کد خبر: ۱۰۹۸۸۰
زمان انتشار: ۱۳:۴۳     ۰۸ بهمن ۱۳۹۱
حجت‌الاسلام آقاتهرانی با بیان اینکه اگر اصولگرایان نامزد اصلح معرفی کنند مستقل نمی‌آییم در عین حال گفت: اگر در جبهه پایداری شخص بهتری باشد او را تشویق به حضور می‌کنیم چرا که برای ما فقط «اصلح» مهم است.

در این گفت‌وگو بخوانید:

* رئیس‌جمهور آینده باید برنامه‌محور باشد

* در ارائه نامزد مشترک با دولت ممکن محال نیست

* راهکارهای گفتمانی جبهه پایداری برای انتخابات ریاست‌جمهوری 92

*اگر در جبهه شخص بهتری باشد او را تشویق به حضور می‌کنیم

*انتخابات آزاد یعنی از بیخ قانون اساسی را قبول نداریم

*مختصات نظام اسلامی

به گزارش فارس حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری درباره موضوعات مختلفی از جمله انتخابات آزاد، برنامه‌های انتخاباتی جبهه پایداری سخن گفت که در ادامه می‌آید:

*فارس: باتوجه به مطرح شدن بحث انتخابات آزاد، ‌نظر شما درباره این واژه‌پردازی و سیاست‌های فتنه‌گران در این زمینه چیست؟

آقاتهرانی: با انقلاب اسلامی ایران یک نظام اسلامی در دنیا تشکیل شد که این شکل جوهره وجودی‌اش با همه متفاوت است. این نظام نه به سبک حاکمیت امپریالیست‌ها و سوسیالست‌ها و نه مدل شرقی و غربی است بلکه یک حرف نوی ابتکاری است و هر ابتکاری که با حقیقت همراه شود پسندیده است بنابراین نمی‌شود گفت هر سنتی بد و هر نویی خوب است. برای تشخیص حق و باطل ما دو ابزار عقل و وحی داریم؛ عقل مسائل کلی را درک می‌کند و وحی وارد مسائل جزئی می‌شود لذا اینجا بحث حاکمیت اسلامی مطرح می‌شود و این یک امر نویی است که مملو از حقیقت است و از باطل به دور است. ممکن است در تشخیص اشتباه کنیم وگرنه خودش مشکلی ندارد.

در دنیا یک عده‌ای وابسته به حاکمیت کمونیستی و یک عده‌ وابسته به سرمایه‌داری بودند که این انقلاب را برنمی‌تابیدند، هنوز هم اینگونه است، ما باید توجه داشته باشیم چه کار می‌کنیم. یکی از نکات این انقلاب مردمی بودن آن است؛ برای مردمی بودن باید مردم در صحنه باشند، یکی از راهکارهایی که حضور مردم را در صحنه ضروری می‌کند همین انتخابات سالیانه است. می‌بینید 32 سال از انقلاب می‌گذرد و به همین اندازه ما انتخابات داشتیم. یک دوره به جمهوری اسلامی رای دادیم و یک دوره به رئیس‌جمهور،‌ مجلس و شورای شهر. تقریباً هر سال سرجمع ما یک انتخابات حسابی داشتیم که مردم جمع شدند.

در ایام‌ الهی هم مردم حضور پیدا می‌کنند مثل روز قدس، آخرین جمعه ماه رمضان، 22 بهمن یا یک حوادث نویی پیش می‌آید مثل داستان 9 دی که حضور مردم را می‌طلبد. گذشته از اینکه یک کارهای دیگری هم است که حضور مردمی را می‌طلبد و مردم ما حضور پیدا می‌کنند مثلاً در برنامه‌های عزاداری برای امام حسین(ع)، برای اهل بیت(ع) و حضرت زهرا(س) و به شکل دهه‌ای برنامه برگزار می‌کننداما این بحث مذهبی است و هر کس اعتقاد دارد می‌آید. وجهه سیاسی باید همراهش شود، گاهی تندتر و گاهی کندتر مثل حج، عید فطر، نماز عید قربان، نماز جمعه و اینها یک مانوری در ارگان ایرانی است که ترک این نظام نکنند.

** یکی از مختصات نظام اسلامی حضور بسیجی‌وار مردم در صحنه‌هاست

چند ماه دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها را در پیش داریم که قاعدتاً هرچه حضور مردمی گرم و باشکوه‌تر باشد بهتر است. یکی از مختصات نظام اسلامی است که مردم بسیجی‌وار در صحنه‌ها حضور پیدا می‌کنند چراکه نظام و جمهوری اسلامی برای خودشان است، منافعی که داشته باشد برای خودشان است. اگر در مقابل استکبار و دشمن می‌ایستد به نفع خودشان است. اگر هم در داخل بیداری می‌شود به نفع مردم است. در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست.

** به هر کس که در انتخابات آمد باید بگوییم بفرما؟

در صورتی که افراد در خودشان صلاحیت ببیند به طور طبیعی برای انتخابات  کاندیدا می شوند. یعنی طبیعی است که افراد مختلف به دلیلی احساس می ‌کند باید بیایند، آیا هر کس آمد باید بگوییم بفرما؟ کجای دنیا اینگونه است و کدام عقل سلیمی حکم می کند هر کسی خواست بیاید، بگوییم باشد؟ اصلاً چنین چیزی شدنی نیست.

من تعجب می‌کنم بحث انتخابات آزادی که بعضی‌ها مطرح کردند یعنی چه؟ یعنی شورای نگهبان نظارت نکند، هر کس کاندید شد بیاید و برود. مردم هم همین‌طوری رأی دهند. این شدنی است؟

*فارس: یکی از افراد اصلاح‌طلب گفته است، انتخابات آزاد یعنی اینکه میرحسین موسوی و کروبی از خانه اعلام نامزدی کنند و مردم هم رای بدهند و آن وقت نظام نشان می‌دهد انتخابات آزاد است.

** آزادی بدون حد و مرز معنا ندارد

آقاتهرانی: اینکه هر کسی هر چه خواست بگوید. پس برای چه رأی‌گیری، انتخابات و  قانون گذاشتیم؟ بگوییم آزادی سر چهارراه هر کس هر طور خواست برود و بیاید. کجای دنیا اینگونه است؟ آزادی بدون حد و حدود معنا ندارد و شدنی نیست. این به معنای هرج و مرج است. به اعتقاد بنده هر جایی ضابطه و قانون دارد، شاید قانون درست هم نباشد، ولی آن هم باید اصلاح شود و راهکار خودش را دارد.

*فارس: در  انتخابات سال 88 با بحث صیانت از آرا شروع کردند و بعد رسیدند به بحث تقلب. الان هم از کلیدواژه انتخابات آزاد و شفاف استفاده می‌کنند و می‌گویند تلویزیون شخصی نداریم پس انتخابات آزاد نیست!

آقاتهرانی: کجای دنیا اینگونه است. پس باید در مجلس را ببندیم.

*فارس: آنها ‌نظارت استصوابی را هم مخل آزادی انتخابات می دانند.

آقاتهرانی: اگر نظارت استصوابی، خلاف قانون است بگویند! ‌اگر قانونی است؛ کسانی که ثبت‌نام می کنند باید شرایطی داشته باشد، می‌گویند نخیر اینها نباشد، شما قانونگذار کشور هستید؟ هر چیزی راهکار خودش را دارد.

الان بعضی‌ها شعار قانون‌مداری می‌دهند، من قبول دارم خوب است ولی هر چیزی که آنها بخواهند قانون است و هر چیزی که آنها نخواهند قانون نیست. قانون اساسی گفته مجلس اینگونه باید اداره شود و شورای نگهبان هم باید طبق ضوابط، قوانین را قبول کند. آنها هم باید قانونی را که رد می‌کنند با دلیل باشد. مردم در یک رفراندومی رای دادند که باید جمهوری اسلامی مستقر باشد. جمهوری اسلامی هم قانون اساسی را تصویب کرده است. یک عده‌ای می‌گویند قانون اساسی را قبول نداریم،‌ اسلام را قبول نداریم، این می‌شود مثل کسی که در کشورهای دیگر زندگی می کنند و می‌گویند حکومت آن را قبول نداریم، شرایط با ضابطه جلو می‌رود. اگر چند نفر مخالف و موافق بخواهند کل نظام را رقم بزنند شدنی نیست. فرمانداری، نیروی انتظامی و نماینده‌ها باید نظارت کنند، اگر واقعاً تقلبی شده باشد می توانند شکایت و از حق‌شان دفاع کنند.

**برخی انتخابات آزاد را پرانده‌اند و آقایان خود را ملزم به تعریف کردن  از آن می ‌‌دانند

 

افرادی این بحث(انتخابات آزاد) را پرانده‌اند و برخی آقایان هم در واقع باید از چیزی که گفته شده تعریف کنند! آنها باید ‌تعریف کنند که طبق چه قانونی این حرف را می زنند. هیچ کس نباید تخلف کند. با هر کسی باید طبق قانون برخورد شود. اگر خلاف ضابطه است بروند شورای نگهبان شکایت کنند اگر هم تخلف نیست پس چه می‌گویند؟ حرفی که می زنند باید طوری باشد که عقلا بپسندند متوجه نمی شوم منظور از انتخابات آزاد چیست؟

*فارس: اینجا بحث ردصلاحیت را مطرح می کنند؟

آقاتهرانی: شما نمی‌توانید دست شورای نگهبان را ببندید و بگویید من کاندیدا می‌شوم و باید مرا قبول کنید. هر کسی در خودش صلاحیت می‌بیند و می‌تواند به نظام کمک کند براساس ضوابط به صحنه بیاید و اگر مردم دیدند نامزدها صالح و مقیدند به آن رأی می‌دهند. مردم باید آزاد باشند. اگر کسی به مردم پول بدهد برای رای دادن این تخلف است؛ یعنی اگر کسی بخواهد شناسنامه‌ها را بخرد و به مردم قول‌های بیراه بدهد تخلف کرده است و ثابت شود شورای نگهبان پیگیری می‌کند و اگر رای هم آورده باشد، شورای نگهبان رای آن را باطل می‌کند.البته به خاطر حفظ حرمت شخص ممکن است در بوق و کرنا هم نکند.

بنابراین در موضوع انتخابات آزاد بحث روشن است. یک وقت‌هایی ما الفاظی به کار می‌بریم، که این الفاظ به نظر قشنگ است،‌ مثل آزادی که همه خوششان می‌آید. اما بعضی‌ها سوءاستفاده می‌کنند. خود تروریست‌ها شعار ضد تروریستی می‌دهند. به نظر من آزادی باید در انتخابات باشد. آزادی یعنی اینکه در این چارچوب آزادند که رای بدهند و کاندیدا شوند. ایرانی‌الاصل یک شرط است، یک کسی چون ایرانی‌الاصل نیست نمی تواند بگوید آزادی نیست.یعنی  اگر ایرانی نبودی مشکل شماست.

*انتخابات آزاد یعنی از بیخ قانون اساسی را قبول نداریم

این حرف (انتخابات آزاد) را زدن یعنی ما از بیخ نه قانون اساسی را قبول داریم و نه می‌خواهیم درست عمل کنیم؛ این اشتباه است. کشور الان 30 سال از آن می‌گذرد و تجارب مختلف دارد،‌ اصول و برنامه دارد و کاملتر شده است و این حرف،‌حرف آخر است. همیشه قانون داشتن بهتر از بی‌قانونی است.

*فارس: حتی اگر قانون بد باشد؟

آقاتهرانی: بله حتی اگر قانون بد باشد. قانون بد بهتر از بی‌قانونی است. من زمانی عملاً فهمیدم، وقتی اولین بار با یک عده از دوستان در زمان صدام برای زیارت امام حسین(ع)، به عراق رفتیم، آنهابرای ما محافظ گذاشته بودند و طبق ضوابط باید انجام می‌شد،‌ اما وقتی صدام مرد و شکست خورد هنوز آنجا هیچ قانونی نبود، در آن زمان نیز یک سفر به عراق رفتیم، وقتی سوار اتوبوس شدیم  یک جوانی مسلح سوار اتوبوس شد و گفت هشتصد هزار تومان پول بدهید؛  گفتم بیاوریدش عقب ماشین به اندازه 800 تومان کتکش بزنیم. گفتند اسلحه دارد ما را می‌کشد. هیچ قانون و ضابطه‌ای وجود ندارد. کجای دنیا اینگونه است. این مسائل ریشه از بی‌عقلی انسان است.

*فارس: بحث ائتلاف سه‌گانه آقایان ولایتی، حداد و قالیباف این روزها مطرح شده است؛ نظرتان در مورد این ائتلاف چیست؟

آقاتهرانی: افراد می‌توانند با هم ائتلاف کنند و بگویند به ما سه نفر رای بدهید. اینطور که گفتند و شنیدیم، قرار است سه نفری بیاییند، شاید منظورشان این است که همدیگر را کسر و انکسار کنند. یعنی هر کدام ممکن است یک حسنی داشته باشد و یکی ممکن است نقطه ضعفی داشته باشد وقتی این سه تا با هم بیایند شاید بتوانند همدیگر را جبران کنند.

*فارس: گفتند ما هدف‌مان این است که دایره‌مان را گسترده‌تر کنیم؟

آقاتهرانی:این هم می‌شود؛ نکته این است در انتخابات ریاست جمهوری مردم به ائتلاف رای نمی‌دهند.

*فارس: آقای حداد عادل که رابطه‌ای با جبهه پایداری دارند، در انتخابات مجلس در لیست پایداری بود، در حال حاضر صحبتی با پایداری نکردند؟

آقاتهرانی: بله. راه صحبت که باز است و بین دوستان گفتگو به شکل طبیعی اتفاق می‌افتد ولی وقتی که ائتلاف‌های اینگونه پیش می‌آید یک مشکلاتی به دنبال دارد. سه نفر عهد بستند؛ حالا ما باید چه بکنیم؟ اگر این سه نفر را بپذیرید آن وقت می‌شود وحدت، اگر نپذیرید می‌شوید جزء کسانی که دارند اختلاف راه می‌اندازند؟ اینگونه است؟

*فارس: آقای حداد در دیداری که با آقای مصباح داشتند صحبتی درباره این ائتلاف داشتند؟

آقاتهرانی: جلسه اخیرشان در خدمت آقای مصباح، در مورد اسلامی کردن دانشگاه‌ها بوده که کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس، خدمتشان رسیدند که آقای حداد نیز جزء یکی از آنها بود. دفتر ایشان برای افراد مختلف باز است. طبیعی هم است، فرض کنید 15 نفر کاندیدا شوند، شما 15 نفر را در این ائتلاف می‌آورید؟ اگر آوردید می‌خواهید چه کنید؟ اگر یکی را نیاوردید چه می‌شود؟ آیا به او اجازه کاندیداتوری نمی‌دهید؟این تجربه قبلاً نشان داده شده آنهایی که 5 نفر با هم آمدند و قرار گذاشتند، یکی از آنها رفته کنار و باقی ماندند بنابراین چه باید بکنیم؟ معتقدم خیلی تجربه خوبی نبود و این مدل حسن و معایبی دارد.

*فارس: حضور اصولگرایان را در انتخابات آتی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آقاتهرانی: باید تنور انتخابات را گرم کرد و به موقع‌اش نیز گرم می‌شود، البته هنوز حضرت آقا مباحث را شروع نکرده اند. البته اخیراً یک صحبت مختصری کردند ولی همه باید به شکل حداکثری بیایند و کسی نباشد که نیاید، یا رای ندهد. همه باید دنبال این باشند که صالح‌ترین فرد را انتخاب کنند و به او رای دهند.

*فارس:به نظر شما ‌این مدل از وحدت جواب می‌دهد،چون انتخابات ریاست جمهوری تفاوت عمده ای با انتخابات مجلس دارد، وحدت اصولگرایان فی‌نفسه می‌تواند راهگشا باشد؟

آقاتهرانی: وحدت به آن شکل که همه عین هم فکر بکنند اصلاً شدنی نیست. اگر گروهی بتوانند با هم یکی شوند طوری نیست. مثلاً پایداری خودش یک جبهه است و شامل گروهی از مردم است که با همدیگر همفکری می‌کنند.

** اگر اصولگرایان نامزد اصلح معرفی کنند مستقل نمی‌آییم

*فارس: ممکن است جبهه پایداری کاندیدای خودش را به این ائتلاف معرفی کند؟

آقاتهرانی: ما اگر ببینیم کاندیدای اصلح در بین معرفی‌شدگان است، دلیلی ندارد کسی را جداگانه بفرستیم اما اگر ببینیم کسی نیست می‌گردیم و درخواست و دعوت می‌کنیم. باید برویم آدمی را پیدا کنیم که شاخص ها را داشته باشد. معمولاً اینهایی که خیلی آدمهای درستی هستند، زیر بار این کار نمی‌روند. چون خیلی تعهد بزرگی است،‌ کسی خیلی عاشق این کار نیست. باید رفت از افراد دعوت کرد و خواست که بیایند. برای مجلس هم اینگونه بود و ما دنبال برخی افراد می رفتیم و دعوت می‌کردیم. خیلی از آنها نیز هستند که احساس وظیفه می‌کنند و می‌آیند.

**اگر در جبهه شخص بهتری باشد او را تشویق به حضور می‌کنیم

*فارس: با توجه به دیداری که مقام معظم رهبری با مردم قم داشتند، یکسری شاخص‌ها را مطرح کردند و فرمودند رئیس‌جمهور باید کار اجرایی بلد باشد با توجه به شاخص‌هایی که آقا فرمودند شما اینها را در کاندیداهای فعلی متجلی می‌بینید یا ترجیح می‌دهید یکی از خود جبهه معرفی شود؟

آقاتهرانی: نه ما به عنوان اینکه الزاماً از داخل خود جبهه باشد قبول نداریم. اگر داخل جبهه فرد بهتری داشته باشیم وی را تشویق‌ می‌کنیم که بیاید.

*فارس: اخیراً جمعی از دوستان قرار است نزد آقای جلیلی بروند و از او دعوت کنند؟

آقاتهرانی: طبیعی است اگر ببینند صلاحیت دارد خوب است و دعوت می‌کنند. من با این کار موافق هستم. دعوت از افرادی که واقعاً صلاحیت دارند اشکالی ندارد. چرا نرویم و به آنها بگوییم شما بیایید و ما حمایت می‌کنیم؟

*فارس: الان دو تا گزینه الهام و جلیلی در جبهه پایداری مطرح هستند نظر شما چیست؟

آقاتهرانی: آقای جلیلی از آقای الهام جوان‌تر است؟

*فارس: از نظر شما کدامشان اصلح است و شما تصمیم به این گزینه ها دارید؟

آقاتهرانی: خیر، ما هنوز کسی را انتخاب نکردیم. تصمیم داریم، جلسات هم وجود دارد و راجع به دوستان صحبت می‌شود.

*فارس:‌ مصادیق را بررسی می‌کنید؟

آقاتهرانی: بله. بعضی خط قرمز دارند؛ یا ولایت‌مدار نیستند یا کارآمد.امام و آقا ویژگی‌های را فرمودند و ممکن است حضرت آقا جدیداً نکات جدی‌تری هم بفرمایند که حتی در صحبت‌های قبل نباشد. شاید شرایط  فعلی ایجاب کند که یک شخصی با یک ویژگی‌های خاصی‌تری بیاید. من احساس می‌کنم که جلوتر برویم، ‌موضاعات دقیق‌تر می‌شود و ما باید نگاه‌مان به بیانات حضرت آقا باشد.  بین افرادی که مطرح هستند می‌توان دایره را کوچک‌تر کرد و اگر نرسیم هم وظیفه‌ای نداریم چراکه تکلیف‌گرا عمل می‌کنیم.

*فارس: یعنی اگر به یک نامزد نرسید ارزیابی‌تان این است که در کل کشور نامزد اصلحی وجود نداشت یا در بدنه پایداری؟

آقاتهرانی: ما اصلاً کاری به بدنه‌ پایداری نداریم، چنانچه بینیم کسی نیست اگر بتوانیم از کسی دعوت کنیم خوب است و نمره قبولی به او می‌دهیم.

*فارس: احتمال می‌دهید بین نامزدهایی که زمزمه‌ آمدنشان وجود دارد، اصلاً صلاحیت نداشته باشند؟

آقاتهرانی: این برای بعد است. ما هنوز به اینجا نرسیدیم که همه را بررسی نکردیم و به جمع‌بندی برسیم. 

*فارس: یعنی اگر به فردی برسید از او مستقلاً حمایت می‌کنید؟

آقاتهرانی: دلیلی ندارد دروغ بگوییم. کسی را دعوت نمی‌کنیم. اما اگر پیدا کنیم او را معرفی می‌کنیم.

** راهکارهای گفتمانی جبهه پایداری برای انتخابات ریاست‌جمهوری 92

*فارس: در جلسات قبلی پایداری در مورد ورود مستقل در انتخابات ریاست جمهوری صحبت‌هایی شده بود، جبهه پایداری نمی‌خواهد همچون انتخابات مجلس به طور مستقل به انتخابات ریاست جمهوری ورود کند؟

آقاتهرانی: یکی از وظایف جبهه پایداری این است که باید در انتخابات بیاید و کار سیاسی و فرهنگی کند. این را جزء وظایفمان می‌دانیم. بنابراین علاقمندیم در این جهت کار بکنیم و در این راستا چند جلسه و همایش هم داشته‌ایم. لذا بیشتر به دنبال راهکارهای گفتمانی هستیم و این روند را برای ورود به معرکه انتخابات درست می‌دانیم.

** در ارائه نامزد مشترک با دولت ممکن محال نیست

*فارس: جبهه پایداری ممکن است با دولت به گزینه مشترک برسد؟

آقاتهرانی: ممکن، محال نیست اما برای ما اصلح مهم است و نکته این است که باید به کسی برسیم که اصلح باشد و اگر برسیم واقعاً کمک می‌کند. 

*فارس: به نظر شما در انتخابات آینده کسی ولایی‌تر و عملگراتر از آقای احمدی‌نژاد برای ریاست جمهوری نامزد می‌شود؟

آقاتهرانی: واقعاً نمی‌دانم. دوستان از هفته‌های گذشته شروع کردند و مشغول بررسی هستند و ویژگی‌ها را در نظر می‌گیرند و نمره می‌دهند.

*فارس: کمیته سیاسی این کار را انجام می‌دهد؟

آقاتهرانی: بله. کمیته سیاسی جزء وظایفش است. ولی هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

*فارس:‌ برای انتخابات شوراها، ‌پایداری برنامه‌ای دارد؟

آقاتهرانی: این موضوع جزء مباحثی است که باید به آن ورود داشت. اگر بتوانیم در این جهت هم کار کنیم خوب است.

*فارس:در همایش‌ها برای تهران هم برنامه‌ریزی دارید؟

آقاتهرانی: بله. مراسم 9 دی هم خیلی خوب بود چراکه فکر کردیم وقتی آیت‌الله مصباح می‌خواهد برود مشهد یا برگردد ما برنامه بگذاریم اما وقتی به ایشان گفتیم، گفتند برای 9 دی برنامه بگذارید و من برای برنامه 9 دی می‌آیم و برمی‌گردم. جالب این بود که وقتی برنامه گذاشتیم در دانشگاه تربیت مدرس، حاج آقا زودتر از ما آمده بودند. خیلی اهمیت می‌دهند. واقعاً روشنگری و بصیرت‌دهی به جوانان چیز مهمی است. جوانان برای خودمان هستند و حتی آنهایی که رای نمی‌دهند. همه ما یکی هستیم. اما اگر یک مقدار بصیرت‌دهی خوب انجام بگیرد خواهیم دیدم همه با هم هستیم. در گفتگوها و نشست‌ها و به ویژه جلسات و کرسی‌های آزاد، حرف‌مان را بزنیم آرام‌آرام می‌بینیم ما خیلی همدل هستیم و اینطور نیست که از یکدیگر بترسیم.

*فارس:  درخصوص بحث اینکه ارزیابی می‌شود نامزدها، این معیار با چه معیاری بررسی می‌شود؟ گفتمان آینده چیست؟

آقاتهرانی: ما پارامترهای مختلف را نوشته‌ایم و با این ضوابط افراد را سنجش می‌کنیم و به دوستان مختلفی می‌دهیم که ببینند و نمره بدهند.

*فارس: از داخل جبهه؟

آقاتهرانی: از داخل و بیرون جبهه برای ما مشکلی نیست اما نخواستیم خیلی پخش بکنیم. همه افرادی که نامشان را نوشتیم ممکن است نیایند. حرف هم ممکن است با او نزده باشیم. ولی اسم‌شان را نوشتیم و نمره داده‌ایم.

نام همه کسانی که در حال حاضر در جبهه مطرح هستند را برای بررسی و به برخی افراد داده‌ایم تا آنها نیز ببینند، حتی ما نام برخی افراد را که ممکن است به انتخابات نیایند و یا ما با آنها حرف نزده باشیم را هم بررسی می‌کنیم و به آنها نمره می‌دهیم. ما بررسی می‌کنیم که افراد در کار مدیریتی، سیاسی، ولایتمداری و قانون‌مداری چگونه هستند و برخی دیگر از شاخص‌ها را نیز مدنظر داریم که ببینیم افراد در کجا قرار دارند؛ سپس با جمع‌بندی به نتیجه می‌رسیم.

این روند کار خوبی است و تاکنون بنده ندیده‌ام که این کار را انجام دهند اما جبهه پایداری از اینکه با افراد مشورت کرده و از آنها نظرخواهی کند ضرر نکرده است چراکه مردم به کاندیداها دید مختلفی دارند و در واقع به آنها نمره می‌دهند.

کارآمدی و ولایت‌مداری برای ما مهم است، اینکه رئیس‌جمهوری بتواند خدمت کند، متدین و با تقوا بوده، نظام و اسلام برای وی مهم باشد و به شهدا تعهد داشته باشد برای ما اهمیت دارد نه اینکه فقط کارآمد باشد چراکه تعهد، تدین و مکتبی بودن حائز اهمیت است.

* رئیس‌جمهور آینده باید برنامه‌محور باشد

*فارس:‌ پس بحث گفتمان چه گفتمان‌هایی است؟

آقاتهرانی: برای جوانان و مردم سوالاتی است. این سوال باید جواب داده شود. یک بحث سوالات اقتصادی است مثل هدفمندکردن یارانه‌ها، باید بررسی کرد و دیدگاه سیاسی ارائه داد، در این زمینه که رئیس جمهور در سیاست چگونه باشد، کار کرده‌ایم و رئیس‌جمهور آینده باید برنامه‌محور باشد. بداند چه می‌خواهد بکند،‌ بالاخره این تردید نیست که آقای احمدی‌نژاد خیلی زحمت کشیده است ولی یک جاهایی هم وجود دارد که باید بیشتر تمرکز کرد و بیشتر ایستاد. 

اینکه حضرت آقا چه نظراتی دارند باید دقیقاً‌ بتوانیم به دست بیاوریم و ببینیم نسبت به ایشان چه تعهدی داریم و چگونه باید حرکت کنیم و نسبت خود را با قانون اساسی و برنامه چشم‌انداز 20 ساله و برنامه 5 ساله بسنجیم. وقتی رئیس جمهور برنامه‌محور باشد جامعه به سمتی که باید برود، می‌رود و دیگر مهم نیست که من بگویم به آقای x و یا آقای y رای دهید، خودشان متوجه می‌شوند آن کسی که می‌تواند پشت این فرمان بنشیند فلان فرد است.

*فارس: به نظر شما آنها باید کابینه‌شان را هم معرفی کنند؟

آقاتهرانی: اگر اینقدر آماده باشند، خوب است. بحث صدرات و وزارت،‌ تعهد می‌آورد و مردم وقتی رای می‌دهند می‌توانند از مجموعه‌ معرفی شده یک فکری را به دست بیاورد، این یک حسنی دارد و یک معایب هم دارد،‌ مثلا امروز یک نفر  را می‌گذارد سر کار ولی فردا او را برمی‌دارند. رئیس‌جمهور که عوض نمی‌شود ولی وزرا و معاونان که تغییر می‌کنند و خیلی روی مسائل با طرف نمی‌شود بست.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها