محمدحسین استادآقا تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس درباره اظهارات اخیر هاشمی مبنی بر اینکه ما باید در انتخابات مطابق استانداردهای مدرن عمل کنیم تا دشمنان به شکوه انتخابات ما اعتراف کنند اظهار داشت: این اظهارات آقای هاشمی در واقع فرار از پذیرش بار مسئولیت انتخابات آزاد است که وی پیش از این بر آن تاکید داشت و مقام معظم رهبری و نخبگان نسبت به این مسئله تذکر دادند و آن را بازی در پازل دشمن دانستند.
* هاشمی شکوه انتخابات 40 میلیونی سال 88 را پاس نداشت
استادآقا با بیان اینکه انتخابات در سطح استانداردهای مدرن یعنی همان انتخابات آزاد و هاشمی مسئله جدیدی را مطرح نکرده است خاطرنشان کرد: آقای هاشمی که به دنبال اعتراف گرفتن از دشمنان درباره شکوه انتخابات ایران است گویی فراموش کرده یا چشم خود را بر روی واقعیات بسته است که در سال 88 که مردم با حضور 40 میلیونی انتخاباتی بسیار باشکوهی رقم زدند نه تنها دشمن به این نکته اعتراف نکرد بلکه خود آقای هاشمی نیز آن را پاس نداشت.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نامه بدون سلام هاشمی رهبر معظم انقلاب پیش از انتخابات و خبر دادن از آشوبها یادآور شد: بنابراین وی در آن نامه نشان داد که نمیخواهد شکوه انتخابات را بپذیرد و شکوه از نظر او معنای دیگری دارد.
وی اظهارات اخیر هاشمی را بازی در زمین دشمن ارزیابی کرد و گفت: افرادی حزباللهی همچون آقای عسگراولادی که فکر میکنند میتوانند افرادی چون هاشمی را به زحمت در عرصه سیاست حفظ کنند باید بدانند این امر امکان پذیر نیست و او تمایل دارد در زمین قبلی بازی کند.
* تاکید اصلاحطلبان بر سعه صدر همان ادبیات وحدت ملی است
استادآقا درباره تاکیدات اخیر اصلاحطلبان مبنی بر لزوم سعه صدر سیاسیون ادامه داد: اصلاحطلبان میخواهند بدون پرداخت هزینههای خیانت 88 به میدان بازگردند و در واقع سعه صدر همان مسئله وحدت ملی هاشمی رفسنجانی با ادبیاتی دیگر است.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: اظهارات اخیر اصلاحطلبان بر این نکته تاکید دارد که باید بر گناهان و خیانتهای آنها چشم بست اما باید بدانند حتی اگر توبه هم کنند نمیتوانند میداندار این عرصه شوند چرا که کسی که توبه کند را امام جماعت نمیکنند.
گفتنی است آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار روز یکشنبه با تعدادی از رسانهای ها، تاکید کرده بود که انتخابات باشکوه که دشمنان ما اعتراف کنند بر اساس استانداردهای مدرن جهانی برگزار میشود، نیاز امروز ماست.
وی همچنین از میانه سال جاری واژه «انتخابات آزاد» را در سخنرانیهای خود وارد کرد و سخن از «برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و منطبق بر قانون اساسی» به میان آورد اما هیچگاه منظور خود از برگزاری انتخابات آزاد را بیان نکرد و درباره آن توضیحی نداد.
تا اینکه تکرارکنندگان واژه انتخابات آزاد، روز 19 دی سال جاری با هشدار جدی مقام معظم رهبری مواجه شدند. رهبر معظم انقلاب فرمودند: «آن کسانى که ممکن است از سر دلسوزى، راجع به انتخابات یک توصیههاى عمومى بکنند که آقا انتخابات اینجورى باشد، آنجورى نباشد، حواسشان باشد به این مقصود دشمن کمک نکنند؛ مردم را از انتخابات مأیوس نکنند، هى نگویند انتخابات باید آزاد باشد.
خب، معلوم است که انتخابات باید آزاد باشد. ما از اول انقلاب تا حالا سى و چند تا انتخابات داشتهایم؛ کدامش آزاد نبوده است؟ در کدام کشور دیگر، انتخابات از آنچه که در ایران میگذرد، آزادتر است؟ کجا صلاحیتها ملاحظه نمیشود، که اینجا روى این مسائل هى تکیه بکنند، هى تکیه بکنند، هى بگویند، هى تکرار کنند و یواش یواش این ذهنیت را به خیال خودشان در مردم به وجود بیاورند که خب، این انتخابات فایدهاى ندارد؟ این یکى از خواستههاى دشمن است. آن کسانى که در داخل، این حرفها را میزنند، ممکن است غفلت کنند. من میگویم غفلت نکنید، حواستان باشد، کار شما جدول مورد نظر دشمن را پر نکند؛ مقصود او را تکمیل و تتمیم نکند. این یکى از راههاى از شور و هیجان انداختنِ انتخابات است».