طرح سؤالات آسان باعث محبوبیت وی نزد چهره هایی شده بود که میخواستند مواضع خود را در مورد موضوعات اعلام کرده و در عین حال در یک مباحثه مجادله برانگیز درگیر نشوند. این برنامه یک ساعته در برخی مناطق روزانه سه بار تکرار میشد و مخاطبین سراسر جهان از طریق سیانان اینترنشنال میتوانستند بیننده آن باشند.
لری کینگ در 25 سال برنامه "لری کینگ لایو" با چهرهها معروف بسیاری مصاحبه کرد
از میان چهرههای سیاسی و یا
شخصیتهای معروفی که با لری کینگ مصاحبه کردهاند میتوان به نامهایی محمود احمدینژاد،
رئیسجمهور کشورمان، باراک اوباما، جرج بوش پدر و پسر، بیل کلینتون، هیلاری
کلینتون، ولادمیر پوتین، دالایی لاما، هوگو چاوز، الگور، نانسی ریگان، لورا بوش، مارلون براندو، تام کروز، جیم کری، آنجلینا جولی
و بسیاری دیگر اشاره کرد.
دکتر احمدینژاد طی مصاحبه با لری کینگ به سؤالات متنوع وی در مورد ارتباط با آمریکا، صهیونیسم، مسأله فلسطین و مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران پاسخ داد. به گفته پرفسور حمید مولانا، " در مصاحبه رئيس جمهور با لري كينگ، كارگردانان اين برنامه وي را مجبور كردند كه 13 بار برنامهاش را قطع كند و در آن حين سوالات جديد به وي دادند، اما نتوانستند احمدينژاد را در آن راهي كه ميخواستند بكشانند. به جز احمدينژاد هيچكس ديگري نميتوانست با اين موضع شجاعت، ايمان و تدبير ظاهر شود."
کارگردان برنامه
"لری کینگ لایو" طی مصاحبه کینگ با رئیسجمهور کشورمان
برنامه را 13 بار قطع کرد تا سؤالات جدید به وی بدهند
بازنشستگی پس از 25 سال
لری کینگ در 29 جولای 2010 اعلام نمود که پس از 25 سال، برنامه "لری کینگ لایو" را تعطیل خواهد کرد. با این حال اظهار داشت که در برنامههای ویژه سیانان حضور خواهد داشت. این اعلامیه در زمانی منتشر شد که بر اساس برخی گمانهزنیها، سیانان با یکی از مجریهای تلویزیونی انگلیسی برای جایگزینی برنامه لری کینگ مذاکره نموده بود. این اظهارات در ماه سپتامبر همان سال تأیید شد.
آخرین برنامه لری کینگ در 16 دسامبر سال 2010 برگزار شد. در 17 فوریه 2012، شبکه خبری سیانان اعلام نمود که لری کینگ دیگر در برنامههای ویژه این شبکه نیز حضور نخواهد یافت.
لری کینگ برنامه خود را پس از 25 سال در 16 دسامبر 2010 پایان بخشید
اسرائیل چه معنایی برای من دارد!
البته فعالیتهای لری کینگ تنها محدود به رسانهها نمیشد. وب سایت Jewish Journal.com طی مقالهای در 13 نوامبر 2003 نوشت:
" مشهور است که لری کینگ با حالتی قوز کرده و خمیده بر روی میکروفن پشت میزش مینشیند و با میهمانان خود گپ میزند، وی عینکهایی بزرگ با قاب مشکی به چشم میزند و همیشه از بند شلوار استفاده میکند... اما این چهره تلویزیونی هر چقدر به روز تولد 70 سالگی خود نزدیک می شود چیز دیگری نیز میپوشد: یهودیتش را!
بینندگان میتوانند وی را در مراسمی که برای فروش "اوراق قرضه دولت اسرائیل" و یا در برنامههای "مؤسسه یهودی برایلی" (Jewish Braille Institute) برگزار شده است نیز مشاهده کنند.
لری کینگ با عرقچین مخصوص یهودیها در یکی از برنامههای یهودیان
کینگ با حضور در برنامههای ویژه یهودیان در جمعآوری کمک برای اسرائیل و سازمانهای صهیونیستی مشارکت میکند
لری کینگ همچنین نگارش یکی از فصول "اسرائیل برای من چه معنایی دارد" را نیز بر عهده داشت. در این کتاب نظرات 80 نفر از نویسندگان، چهرههای تلویزیونی، سیاستمداران و ژورنالیستهای حامی اسرائیل درج شده است. این کتاب توسط آلن دارشوویتز (Alan Dershowitz) صهیونیست معروف در سال 2007 منتشر شده است.
در این کتاب (صفحات 223 و 224) کینگ نظر خود در مورد رژیم آپارتاید اسرائیل را چنین بیان میکند:
"چیزی مهیج و نفس گیر در مورد چکونگی ایجاد اسرائیل وجود دارد."
"صهیونیستها از حدود شصت سال قبل از تولد اسرائیل در مورد تشکیل یک دولت یهودی فعالیت میکردند."
"تشکیل دولت اسرائیل یک رویداد تاریخی منحصر بفرد بود."
لری کینگ در کتاب "اسرائیل چه معنایی برای من دارد" به بیان دیدگاهش در مورد اسرائیل میپردازد
وی رژیم اشغالگر و آپارتاید صهیونیستی را مظهر امید، آزادی و خوداتکایی میخواند.
"اسرائیل صرفا یک نماد نیست. اسرائیل مظهر عملی امید، آزادی و خوداتکایی است.
من هیچگاه یک یهودی دقیق و هوشیار
نبودهام اما زمانی که دستاوردهای اسرائیل را نگاه میکنم، به قدرت و دموکراسی
پرطراوت آن، از اینکه یک یهودی هستم احساس غرور میکنم."
منابع و مآخذ