کد خبر: ۱۰۲۳۸۲
زمان انتشار: ۲۳:۲۴     ۰۴ دی ۱۳۹۱
با قوت گرفتن احتمال معرفی «چاک هیگل » برای تصدی وزارت دفاع آمریکا، مخالفت ها و موافقت ها نیز با وی بالا گرفته است .هیگل تا چند سال پیش از جمله شخصیت های سیاسی جمهوری خواه به شمار می رفته و تحت لوای همین حزب نیز وارد سنای آمریکا شده بود.
با قوت گرفتن احتمال معرفی «چاک هیگل » برای تصدی وزارت دفاع آمریکا، مخالفت ها و موافقت ها نیز با وی بالا گرفته است .

به گزارش «تابناک»، با اینکه نام «چاک هیگل»، سناتور سابق آمریکایی، هنوز به طور رسمی از سوی اوباما برای تأیید سنا اعلام نشده، اما موجی از مخالفت ها علیه وی در میان نمایندگان و سناتورهای محافظه کار آمریکایی شکل گرفته که علت آن نیز، مواضع هیگل در قبال ایران است.

در این رابطه، شبکه خبری «سی ان ان» اظهارات روز گذشته «لیندسی گراهام»، سناتور جمهوری خواه را منتشر کرده که گفته: «من فکر نمی کنم وی رأی چندانی از جمهوری خواهان به دست بیاورد. من چاک را دوست دارم، اما مواضع وی واقعاً دور از جریان اصلی و حتی متفاوت با نظرات رئیس جمهور است».

در همین حال، روزنامه «هافینگتون پست» نیز به نقل از «جوزف لیبرمن»، از دیگر سناتورهای محافظه کار آمریکا می نویسد هیگل به سبب مواضعش در قبال ایران، احتمالاً پروسه سختی را برای تأیید شدن در سنا پیش رو خواهد داشت؛ هرچند، این ضرورتاً به معنای حذف نام وی نیست.

«سی ان ان» اشاره می کند که این «مواضع متفاوت» شامل مخالفت هیگل با تحریم های یکجانبه علیه ایران و نیز رأی مخالف وی به گنجاندن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی است. وی همچنین اعتقاد دارد که هرگونه تحریمی علیه برنامه هسته ای ایران، باید از مسیر شورای امنیت سازمان ملل بگذرد.

مخالفان هیگل مواضع وی در قبال رژیم اسرائیل و لابی یهود در آمریکا را نیز نمی پسندند؛ زیرا وی در سال 2007 در مصاحبه ای گفته بود: «لابی یهود، قانونگذاران را مرعوب کرده است».

همین امر باعث شده با جدی شدن مباحث درباره احتمال انتخاب وی به عنوان وزیر دفاع جدید، رهبران و گروه های نفوذ یهودی در آمریکا نیز حملات خود را علیه هیگل آغاز کنند.

گفتنی است هیگل تا چند سال پیش از جمله شخصیت های سیاسی جمهوری خواه به شمار می رفته و تحت لوای همین حزب نیز وارد سنای آمریکا شده بود، اما با حمله آمریکا به عراق در سال 2003، هیگل که با انجام این حمله مخالف بود، از حزب جمهوری خواه خارج شد. وی اینک یک چهره سیاسی مستقل به شمار می رود.

با این حال، به موازات مخالفت ها، حمایت ها از هیگل نیز روند رو به افزایشی داشته است. از جمله می توان به دو نامه سرگشاده ای اشاره کرد که مقامات نظامی و سفرای سابق آمریکا در حمایت از وی منتشر کردند. از جمله حامیان هیگل می توان به ژنرال «برنت اسکوکرافت»، مشاور اسبق امنیت ملی، «رایان کروکر»، سفیر پیشین آمریکا در عراق و افغانستان و چهار سفیر پیشین آمریکا در سرزمین های اشغالی اشاره کرد.

اما با وجود مخالفت های صریح نمایندگان جمهوری خواه سنا، سناتورهای دموکرات تاکنون نظر روشنی درباره هیگل ابراز نکرده اند. آن ها گفته اند تنها پس از اعلام رسمی نام هیگل به عنوان کاندیدای وزارت دفاع، حمایت خود را از وی علنی خواهند کرد.

در مجموع، با توجه به اینکه «جان کری»، کاندیدای معرفی شده از سوی اوباما برای پست وزارت خارجه نیز دارای مواضعی متعادل، به ویژه در رابطه با موضوع ایران به شمار می رود، برخی ناظران بر این باورند که در پی این انتصاب ها؛ احتمال ایجاد تغییراتی در رویکرد سیاست خارجی آمریکا وجود دارد.

با این حال، قضاوت نهایی در این زمینه اولاً موکول به تأیید نهایی اسامی این دو تن به عنوان اعضای جدید دولت اوباما و ثانیاً، اظهارنظرهای بعدی آن ها در جایگاه های رسمی است تا مشخص شود آیا آنان همچنان به مواضع سابق خود در مسائل بین المللی پایبند هستند یا خیر.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها