به گزارش 598، مهدی غضنفری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه از بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها در اواخر سال 1389 تاکنون 17 هزار و 800 میلیارد تومان به تولید کمک شده است، در پاسخ به این سوال که آیا سهم 30 درصدی تولید از درآمد هدفمندی یارانهها که البته بعدا به 20 درصد کاهش یافت، محقق شده است؟ عنوان کرد: محاسبات سازمان هدفمندی یارانهها نشان میدهد که سهم تولید از درآمد هدفمندی یارانهها محقق شده است.
او در پاسخ به این سوال که بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها چه میزان کمک به تولید شده است؟ گفت: محاسبات سازمان هدفمندی یارانهها نشان میدهد که تاکنون بیش از 17 هزار میلیارد تومان به تولید کمک شده است. البته منظور از تولید فقط تولیدات صنعتی نیست، بلکه این مبلغ شامل کمک به بخشهای کشتیرانی و تولیدات کشاورزی نیز میشود. به علاوه اینکه ما در محاسبات و گزارشهای قبلی خود قیمت تبعیضی انرژی صنایع را محاسبه نکرده بودیم.
وی افزود: با این حساب گزارش تازه سازمان هدفمندی یارانهها علاوه بر در نظر گرفتن کمک به تولیدات بخش کشاورزی و صنعتی کمک به کشتیرانی و احیانا خدمات و حمل و نقل را نیز لحاظ کرده که مربوط به هر دو سال 1390 و 1391 است.
او در پاسخ به این سوال که سهم تولید و صنعت از درآمد هدفمندی یارانهها چقدر بوده است؟ اظهار کرد: براساس اعلام سازمان هدفمندی یارانهها درآمد ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانهها بیش از 80 هزار میلیارد تومان بوده که با این حساب سهم 20 درصدی تولید از درآمدهای این قانون محقق شده است که البته سازمان هدفمندی باید توضیحات دقیقتر را در این باره بدهد.
به گزارش ایسنا، اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تحقق سهم تولید و صنعت از درآمد هدفمندی یارانهها در حالی مطرح میشود که رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مراسم دومین سالروز اجرای قانون هدفمندی یارانهها با انتقاد از شیوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها عنوان کرد که در روند اجرای این قانون سهم صنایع و تولیدکنندگان از هدفمندی یارانهها پرداخت نشد.
غلامرضا مصباحی مقدم توضیح داده است: "با شیوهای که قانون هدفمندی یارانهها اجرا شد، عملا چیزی برای تولید باقی نماند و دولت هم سهم خود را به یارانه نقدی مردم داد. دولت میگوید که ما یارانه انرژی به صنایع دادیم، اما این کار قانونی نیست و باید از محل درآمد هدفمندی یارانهها به صنایع کمک میشد. به دلیل محقق نشدن سهم تولید از درآمد هدفمندی یارانهها تقاضا با پرداخت یارانههای نقدی ایجاد شد ولی عرضه به همان نسبت افزایش پیدا نکرد که این باعث رشد قیمتها و تورم شد."