کد خبر: ۱۱۰۱۲۸
زمان انتشار: ۱۱:۰۷     ۰۹ بهمن ۱۳۹۱
فرمانده نیروی انتظامی از کشف 98 درصدی جرایم به عنف در کشور خبر داد و برخی شایعات مبنی بر بخشودگی جرایم و نمرات منفی در آستانه دهه فجررا رد کرد.
به گزارش 598 به نقل از ایسنا، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در حاشیه «چهارمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها» با اشاره به همکاری نیروی انتظامی با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، به فعالیت 2000 عضو هیئت علمی در اتاق‌های فکر نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: در حوزه فنی نیز نیروی انتظامی و دانشگاه‌ها همکاری نزدیکی دارند، به گونه‌ای که 130 سامانه و زیرسامانه در حوزه‌های فناوری تشکیل شده است.

وی به ساخت کیت‌های تشخیص هویت و ... توسط نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: این دستاوردها نشان‌دهنده افزایش همکاری‌های تحقیقاتی و فنی میان پلیس و مراکز تحقیقاتی است.

فرمانده ناجا در مورد فضای سیاسی دانشگاه‌ها، گفت: فضای سیاسی در دانشگاه‌ها، فعال و پویا بوده است و هم دانشگاه‌ها امنیت لازم را دارند.

به گفته وی، دانشگاه‌ها اجازه نداده‌اند که جریان‌های سوءاستفاده‌گر از محیط دانشگاه در راستای اهداف خود استفاده کنند.

احمدی‌مقدم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همه جرایم از ابتدای سال جاری روند نزولی داشته‌اند، گفت: در سال جاری شاهد کاهش 9 تا 10 درصدی قتل در کشور و جرایمی همچون آدم‌ربایی، سرقت‌مسلحانه، تجاوز و ... بوده‌ایم.

فرمانده ناجا با بیان اینکه امروز شرایط امنیتی از هر زمانی بهتر است، گفت: تنها دغدغه ما در حوزه جرایم و سرقت‌های خرد بود که از نیمه شهریورماه با افزایش قیمت ارز و گرانی‌ها، فزونی یافته بود، اما با اقدامات صورت گرفته در حوزه اقتصادی در آذر و دی‌ماه شاهد روند نزولی این‌گونه سرقت‌ها در کشور بوده‌ایم که به نظر می‌رسد به واسطه‌ طرح‌ها و برنامه‌هایی که به خصوص در آستانه نوروز ایجاد می‌شود، شاهد بهبود این گونه جرایم خرد در کشور باشیم.

وی عامل دیگر در کاهش جرایم در کشور را قاطعیت و سرعت دستگاه قضایی عنوان کرد و در مورد برخی اخبار مبنی بر "فعالیت زورگیران در یکی از مناطق تهران"، گفت: مطمئن باشید فرمانده انتظامی تهران بزرگ به دنبال پیگیری این پرونده است و تصور نکنید اگر پرونده‌ای رسانه‌ای می‌شود، پلیس آن را زودتر کشف می‌کند.

کشف 98 درصدی جرایم به عنف در کشور

وی با اشاره به کشف 98 درصدی جرایم به عنف در کشور، گفت: این تصور که اگر رسانه‌ها تصاویر و اخبار زورگیری و سرقت را منتشر نکنند، پلیس هم پیگیری نمی‌کند، غلط است.

فرمانده ناجا فعالیت کارآگاهان در پلیس آگاهی را ارزنده و پرسرعت عنوان کرد و گفت: مردم نیز می‌توانند با انعکاس اخبار خود از طریق شماره 110 به پلیس، فرزندانشان را در نیروی انتظامی یاری کنند.

قرار نیست کارآگاه خصوصی داشته باشیم

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر "راه‌اندازی کارآگاهان خصوصی"، گفت: هیچ وقت قرار نبود کارآگاه خصوصی داشته باشیم، بلکه مقرر شده بود که دفاتر مشاور آگاهی برای ارائه خدمات و مشاوره به شرکت‌ها، مردم و ... احداث شود.

احمدی‌مقدم با بیان اینکه قرار نیست کارآگاه خصوصی داشته باشیم، گفت: قانون نیز این اجازه را نمی‌دهد که ضابط قضایی در حوزه فعالیت‌های خصوصی قدم بردارد و اگر روزی قرار بر این منوال باشد، آیین دادرسی باید تجدیدنظر کند.

بخشودگی جرایم و نمرات‌منفی نداریم

فرمانده ناجا با رد برخی شایعات مبنی بر "کاهش جریمه‌ها و پاک‌کردن نمره‌های منفی در آستانه دهه فجر"، گفت: حوزه فرماندهی انتظامی نمی‌تواند جرم و تخلف را پاک کند.

وی در مورد کاهش نمرات منفی گفت: قانون این اجازه را به پلیس می‌دهد به خصوص در مورد افرادی که مدت مدیدی تخلف نداشته باشند و در چنین شرایطی می‌توان برای تشویق متخلفان در راستای رعایت قوانین این موارد را اعمال کرد، اما نمی‌توانیم جرم و تخلف را پاک کنیم.

به گزارش ایسنا، احمدی‌مقدم در مراسم «چهارمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و مراکز آموزش تحقیقاتی»، با بیان اینکه رویکرد جامعه‌محوری، رویکرد اصلی نیروی انتظامی است، گفت: در افق چشم‌انداز سند 1404 باید پلیس ایران، پلیسی برتر، الگوساز و الهام‌بخش در منطقه باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پلیس ایران در منطقه نیز الگوساز است، گفت: کشورهای منطقه در حوزه امنیت و انتظامی، کشورهای توسعه‌یافته را الگو قرار داده‌اند و بر همین اساس ما باید تلاش کنیم در حوزه علم و فناوری و امنیت به پای کشورهای توسعه یافته برسیم، هر چند به دلیل بنیان‌های سنتی نیروی انتظامی این کار بسیار سخت است.

احمدی‌مقدم، جامعه محوری را نگاه اصلی نیروی انتظامی عنوان کرد و گفت: بر اساس تعریف‌های قدیمی، پلیس حافظ حاکمان بوده و مردم را به عنوان تهدیدی محسوب می‌کرده است، اما با توجه به رویکرد جامعه‌محوری، پلیس باید از مردم در برابر تهدیدات محافظت کند.

وی با بیان اینکه در نگاه جامعه‌محوری، نیروی انتظامی حافظان امنیت جامعه در برابر تهدیدات هستند، گفت: باید تلاش کنیم تا اجتماع امنیتی شده را به امنیت اجتماعی شده تغییر دهیم.

نیروی انتظامی مشارکت‌جو است

فرمانده ناجا با بیان اینکه نیروی انتظامی مشارکت‌جو است، گفت: نیروی انتظامی سازمانی فعال است که به جای رویکرد مقابله‌محور، رویکرد پیشگیری و پیش‌بینی را سرلوحه کار خود قرار داده است.

وی با اشاره به افزایش قدرت نرم‌افزاری در کنار افزایش قدرت سخت، به تهدیدات پیرامونی کشور اشاره کرد و گفت: بزرگترین مراکز تولید موادمخدر در همسایگی ایران قرار دارند و مرزهای خاکی شرقی و غربی تهدیداتی هستند که به بی‌ثباتی ایران دامن می‌زنند.

احمدی‌مقدم با بیان اینکه به نظر می‌رسد ترکیه دارای باثبات‌ترین مرزها باشد، گفت: این در حالی است که به دلیل حضور گروهک‌های پ. ک. ک و پژاک، شاید مرز ترکیه از بی‌ثبات‌ترین مرزها باشد.

مرزها تهدیدزا هستند

وی با بیان اینکه مرزها تهدیدزا هستند، به حضور نیروهای فراملیتی و بیگانه در پیرامون مرزهای کشور اشاره کرد و گفت: سرویس‌های امنیتی، نیروهای خارجی و بیگانه در کشورهای پیرامون ایران حضور دارند و مداخله فعالی برای بی‌ثبات‌سازی کشور ما انجام می‌دهند، بنابراین پلیس باید دانش‌بنیان و مسلح به انواع فناوری‌ها باشد.

فرمانده ناجا با بیان اینکه 84 درصد از پرسنل‌ نیروی انتظامی در رده صفی فعالیت کرده و تنها 16 درصد از پرسنل نیروی انتظامی در امور پشتیبانی و مشاغل مرتبط فعالیت می‌کنند، گفت: این در حالی است که یک سوم از این 84 درصد نیروی صفی، در حال استراحت و مرخصی بوده و دو سوم یا 180 هزار تن سر پست‌ها، انجام وظیفه می‌کنند که این نشان می‌دهد نیروی انتظامی یکی از پرکارترین سازمان‌های کشور است.

احمدی‌مقدم با اشاره به همکاری‌های دوجانبه نیروی انتظامی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، از وجود 130 سامانه در نیروی انتظامی خبرداد و گفت: 80 سامانه ماموریتی، وجود 30 هزار کاربر درون سازمانی و 70 هزار ایستگاه کاری در نیروی انتظامی، نشان‌دهنده اوج فعالیت‌های مشترک ناجا با مراکز علمی است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته نیروی انتظامی 35 میلیون خدمت به مردم داشته است، گفت: امروزه برخی پروژه‌ها نیز به نیروی انتظامی واگذار می‌شود که شش پروژه با دانشگاه‌ها و 20 پروژه نیز در بحث مطالعات قرار دارد.

احساس 59 درصدی امنیت در کشور

وی با بیان اینکه در هفت سال گذشته در اسفندماه یک پایشی در مورد احساس امنیت و بروز جرم از مردم اخذ می‌شود، گفت: احساس بروز جرم از 62 درصد به 39 درصد کاهش یافته و احساس امنیت نیز از 35 درصد به 59 درصد افزایش داشته است.

به گفته احمدی‌مقدم، نرخ کشف جرایم جنایی در کشور بیش از 95 درصد تخمین زده شده است.

وی با بیان اینکه نرخ کشف جرایمی همچون قتل، 95 درصد و جرایمی همچون تجاوز به عنف بیش از 95 درصد است، گفت: ارائه این آمارها، مطالبات مردمی را افزایش می‌دهد و برخی تصور می‌کنند که اگر نیروی انتظامی جرمی را کشف نمی‌کند، نمی‌خواهد اما واقعیت این است که اگر پلیس روی کشف جرمی تمرکز کند، این جرم در حداقل زمان ممکن کشف می‌شود، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که پلیس امکان تمرکز بر همه جرایم را ندارد.

میزان کشف جرایم در فتا 67 درصد است

به گفته وی، پایین‌ترین شاخص کشف جرم در کشور 65 درصد است و میزان کشف جرایم در پلیس فتا نیز 67 درصد است.

در انتخابات 88 فعالیت رسانه‌ای دشمن از دی 87 شروع شد

فرمانده ناجا با اشاره به مباحث امنیتی انتخابات آتی، گفت: در انتخابات سال 88، کلیه فعالیت رسانه‌های دشمن از دی ماه آغاز شد، اما در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، فعالیت رسانه‌های بیگانه از تیرماه آغاز شد.

وی با بیان اینکه رسانه‌های بیگانه با سوژه‌پروری و بزرگ‌نمایی تحریم‌ها تلاش بر بی‌ثباتی کشور دارند، گفت: البته مشکلات در کشور وجود دارد، اما نباید اجازه دهیم که این مسائل به حلقه‌ای برای دشمنان ایجاد شود.

احمدی‌مقدم با اشاره به افزایش سرقت‌های خرد در کشور، گفت: افزایش این گونه سرقت‌ها به عوامل اقتصادی مربوط است و روند افزایش قیمت ارز و گرانی در مهر و شهریور ماه، موجب افزایش سیر بروز این‌گونه جرایم در کشور شده بود، اما در آذر و دی ماه شاهد روند نزولی این گونه جرایم در کشور هستیم.

به گفته وی، سال 91 به عنوان سالی که هیچ حادثه تروریستی در آن رخ نداده است، حائز اهمیت است.

فرمانده ناجا با بیان اینکه نیروی انتظامی با کمک مجموعه سازمان‌های متولی امنیت تا ایستگاه انتخابات پیش می‌رود، گفت: مطمئن هستم یکی از امن‌ترین انتخابات را خواهیم داشت.

مشارکت 60 درصدی مردم در انتخابات92

احمدی‌مقدم با بیان اینکه بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته نرخ مشارکت در انتخابات آتی 60 و 65 درصد تخمین زده شده است، گفت: قطعا با تمام فضاسازی‌ها، مردم مشارکت فعالی خواهند داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود فضای دانشگاه‌ها را امن، آرام، اما پویا عنوان کرد و گفت: دشمنان سعی دارند با تمرکز بر نارضایتی‌های اقتصادی، آن را محرک اصلی قرار دهند، اما نباید اجازه دهیم که این مسئله به پاشنه آشیل بدل شود.

وی افزود: اطلاعاتی که ما از دانشگاه‌ها داریم نشان می‌دهد که مدیریت دوستان ما در مجموعه دانشگاهی، موجب نشاط سیاسی، امنیت و آرامش شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها