کد خبر: ۱۰۱۹۷۲
زمان انتشار: ۱۲:۱۶     ۰۳ دی ۱۳۹۱

روزنامه خراسان نوشت: فکرش را بکنید سیم کارتی خریداری می کنید که پیش شماره آن ۰۰۴۴ است. با این سیم کارت خیلی کارها می شود کرد. اگر به فکر کارهای خیلی خلاف نباشی، می توانی با این سیم کارت به دوستان قدیمی زنگ بزنی و بگویی مثلا در آکسفورد درس می خوانی، یا کمبریج یا … شاید هم بگویی مثلا برای تعطیلات ژانویه به لندن سفر کرده ای و … هرچند اگر بخواهی می توانی کارهای دیگری هم بکنی… بگذریم.

همه این تصورات من از آن جایی شروع شد که یک پیامک دریافت کردم: "فروش سیم کارت بین المللی دایمی انگلیس- بدون رومینگ با پیش کد ۰۰۴۴-آماده تحویل-۹۹ هزار تومان- دفتر فروشگاه مشهد …، دفتر تهران …، سایت …” وسوسه می شوم که ببینم آیا واقعا به همین راحتی می شود از مشهد یک سیم کارت با شماره انگلستان خرید؟
 
ابتدا به سایت معرفی شده سری می زنم. سایتی با دامنه ae که نشان می دهد احتمالا باید از کشور امارات متحده عربی پشتیبانی شود. در این سایت فقط اطلاعاتی درباره سیم کارت های بین المللی ارائه شده است.
 
تماس با شماره دفتر
 
برای اطلاعات بیشتر با شماره دفتر تماس می گیرم تا تلفنی موضوع را پی گیری کنم. خانمی که در آن سوی خط پاسخ ام را می دهد می گوید: "این سیم کارت ها بین المللی است و در ۲۱۰ کشور جهان قابلیت استفاده دارد. سیستم ماهواره ای این سیم کارت ها در هر کشور و در هر منطقه ای قوی ترین شبکه تلفن همراه را یافته و از طریق آن، ارتباط بین المللی شما را برقرار می کند. دفاتر پشتیبانی این سیم کارت ها در فرودگاه های مشهد، امام(ره) تهران، کیش و شیراز ایجاد شده و شما می توانید برای رفع هر گونه مشکل با ما تماس بگیرید.”
 
اقدام برای خرید
 
با دریافت این اطلاعات تصمیم به خرید یک سیم کارت می گیرم. سیم کارتی که به گفته آن فرد مربوط به کشور انگلستان است. شماره های موجود فعلی را برایم پیامک می کند و می گوید: "به دلیل مشکلات سیاسی موجود میان ایران و انگلستان در بازه های زمانی مختلف شماره های معدودی در اختیار ما قرار می گیرد و شما باید یکی از شماره های ارسالی را انتخاب کنید.”
 
یک شماره را انتخاب می کنم و در تماس مجدد شیوه پرداخت مبلغ را پرس و جو می کنم. پاسخ این است که: "شماره کارت های عضو شتاب خانم … به عنوان نماینده مالی شرکت مخابرات برای شما پیامک می شود.” این پیامک هم دریافت می شود و حالا می توانم با پرداخت اینترنتی، سیم کارت مورد نظرم را از طریق پست دریافت کنم. اما …
 
تایید مشخصات خانم …
 
قبل از پرداخت مبلغ ۹۹ هزار تومانی دوباره با شماره تلفن دفتر مشهد تماس می گیرم و می پرسم چگونه هویت خانم … برای من تایید شود. فرد پاسخگو آدرس سایتی را به من اعلام می کند که در آن مشخصات خانم … با شماره کارت های پیامک شده درج شده است.
 
سایتی که دارای دامنه tc مربوط به کشوری با نام "فورکوسیاکوس” است. وقتی درباره این سایت سوال می کنم می گوید: این سایت مربوط به شرکت مخابرات خراسان رضوی است و خانم … یکی از افراد مسئول مالی مرتبط با ماست.
 
در این سایت هیچ نشانی از شرکت مخابرات خراسان رضوی درج نشده است اما فرد پاسخگو با معرفی یکی از لینک هایی که در این سایت درج شده است ادعا می کند این سایت متعلق به شرکت مخابرات استان است. اما حقیقت چیز دیگری است. در این سایت علاوه بر لینک ارجاع به سایت شرکت مخابرات خراسان رضوی، لینک های دیگری مانند "شرکت ایرانسل”، "لینک پرداخت اینترنتی قبوض”، "پایگاه اطلاع رسانی دولت”،”درگاه ملی ایران” و "استانداری خراسان رضوی” و… نیز درج شده است. لینک هایی که با این حجم در هیچ سایت دیگری در کنار یکدیگر قرار نمی گیرد.
 
با این حال دیدن این همه لینک از سایت های معتبر دولتی شاید باعث ایجاد اعتماد کاذب به این سایت شود. البته نباید از کاستی مهم دیگری که این سایت دارد چشم پوشی کرد و آن این که هدر(اطلاعات بالای صفحه اصلی) این سایت که در واقع معرف اصلی و نشان دهنده مرجع مالکیت و مدیریت آن است فاقد هر گونه نام و نشانی است.
 
این بار تلاش می کنم با مراجعه به سایت whois.net که مشخصات مالکان سایت های اینترنتی را نشان می دهد مشخصات صاحب سایتی را که در پیامک درج شده بود بررسی کنم. مشخص می شود مالک آن فردی است ایرانی به نام …، اگر چه شماره تماس درج شده در این سامانه اطلاعاتی نشان می دهد که تلفن تماسی از کشور امارات را ثبت کرده است.
 
پی گیری از مخابرات و شرکت همراه اول
 
در تماس با روابط عمومی شرکت مخابرات استان، ثاقب، مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات همکاری درخصوص فروش سیم کارت های انگلیسی و حضور خانم … به عنوان یکی از مسئولان مالی را تکذیب می کند.
 
کارشناس روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار نیز از وجود چنین مراکزی ابراز بی اطلاعی می کند و می گوید: شرکت همراه اول در حوزه بین المللی قراردادهایی با شرکت های خارجی دارد اما این خدمات روی سیم کارت شرکت همراه اول ارائه می شود. عسگری ادامه می دهد: مجوز فروش سیم کارت فقط از طرف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صادر می شود.
 
بی نتیجه ماندن تماس با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
 
روز گذشته هرچند حدود ۲ ساعت تلاش کردیم تا پاسخ مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را درباره فروش سیم کارت های انگلیسی در فرودگاه مشهد دریافت کنیم اما این تلاش بی نتیجه ماند. البته ناگفته نماند یکی از کارشناسان این سازمان که نخواست نامش فاش شود در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: تا جایی که من اطلاع دارم فقط برای فروش سیم کارت های همراه اول، ایرانسل، تالیا و رایتل مجوز صادر شده است.
 
هر گونه فروش غیر رسمی را غیرقانونی می دانیم
 
اما سرهنگ عرفانی، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی در گفت وگو با خراسان با اشاره به این که هر گونه فروش غیررسمی کالا و خدمات مختلف در فضای مجازی و از طریق پرداخت های اینترنتی را غیرقانونی می دانیم گفت: کارشناسان پلیس فتای استان موضوع مربوط به فروش این سیم کارت ها را پی گیری و بررسی خواهند کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها