بولتن نیوز : طی چند روز گذشته رسانه های غربی در بخش های فارسی خود در یک هماهنگی بی سابقه با پوشش وسیع اخبار روز 8 مارس که از سال 1977 از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی زن انتخاب شده است سعی در مهم جلوه دادن این روز کردند . تلاش شبکه هایی نظیر بی بی سی فارسی و یورو نیوز و همچنین سایت ها و روزنامه های فارسی زبان غربی در حالی صورت می گرفت که در بسیاری از کشورهای جهان روز جهانی زن به عنوان یک رویداد سیاسی و حتی سوسیالیستی مطرح می شود و البته بعضی از کشورها نیز این روز را از موضع سیاسی خارج کرده اند و به روز ملی برای محبت به زنان تبدیل کرده اند . اما نکته مهم و حائز اهمیتی که تلاش این رسانه ها به خصوص در روزهای اخیر برای القای جایگاه زن به زنان ایرانی را مهم جلوه می داد این بود که این رسانه ها به هرقیمتی سعی داشتند با مطرح کردن مباحث فمینیستی جایگاه زن را در جمهوری اسلامی نامطلوب نشان دهند و سعی کنند نظریات فمنیست را برای پیشرفت زنان و جلوگیری از عقب ماندگی آنان مطرح کنند اما به راستی فمنیست چیست؟
واژه فمینیسم از كلمه لاتین Femina یعنی جنس زن گرفته شده است. و در قرن نوزدهم برای توصیف زنانه شدن بدن مرد یا توصیف زنانی كه خصوصیات مردانه داشته اند؛ استفاده می شده است. اما در قرن بیستم این مفهوم تغییر كرد و از آن به بعد به جنبش فكری یا نظریه ای گفته می شود كه معتقد است زنان به علت جنس خود در طول تاریخ به فرودستی كشیده شده اند و تحت تبعیض های گوناگون قرار گرفته اند.
توصیف های پذیرفته شده از فمینیسم را می توان این گونه بیان كرد:
الف فمینیسم نظریه ای است مبتنی بر برابر كردن حقوق زنان با مردان در عرصه های اجتماعی و سیاسی.
ب فمینیسم جنبش سازمان یافته ای است جهت دستیابی به این حقوق.
ج فمینیسم رسمیت دادن به تقاضای زنان در جامعه ای به عنوان یك گروه و نیز رسمیت دادن به نظریه ای ارائه شده توسط زنان است.
د فمینیسم نظریه ای است كه بر ضرورت تغییرات وسیع جهت افزایش قدرت زنان تأكید می كند.
خانم لرنر محقق سرشناس فمینیست در تعریف فمینیسم ما را به دو مفهوم «حقوق زنان» و مسئله «رهایی«(Fmancipation) ارجاع می دهد. او می گوید: فمینیسم جنبشی است با هدف تحقق بخشیدن به حقوق برابر زنان با مردان در تمامی عرصه های زندگی اجتماعی و تضمین دستیابی آنها به همگی حقوق و امكاناتی كه مردان در بخش های مختلف اجتماع از آنها برخوردارند. این می تواند به این معنا باشد كه جنبش زنان برای حقوق شهروندی مبارزه می كند كه عمدتا یك هدف رفرمیستی تلقی می شود.
نظرات و دیدگاه های مختلفی در میان فمینیست های جهان وجود دارد. به این علت از دهه ۱۹۸۰ میلادی به جای فمینیسم، از واژه ای «فمینیسم ها» استفاده می شود. به این معنی كه اگر چه همه فمینیست ها، نسبت به رفع هر گونه تبعیض جنسیتی متعهد هستند، اما رهیافت های فلسفی و سیاسی و شیوه های مبارزاتی جهت محور تبعیض جنسیتی یكدست نیست و دیدگاه های متنوعی وجود دارد. اما همین تنوع گفتمامن فمینیستی باعث غنای فمینیسم و عامل انسجام و پایدایر این تفكر شده است و امروزه تأثیرات مبارزات فمینیستی در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها در سطح ملی و بین امللی به وضوح دیده می شود.
اما نکته ای که بسیار مهم به نظر می رسد این است که رسانه های بیگانه سال هاست تلاش می کنند با استفاده از ابزار گوناگون و با اشاعه فرهنگ فمینیسم زنان ایرانی را عقب مانده جلوه دهند و به خصوص در بحث حجاب با حمله های گوناگون آن را مظهر عدم پیشرفت و تعالی مطرح کنند ولی این در حالی است که انقلاب اسلامی ایران که بر مبنای آموزه های اسلامی شکل گرفته است از ابتدای روی کارآمدن خود اصلی ترین هدف خود در بحث زن را حفظ کرامت و جایگاه رفیع زن قرار داده است . اسلام به عنوان دین کامل و برحق همواره بر خارج کردن جایگاه زن به عنوان یک ابزار برای مردان تاکید کرده است و کرامت زن را به عنوان یک موجود کاملا برابر با مرد در سرلوحه دستورات خود قرار داده است و همین آموزه ها نیز در 32 سال حاکمیت جمهوری اسلامی در برنامه های نظام قرار گرفته است و در سخنان امام راحل و رهبر بزرگوار انقلاب به خوبی تجلی پیدا کرده است.سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص جایگاه زن در انقلاب مصداق کاملی برای این موضوع است (( اگر حضور عظیم و پیشرو زنان در راهپیماییها و مبارزات زمان انقلاب نبود، اگر مادران و همسران شهیدان در مقابل شوق فرزندان و همسران خود برای جهاد و شهادت در راه خدا، ایمان و صبر و استقامت نشان نمیدادند و اگر زنان در عرصههای اجتماعی ـ سیاسی 20 سال اخیر از جمله در انتخابات شركت نمیكردند بیتردید انقلاب به ثمر نمیرسید، دفاع مقدس با پیروزی همراه نمیشد و نظام اسلامی نیز اینگونه مقتدر تداوم پیدا نمیكرد.))
رسانه های غربی به مدد زنان خود فروخته ای مانند شیرین عبادی که تنها چیزی که از ایرانی بودن به ارث برده اند نام محل تولدشان است روزهاست تلاش دارند روز جهانی زن را برای زنان ایرانی مطرح کنند اما غافل از اینکه زنان ایرانی الگوی ناب و کاملی به نام حضرت فاطمه زهرا(س) دارند که نمونه زن کامل است و رفتار و الگوی این بزرگوار دستور کاملی برای حفظ جایگاه زنان به شمار می آید . از طرفی هدف دیگر رسانه های غربی رو در رو قرار دادن روز جهانی زن با روز زن در ایران که سالروز میلاد حضرت صدیقه طاهره (س) به شمار می آید سعی دارند به نوعی آن روز را کمرنگ جلوه دهند حال آنکه 32 سال است روز زن در ایران به نمادی برای حفظ شان و شعور زن و به تابلویی برای مبارزه بر علیه استفاده ابزاری از زنان و کرامت داشتن زن تبدیل شده است. امسال هم با همزمان شدن روز 8 مارس با به اصطلاح سه شنبه های اعتراض آنان سعی کردند با سبز نشان دادن این روز از زنان بخواهند که در خیابان ها حضور داشته باشند که با بی توجهی محض آنان روبرو شدند.
به هرحال آنچه که اهمیت دارد این است که زن به عنوان شخصیتی مهم و تاثیر گذار در ایران اسلامی به شمار می آید و فشار غربی ها و سخنگو های حامی همجنس بازی شان مانند شیرین عبادی و جمیله کدیور و . . . هم نمی تواند این تصویر حقیقی را مخدوش جلوه دهد و آنچه که برای آن ها می مانند رسوایی های جدیدی است که به مجموع رفتارهای غلط و اشتباه آنان اضافه می شود.