به گزارش 598، محمد رویانیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: قیمت بنزین در مرزها هنوز آزاد نشده است و بررسیها در این باره ادامه دارد.
وی افزود: عددی درباره میزان بنزین و گازوئیل قاچاق در کشور وجود ندارد و هر کس که عددی ارائه کند، نمیتوان با قطعیت آن را پذیرفت.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت با تاکید بر اینکه برآورد 10 میلیون لیتری درباره قاچاق روزانه گازوئیل به خارج از مرزها درست نیست، تصریح کرد: بیشتر قاچاق در داخل کشور انجام میشود، چنانکه مثلاً گازوئیل کشاورزی یا حمل و نقل به مصارف دیگر میرسد.
وی اضافه کرد: ما روی روشهای سختافزاری و نرمافزاری مانند اختصاص گازوئیل براساس پیمایش کار و آن را تصویب کردهایم، اما وزارت نفت باید آن را اجرا کند.
به گزارش فارس، رویانیان در حالی از بررسی طرح آزادسازی قیمت بنزین در مرزهای کشور خبر میدهد که وزیر نفت در هفته جاری از آزاد شدن قیمت بنزین در مرزها خبر داد.
در عین حال اخبار موثق حاکی از آن است که تانکرهای حامل گازوئیل به وسیله شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به سوی مرز قصر شیرین حرکت کردهاند، تا محموله خود را به قیمت آزاد یعنی فوب خلیجفارس در مرزهای غربی کشور به فروش برسانند.
با وجود کاهش مقطعی قاچاق فرآوردههای نفتی پس از هدفمندی یارانهها، تلاطم ارزی قاچاق سوخت را رونقی دوباره بخشیده است.
اگرچه آمار دقیقی از میزان قاچاق سوخت منتشر نمیشود، اما گزارش دقیق یکی از نهادهای نظارتی در دی ماه سال گذشته حکایت از قاچاق روزانه 6 میلیون لیتر گازوئیل تولید داخل تنها از بخشی از مرزهای شرقی کشور داشت.
با این حال سامانه اختصاص گازوئیل بر اساس پیمایش که مدتها است در کشور طراحی شده است، امکان اعمال کنترل قابل توجهی بر توزیع گازوئیل ایجاد میکند، اما به دلیل نپذیرفتن بار مالی آن توسط وزارت نفت تا کنون اجرا نشده است.