کد خبر: ۱۰۷۴۵۲
زمان انتشار: ۱۱:۲۱     ۲۹ دی ۱۳۹۱
«گلوبال ریسرچ» گزارش داد؛
دولت آمریکا در موج جدید تحریم‌های خود، استفاده از اینترنت و خدمات اینترنتی را برای کاربران ایرانی با محدودیت بیش از پیش مواجه کرده است.

به گزارش 598، خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز مطالعاتی «گلوبال ریسرچ»، موج جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، رنگ و بوی نژادپرستانه‌تری به خود گرفته و علاوه بر محدودیت‌های پیشین، استفاده کاربران ایرانی از  برنامه‌ها و خدمات اینترنتی را هر چه محدودتر ساخته است.

تحریم‌های غیرانسانی آمریکا و متحدین اروپایی آن علیه ایران، هیچ مرز و محدوده‌ای نمی‌شناست. این کشورها با آگاهی از این که جان هزاران بیمار ایرانی، که از انواع مختلف سرطان، تالاسمی، هموفیلی، اختلالاط روانی و دیگر بیماری‌ها رنج می‌برند، وابسته به داروها و ادواتی است که ایشان صادرات آنها را تحریم کرده‌اند، همچنان بر افزایش تحریم‌های خود در این زمینه اصرار دارند. شرکت‌هایی که با ایران همکاری می‌کنند بلافاصله توسط دولت آمریکا جریمه می‌شوند و تا کنون هیچ شرکتی استثنا نشده است تا ایران بتواند داروهای حیاتی مورد نیاز خود را تأمین کند.

موج جدید تحریم‌ها رسانه‌های ایرانی را هدف قرار داده است و شرکت‌های پخش برنامه ماهواره‌ای در آسیا، اروپا، آمریکای لاتین و آمریکای شمالی کانال‌های تلویزیونی ایرانی را از برنامه پخش خود خارج کرده و میلیون‌ها نفر را در سراسر دنیا از دیدن رویکرد ایرانی نسبت به مسائل جهان، محروم ساخته است.

جدای از این، تحریم‌ها تا حدی گسترش یافته است که شهروندان ایرانی را از بهره‌برداری از تکنولوژی‌های جدید رسانه‌ای نیز محروم ساخته است. جستجوگر اینترنتی «گوگل کروم» از دسترس کاربران ایرانی خارج است و همچنین دیگر امکانات موجود در سایت گوگل. با اینکه شمار محدودی از کاربران ایرانی راه‌های دور زدن این تحریم‌ها را می‌دانند، اما برای بسیاری از کاربران کامپیوتری ایرانی دست یافتن به این خدمات اینترنتی دشوار است.
جالب اینجاست که گوگل در بحبوحه ناآرامی‌های انتخاباتی در سال 2011 این محدودیت‌ها را برداشته بود. گوگل اعلان کرد که این شرکت محدودیت‌ها را برخواهد داشت تا معترضان بتوانند پیام‌ها و نظرات خود را به راحتی منتقل کنند. اسکات رابین (Scott Rubin)، مدیر سیاست گذاری عمومی گوگل اعلام کرد که «لایرهای فعال بسیاری در بخش گوگل ارث وجود دارند. هر کسی می‌تواند یک لایر ایجاد کرده و آنچه را که واقعاً در ایران در حال وقوع است نشان دهد.»
رابین همچنین تأکید کرد که دسترسی به گوگل کروم برای معترضین بسیار سودمند است: «در کشوری که سبقه نظارت بر فضای مجازی آن بسیار بلند بالاست، استفاده از جستجوگری که به راحتی هک نمی‌شود، بسیار کارآمد است.»
بنابراین کاملاً آشکار است که هنگامی که یک ابرشرکت اینترنتی آمریکایی امتیازی را اعطا می‌کند در جهت منافع عموم مردم ایران نیست بلکه به منظور تضعیف حکومت این کشور و تقویت عده‌ای مخالف می‌باشد.
اما محدودیت‌های اینترنتی تحمیلی بر کاربران ایرانی توسط آمریکا، جدید و بی سابقه نیست. در 19 آگوست سال 1997، کلینتون فرمان اجرایی 13059 را به امضا رساند که بر اساس آن دسترسی کاربران اینترنتی ایرانی به محصولات آمریکایی کاملاً‌ محدود شد.
بر اساس این فرمان «صادرات، بازصادرات، فروش یا تأمین، مستقیم یا غیر مستقیم از آمریکا یا توسط فردی آمریکایی، در هر کجای جهان که باشد، اعم از محصولات، تکنولوژی یا خدمات به دولت ایران» ممنوع شد.
بر اساس گزارش وزارت دارایی آمریکا، تنها بخشی از برنامه‌های کاربردی از جمله برنامه‌های قرائت متون مانند آکروبات ریدر، برنامه‌های اتصالی مانند فلش‌پلیر و شاک‌ویو و «دیگر برنامه‌های کاربردی موبایلی و مرتبط با ارتباطات شخصی» در ایران قابل دست یابی است.
در آوریل سال 2013 گزارش شد که در اقدامی نژاد پرستانه و سیاسی، وب‌سایت شناخته شده کاریابی مانستر.کام (Monster.com) رزومه و کابرگ همه کاربران شماری از کشورها را که در لیست سیاه وزارت خارجه آمریکا قرار می‌گرفتند، یعنی ایران، سوریه، سودان، میانمار، کوبا، لیبی و کره شمالی، را حذف کرد.
در 21 مارس سال 2012 نیز گزارش شد که گوگل دسترسی کاربران ایرانی به بازار آنروئی که با عنوان گوگل پلی (Google Play) شناخته می‌شود، محدود کرده است.
کولین اندرسون (Collin Anderson)، پژوهشگر مستقل ساکن در داکوتای شمالی فهرستی از محصولات تکنولوژیک آمریکایی که از دسترس کاربران ایرانی خارج است، تهیه رده است. از جمله این محصولات می‌توان به این موارد اشاره کرد:
Apple’s iOS app store, McAfee’s antivirus software, Oracle’s Java, MySQL, Adobe Acrobat Reader, DropBox, Real Player, Google AdWords, Google Android Market
اما این اقدامات ناجوانمردان دولت آمریکا که به شرکت‌های اینترنتی، تکنولوژی اطلاعات و خدمات مرتبط با تکنولوژی دیکته می‌شود پا را فراتر از حد خود گذاشته و شکل و شمایل اقداماتی نژاد پرستانه را به خود گرفته است. در ژوئن سال 2012 گزارش شد که یکی از فروشگاه‌های اپل مستقر در گرجستان از فروش یک دستگاه آی‌فون و آی‌پد به مشتری فارسی زبان خود خودداری کرد به این بهانه که ممکن است خریدار یک یا هر دوی این ادوات را برای دوستان خود در ایران پست کند!
هنگامی که سارا ثابت، دانشجوی 19 ساله دانشگاه گرجستان به فروشگاه اپل می‌رود تا با شماری از دوستان خود کالای مورد نیازش را تهیه کند، فروشند متوجه زبان خارجی آنها می‌شود. کارمند فروشگاه از ایشان می‌پرسد که به چه زبانی صحبت می‌کنند، اهل کجا هستند و قرار است این آی‌پد و آی‌فون را به کجا بفرستند. وی در پاسخ می‌گوید که ایرانی است و می‌خواهد این ادوات را برای دوست خود در ایران بفرستد. در این هنگام فروشنده به او می‌گوید: «من نمی‌توانم این کالا را به شما بفروشم. کشور شما با کشور من ارتباطات بدی دارد.» ثابت تمام مسیر خود را تا خانه با چشمانی گریان طی کرد.

این طریقه رفتار کشوری است که همواره خود را مدعی صیانت از حقوق بشر در سراسر دنیا می‌خواند. البته ایرانی‌ها هزینه مستقل باقی ماندن کشور خود و سر باز زدن از پذیرش سلطه هژمونی آمریکا را می‌پردازند. این تحریم‌ها در واقع به طور مستقیم مردم ایران و زندگی روزمره ایشان را هدف قرار داده و نشان می‌دهد که دولت آمریکا تا چه حد می‌تواند بی‌رحم باشد و مردم یک کشور را از حقوق عالی و اساسی خود محروم کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها