به گزارش 598 به نقل از خبرنگار قضایی فارس، غلامحسین محسنی اژهای پیش از ظهر امروز در حاشیه همایش نقش مبارزه با جرائم اقتصادی در جهاد اقتصادی در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود: من در صحبتهایم اشاره کردم که قبل از آنکه نیازمند یک قانون یا یک تشکیلات مبارزه با فساد باشیم باید یک اراده جدی برای این مطلب داشته باشیم.
وی گفت: برخی ریشههای فساد فرهنگی است البته به این نکته هم توجه داشته باشید که برای اجرای هر قانونی نیاز به یک مجری پاک داریم.
وی افزود: همان طور که رهبر انقلاب گفتهاند با دستمال ناپاک نمیتوان شیشهای را تمیز کرد.
وی افزود: امروز خیلی از جرائم به صورت سازمان یافته و شبکهای انجام میشود که طبیعی است برای مبارزه با این جرائم نیازمند یک سازمان و تشکیلات هماهنگ باشیم.
محسنیاژهای درباره دیدار 3 ساعته خود و پیگیری ویژه معوقات بانکی نیز گفت: برخی از معوقات به گونهای رقم میخورد که فرد تسهیلاتی گرفته اما به دلیل مشکلات اقتصادی جهانی در بازپرداخت تسهیلات موفق نمیشود.
وی افزود: بخش دیگری از معوقات به این شکل است که فرد با تبانی و بدون رعایت نظامات درست اقدام به گرفتن تسهیلات کرده است.
محسنیاژهای تصریح کرد: برای آنکه بتوانیم موضوع بدهی و معوقات بانکی را حل کرده و مطالبات بانکها را به آنها بازگردانیم جلساتی را شروع کردهایم و در این جلسات هم بدهکاران هستند و هم مسئولان بانکها تا مشخص شود کسانی که اسامی آنها توسط بانک مرکزی اعلام شده در زمره کدام دسته قرار گرفتهاند.
محسنی اژهای در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره سرنوشت اخلالگران ارزی گفت: تا آنجا که میدانم پرونده تعدادی از این افراد به دادگاه رفته و در نوبت رسیدگی قرار گرفته است.
وی درباره بازگشت جوانفکر به زندان و همچنین انتقال فائزه هاشمی از انفرادی به بند عمومی گفت: پاسخ این دو پرسش را نمیدانم.
دادستان کل کشور همچنین درباره موضوع نظارت بر زندانها و مکانیزمی برای مبارزه با وقوع برخی جرائم در زندانها گفت: هر فردی به طور عادی امکان دارد سکته کرده و فوت کند.
وی افزود: گاه این اتفاق در خانه میافتد و گاه هم امکان دارد این اتفاق در زندان بیفتد.
محسنیاژهای تصریح کرد: ما از گذشته مکانیزم برای نظارت بر زندانها داشتهایم اما پیش میآید که در برخی موارد قصوری هم رخ دهد.
وی افزود: ممکن است هم در سازمان زندانها و هم در سایر بخشها نارسایی هم وجود داشته باشد که این امر صرفا منوط به دستگاه قضایی نمیشود.
یکی از خبرنگاران درباره تأثیر هنر در جامعه پرسید که محسنی اژهای گفت: به طور قطع هنر زبانش زبانی است که عامه مردم آن را میپسندند اما اینکه به چه میزان تأثیرگذار باشد چیزی است که خود مردم باید به آن پاسخ دهند.
محسنی اژهای با اشاره به این مطلب که صحبت در این باب نیاز به یک زمان مفصل دارد، گفت: من خودم حدود 3 سال است به سینما نرفتهام که میتواند هم به خاطر فیلمها باشد و هم به خاطر بدسلیقگی من.