کد خبر: ۱۰۲۳۹۲
زمان انتشار: ۰۷:۰۰     ۰۵ دی ۱۳۹۱
هاشمي رفسنجاني مي گويد نسبت شعار دولت وحدت ملي و دولت ائتلافي، همان حكايت عنب و انگور است.
به گزارش 598، کیهان نوشت:
روزنامه زنجيره اي اعتماد روز گذشته فصلنامه ضميمه اي را منتشر كرد كه اگرچه عنوان آن روزگار امروز اصلاح طلبان مي باشد و مصاحبه هايي نيز با برخي اصلاح طلبان نظير سعيد حجاريان و محمد علي ابطحي و رضا خاتمي صورت گرفته، اما در واقع هدف اصلي فضاسازي براي آقاي هاشمي به واسطه مصاحبه با وي و پسر او (ياسر هاشمي) درباره انتخابات است. به عبارت ديگر اقدام روزنامه اعتماد، تداوم كار رپرتاژگونه رسانه هاي زنجيره اي - اجار ه اي در زمينه محور كردن هاشمي براي فعاليت هاي سياسي و انتخاباتي اصلاح طلبان است. نكته قابل تأمل، آلودگي سياسي روزنامه اعتماد به شبكه دولتي انگليس از يك سو و آلودگي هاي مالي و اقتصادي از جانب ديگر است و طبيعتاً اين پرسش را پيش مي كشد محافل آلوده سياسي- اقتصادي از اين دست، در پشت شعارهايي نظير انتخابات آزاد، دولت وحدت ملي و ائتلافي، اعتدال و ميانه روي و... چه چيزي را دنبال مي كنند و چرا مرز آقاي هاشمي با اين محافل رسانه اي تا اين حد كمرنگ شده و از ميان رفته است؟ ياسر هاشمي در اين مصاحبه مي گويد «هاشمي 2005 با هاشمي 2013 حتماً تفاوت دارد» و «خود من هم در ايده HASHEMI 2005» بي تأثير نبودم.
آقاي هاشمي در اين مصاحبه غير از طرح موضوع شوراي فقهي، به مسئله انتخابات مي پردازد و مي گويد: پيشنهاد تشكيل وحدت ملي هم مانند تشكيل شوراي فقهي دچار نگاه هاي محدود سياسي شده است. شنيدم كه بعضي تأكيد بر وحدت ملي را لازمه فضاي تشتت مي دانند، در صورتي كه وحدت، يكي از مفاهيم عالي در مكتب اسلام است كه ضرورت آن با پسوند «ملي» در جامعه ايران كه متشكل از قوميت هاي مختلف و نظرات فراوان و مختلف سياسي افراد و احزاب و جريان هاست، هميشگي است.
وي مي افزايد: فكر مي كنم دولت دوران سازندگي كه به اذعان نيروهاي موافق و مخالف مجموعه اي از نيروهاي به اصطلاح چپ و راست و مستقل آن زمان بود، نمونه اي از دولت وحدت ملي باشد.
هاشمي درباره اين سؤال كه «آيا اين ايده همان دولت ائتلافي است؟ در اين صورت چرا نام آن وحدت ملي است؟» مي گويد: اگر چه دو واژه وحدت و ائتلاف معناي نزديك به هم دارند، اما در ادبيات جاري كشور، وحدت بيشتر بار معنايي عقيدتي و ائتلاف بار معنايي سياسي دارد. در واقع همان حكايت انگور و عنب است.
آقاي هاشمي در اين مصاحبه كمترين اشاره اي به مرزبندي با گروه هاي نفاق و فتنه گر كه با اصل جمهوري اسلامي معارضه مي كنند نكرد.
گفتني است هاشمي همزمان در ديدار با «جمعي از اعضاي انجمن اسلامي ادوار دانشگاه تهران» خواستار برگزاري انتخابات آزاد، شفاف و قانوني به عنوان قدم اول بازگشت تعادل بر جامعه شد و افزود: با تحقق اين امر، همه نيروهاي سياسي فعال و مردم به نتيجه بيرون آمده از صندوق ها تمكين كرده و با همكاري و ياري رساني به دولت، مشكلات و معضلات كشور به ياري خداوند برطرف خواهد شد.
روزنامه اعتماد بلافاصله پس از متن مصاحبه با آقاي هاشمي، مصاحبه با ياسر هاشمي را با عنوان «هاشمي 2013 با HASHEMI 2005 تفاوت دارد، ياسر هاشمي از حضور پدرش در انتخابات مي گويد»، منتشر كرده و از قول وي نوشته است: تا امروز كه آقاي هاشمي موافق حضور دوباره در عرصه انتخابات رياست جمهوري نيست اما رجوع به ايشان از سوي گروه هاي مختلف زياد شده ولي من به شخصه مخالف اين قضيه هستم و فكر مي كنم درست است آقاي هاشمي اگر هم بخواهد وارد اين عرصه شود رئيس جمهورساز باشد تا رئيس جمهور.
ياسر هاشمي با بر شمردن برخي چالش هاي اقتصادي و خارجي مي گويد: همه اينها عواملي هستند كه به اعتقاد من تعيين مي كند علاوه بر انتخابات آزاد و پرشور آيا وحدت ملي در برابر هجوم خارجي و نگراني هاي داخلي مورد نياز است يا خير. مجموع اين عوامل در رفتار حاكمان براي انتخابات آينده تأثيرگذار است اما اولويت هاي مهم تري براي كشور وجود دارد كه بايد همه كمك كنيم تا جايي كه مي شود با كمترين هزينه از آنها عبور كنيم. نبايد فراموش كنيم نظام ايران از بحران هاي زيادي نظير درگيري هاي سال 60 و جنگ عبور كرده است. امروز هم داراي شرايط سختي هستيم كه اين را مي طلبد كه افرادي مثل آقاي هاشمي به صحنه بيايند، كمك كنند و مشورت دهند در تصميم گيري منطقي و درست اما متأسفانه در اين شرايط حساس هم آقاي هاشمي و امثالهم مورد مشورت قرار نمي گيرند. همان طور كه خودشان هم يك بار گفتند اطلاعات دقيق به صورت رسمي به ايشان داده نمي شود و سعي مي كند از منابع و افراد مطلع اخبار و تحليل هاي درست را دريافت كند و عملاً كمتر مورد مشورت قرار مي گيرد. به نظرم اكنون به اين اصل بيشتر نياز داريم تا اينكه بگوييم چه كسي بايد رئيس جمهور شود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه «آيا امكان دارد برآيند نظر آقاي هاشمي به اين سمت برود كه در انتخابات سال 92 شركت كنند؟ گفت: ان شاءالله كه اين اتفاق نيفتد و بعيد است اين اتفاق بيفتد. من به عنوان فرزند مي گويم همه اعضاي خانواده ما مخالف حضور آقاي هاشمي در انتخابات هستيم و سال 84 هم مخالف بوديم. مهم تر از همه مادر است كه خيلي مخالف هستند.»
خبرنگار با گشاده دستي مي پرسد «آيا اين درست است كه آقاي هاشمي مجري اصلي استراتژي وحدت ملي هستند؟» و ياسر هاشمي جواب مي دهد: به نظرم آقاي هاشمي پايه گذار اين ايده است و كسي كه اعتقاد جدي به وحدت ملي دارد اكنون بيشتر از همه آقاي هاشمي است. با تمام اين نامردي ها و رفتارهايي كه برخي انجام مي دهند اما نگاه ايشان به آنها همچنان مثبت است.
وي درباره نسبت امروز اصلاح طلبان با هاشمي رفسنجاني گفت: با تمام جفاهايي كه برخي اصلاح طلبان نسبت به آقاي هاشمي داشتند به نظر هنوز هم ايشان اصلاح طلبان را به عنوان يك وزنه سياسي و بخشي از آنها را به عنوان مديران لايق براي كشور قبول دارد.
در حالي كه فائزه هاشمي به اعتبار برخي قانون شكني ها در زندان به سر مي برد و به خاطر 13 عنوان اتهامي مهدي هاشمي در زمينه پولشويي و اختلاس و تباني و مشاركت در اقدام عليه امنيت ملي و... اقرار مجرميت براي نامبرده صادر شده، ياسر هاشمي مدعي اعتدال و ميانه روي شده و مي گويد: نيروهاي واقع گراي چپ و راست خيلي هم به يكديگر نزديك شده اند و اين همان خواسته آقاي هاشمي است كه امروز ايجاد شده است. اما بايد تقويت شود نه اينكه دنبال مصداق بگرديم. مردم امروز معتدل ها را مي خواهند و تندروهاي چپ و راست را قطعاً شناخته اند. امروز همان روزي است كه همه به اين نقطه رسيده اند كه اعتدال مي تواند منجي شود فقط بايد مواظب بود كه تندروها فضا را منحرف نكنند.
وي درباره شعار مبتذل «هاشمي 2005» در سال 1384 مي گويد: اين روش را يكي از ستادهاي انتخاباتي شمال تهران انتخاب كرد اما به طور جدي فراگير شد. خود من هم بي تأثير نبودم ولي قرار نبود اينقدر فراگير شود. چون در آن ستاد جواب داده بود، به شهرستان ها هم رسيد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها