در پی تحولات
اخیر در خاورمیانه و لشکركشي نيروهاي سعودي به بحرین و کشتار مسلمانان به دست نظامیان
عربستان، موج گسترده ای از اعتراضات مردمی نسبت به جنایات عربستان شکل گرفته است.
به همین منظور پایگاه 598 در گفتگویی کوتاه با سردار کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به بررسی مواضع دیپلماسی ایران در تحولات اخیر منطقه پرداخته است که تقدیم می گردد.
1- به دنبال تشدید جنایات آل سعود در قبال مردم بحرین و تداوم کشتار مسلمانان توسط این خاندان سفاک، موضع جمهوری اسلامی ایران را در قبال این جنایات چگونه ارزیابی می کنید؟
سیاست خارجی ما در قبال مسئولین عربستان مشخص است و خاندان آل سعود و مسئولین سیاسی عربستان متاسفانه از عوامل آمریکا و رژیم صهیونیستی می باشند و همین ها بودند که مجوز حمله به جنوب لبنان را دادند و با رژیم صهیونیستی برای حمله هماهنگی کردند.
موضع ایران در قبال عربستان مشخص می باشد البته سعی فراوانی شد برای تغییر مسیر عربستان ، چون بالاخره عربستان به عنوان کسانی که قبور ائمه معصومین و خانه خدا در کشور آنها قرار دارد از اهمیت بالایی برای مسلمانان برخوردار است اما متاسفانه فایده ای نداشت و وابستگی آنها به غرب ادامه داشت و این جریان در منطقه از مخالفین و مغرضین اصلی جریان حزب الله به شمار می رود.
2- جمهوری اسلامی نمی تواند با تحریم حج موجب افزایش فشار به عربستان شود؟
در مورد
حج و زیارت، به دلیل اینکه همیشه مردم ایران داوطلب برای زیارت و حج هستند نمی توان مانع شد. در سیاست هایمان می توان
جلوی اعزام حجاج را گرفت ولی واقعیت امر این است که این موضوعی نیست که نظام
بخواهد راجع به آن تصمیم نهایی بگیرد و در درجه اول خود مردم باید متوجه ضرورت تحریم
حج بشوند، مسئولین نظام هم موافق این امر هستند اما در مورد این مسئله وحدت تصمیم
گیری در آحاد مختلف مردم وجود ندارد .
اگر مردم موافق تحریم بودند بعد از جنایت آل سعود در سال 66 و کشتار زائرین بیت ا.. الحرام دیگر ذوق و علاقه ای برای رفتن به حج نباید وجود می داشت در صورتی که این گونه نبود و بعد از آن واقعه تقاضا برای حج بسیار زیاد بود و بالاخره مردم با این نگاه که می خواهند فریضه الهی را انجام دهند و به زیارت قبور ائمه معصومین بروند علاقه زیادی را از خود نشان می دهند. اگر به عنوان اعتراض به این جنایات مردم ایران حج را تحریم کنند مطمئناً تاثیرات خودش را خواهد گذاشت و فشار زیادی را به عربستان می آورد.
3- تصمیمی بر تغییر رابطه در سیاست خارجه با عربستان در دولت وجود دارد؟
همان طور که می بینید مسئولین نظام در سخنرانی ها و مصاحبه هایی که طی روز های گذشته انجام داده اند دائماً به عربستان هشدار می دهند و دولت سعودی را از ادامه اقداماتش با محوریت تصمیم گیری آمریکا منع می کنند اما این که تصمیم گیری نهایی برای تغییر روابط با عربستان صورت بگیرد هنوز رخ نداده است.
4- نظر حضرتعالی در خصوص دعوت دولت ایران از شاه اردن و همچنین تاکید شخص رئیس جمهور پس از اعتراضات گسترده مردمی نسبت به آن چه می باشد؟
بنده قبلا هم عرض کرده ام که دعو از عبدالله اردنی به هیچ وجه صلاح نیست اما رئیس جمهور بالاخره برای خودشان دلایلی دارد اما مجلس شورای اسلامی با این دعوت مخالف است .
5- پرونده قطع رابطه با انگلستان به کجا رسیده است و در چه مرحله ای قرار دارد؟
پرونده مذکور در کمیسیون مربوطه مطرح گردید و قطع رابطه با انگلستان رای آورد و آن طی یک قطعنامه ای نظر کمیسیون خدمت رئیس و هیئت رئیسه مجلس فرستاده شد که پس از بررسی جوانب امر و اعلام نظر رئیس و هیئت رئیسه مجلس به صحن علنی مجلس بیاید که انشاء الله پس از انجام بحث و بررسی در صحن مجلس با همه مسئولین دیپلماسی کشور و همچنین شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی گرفته خواهد شد. خباثت انگلیس از هیچ کسی پوشیده نیست و بخصوص در فتنه گذشته خباث خود را به خوبی نشان داد.
6 - یکی از بزرگترین سفارت خانه های ایران در انگستان در حال ساخت می باشد این امر منافاتی با قطع رابطه با انگلیس ندارد؟
سفارتخانه ها که در اصل مالکیت کشور ما می باشد و بالاخره ما با هیچ کشوری به جزء رژیم اشغالگر قدس، قطع رابطه دائم را نداریم حتی در رابطه با آمریکا ، چون انقلاب و نظام ما بر پایه منطق و استدلال است و این پیام انقلاب اسلامی است اما با خباثت و جنایت هایی که انگلیس انجام داده است هم اکنون مجلس به دنبال این قطع ارتباط است.
بالاخره هر ساختمانی نیاز به بازسازی دارد من اطلاع دقیقی از اوضاع ساختمان سفارت ایران در انگلستان ندارم ولی سفارت هم جزء بیت المال می باشد و در جهت نگهداری آن باید تلاش شود و ترمیم و بازسازی آن منافاتی با کارمان ندارد.