کد خبر: ۱۰۱۱۱۱
زمان انتشار: ۱۳:۵۲     ۲۹ آذر ۱۳۹۱
598 به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران: پیرو سلسله کرسی‌های آزاداندیشی برگزار شده در دانشگاه‌های سطح کشور که باید از سوی دانشجویان و مسئولین ذیربط، مهم تلقی شده و پیگیری شود، این بار در دو دانشگاه مهرگان محلات و علوم و فنون خرمشهر، این امر مجددا محقق شد.

روز گذشته، کرسی آزاد اندیشی با موضوع (ایران با آمریکا- ایران بدون آمریکا) در دانشگاه مهرگان محلات و کرسی دیگری در دانشگاه علوم و فنون خرمشهر حول محور اقتصاد مقاومتی برگزار شد.

کارشناس برنامه دانشگاه مهرگان که به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل این دانشگاه برپا شده بود دکتر محمد حسن قدیری ابیانه، کارشناس عالی امور استراتژیک وزارت امور خارجه و سفیرسابق ایران در مکزیک، گواتمالا، بلیز و استرالیا بود.

برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و خوانده شدن سرود ملی آغاز شد. سپس مجری برنامه با اعلام موضوع و زمان بندی انجام شده و تذکر قوانین بر پایی کرسی شروع برنامه را اعلام و از کارشناس کرسی دعوت به عمل آورد.

بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده برای برنامه 2 نفر از دانشجویان به عنوان مخالف رابطه با آمریکا  به نیابت از دیگر دانشجوان و همچنین 2 نفر دیگر از دانشجویان به عنوان موافق رابطه با آمریکا در بالای سن حضور یافتند و هر کدام به مدت 20 دقیقه به سخنرانی در این مورد پرداختند.

در ادامه از میان حضار، افرادی نیز به عنوان مخالف و موافق رابطه با آمریکا در پشت تریبون حضور یافته و به بیان نظرات خود پرداختند.

سپس قدیری، کارشناس برنامه به بیان نظرات خود و تحلیل سخنان 2 طرف پرداخت.

قدیری در مورد تاثیر  رابطه با آمریکا در وضع معیشتی مردم ابراز داشت:  ما در دوره‌ی پهلوی و در زمانی که با آمریکا رابطه داشتیم دارای مناطق محروم زیادی بودیم و بر اساس آمارهای جهانی و آمار‌هایی که خود حکومت شاه اعلام کرده بود، متوسط طول عمر ایرانیان حدود 50 سال بود و این در حالی است که امروز به همت و قدرت مردم و مسئولین جمهوری اسلامی ایران این عدد به 70 سال رسیده است.

وی در ادامه افزود: خیال این که رابطه با امریکا وضعیت معیشتی مردم را بهبود می‌بخشد یک خیال واهی است؛ آمریکا براساس اماری که منتشر کرده، دارای 20 میلیون کودک بوده که از گرسنگی رنج می‌برند و همچنین 50 میلیون آمریکایی اکنون زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

کارشناس این کرسی در دانشگاه مهرگان با اشاره به وضع اقتصادی امروز آمریکا اضافه کرد: این خیال که در صورت برقراری رابطه با آمریکا، وضع معیشتی مردم ایران بهبود می‌یابد یک خیال پوچ است و اطمینان داشته باشید آمریکا در ارتباط با دیگر کشورها در وهله‌ی نخست به دنبال منافع خود و رفع احتیاجات خود است نه کمک به دیگر ملت ها و کشورها.

قدیری با ابراز اینکه آمریکایی‌ها در ارتباط دیپلماتیک با دیگر کشورها به دنبال اطاعت محض هستند اظهار داشت: این که می‌گویند رضا خان قلدر بود، دروغی بیش نیست و  او برای مردم خود قلدر بود در حالی که دربرابر انگلیسی ها و آمریکایی ها متیع بود؛ وقتی وی را بر کنار کردند نگفت چرا؛ فقط گفت به کجا بروم، همین طور برای محمد رضا شاه که امور اجرایی کشور را با سفیران انگلیس و امریکا هماهنگ می‌کرد و کسب اجازه می‌نمود.

وی در مورد سخنان عده‌ای که می‌گویند وقتی هنوز ما رابطه ای با آمریکا نداریم نباید قصاص قبل از جنایت کنیم گفت: ما اکنون قصاص بعد از جنایت می‌کنیم؛ ما بعد از پیروزی جمهوری اسلامی تا 13 آبان با آمریکا رابطه داشتیم و آنها در ظاهر حرفهای خوبی می‌زدند و از ما حمایت می‌کردند، اما بعد از تسخیر لانه ی جاسوسی و افشا شدن اسناد معلوم شد که آنها به صورت پنهانی در حال توطئه برای باز‌گرداندن شاه به کشور بوده و در حال جاسوسی بر ضد ما به منظور تجزیه کشور بودند و در واقع آنها امتحان خود را در برابر مردم ایران پس داده‌اند.

کارشناس این کرسی آزاد اندیشی درباره‌ی این که ما در برقراری رابطه با آمریکا قادر خواهیم بود از تکنولوژی آمریکا بهره برده و بدین واسطه، انتقال اطلاعات صورت گیرد گفت: این امر هیچ گاه صورت نمی‌گیرد و بدانید آمریکا و کشور های غربی هیچگاه تکنولوژی خود را در اختیار ما نخواهند گذاشت؛ آخرین سفیر انگلیس در ایران در دوران طاغوت کتابی از خاطرات خود منتشر کرد که در قسمتی از آن در جلسه‌ای که با تجار و سرمایه داران انگلیسی داشت بیان می‌کند که ما باید صنایعی را برای سرمایه گذاری در ایران انتخاب کنیم که قطعات آن واردتی از انگلیس باشد و نباید به هیچ وجه انتقال تکنولوژی داشته باشیم تا ایران برای تولید کالاهای اساسی محتاج فروش نفت باشد و تولید سرمایه نداشته باشد.

قدیری در ادامه افزود: یکی از دوستان حاضر گفتند که چون آمریکا قدرتمند و یک قطب سیاسی است باید با آن ارتباط داشته باشیم؛ حال اگر ما در زمان امام حسین)ع) بودیم چون یزید قدرتمند آن زمان بود باید با آن رابطه بر قرار می‌کیردیم و دست دوستی میدادیم؟ آیا باید با باطل چون دارای قدرت و زور است ارتباط داشته باشیم؟ تاریخ نشان داده که قدرت باطل پایدار نخواهد بود.

 وی با اشاره به پیشبینی هنری کسینجر که در 10 سال آینده اسرائیل از هم خواهد پاشید و نابود خواهد شد، خاطرنشان کرد: می‌بینیم که بدهکاری دولت آمریکا 16هزار میلیارد دلار است، این یعنی 16برابر 33سال درآمد نفت ایران، این غیر از بدهکاری دولت های ایالتی آمریکا است که نشان دهنده‌ افول قدرت آمریکا، همان قدرت باطل، خصوصا در سال‌های اخیر است.

قدیری در مورد رابطه با آمریکا در ادامه افزود: مگر در منطقه، پاکستان را نداریم که با آمریکا در ارتباط است می‌بینم  آمریکا بدون توجه به حاکمیت پاکستان و بدون اطلاع دادن به سران پاکستان با هواپیما های بدون سر نشین خود به مناطق مختلفی از خاک پاکستان حمله کرده و در بسیاری از مواقع مردم عادی هستند که مورد حمله قرار می‌گیرند و علی رغم مخالفت‌های دولتمردان پاکستان با این امر می‌بینم که این تجاوزها و حملات ادامه دارد؛ آیا این رابطه درستی است؟

این کارشناس ابراز داشت: فیلم‌هایی مثل آرگو که به تازگی به روی پرده‌ها رفته‌اند، بودجه اش از نهاد‌هایی چون پنتاگون تامین می‌شود و در پشت پرده‌ی ساخت این چنین فیلم‌های وحشی، نشان دادن چهره ی ایرانیان است تا در آینده در صورت وقوع جنگ این را القا کند که ما به جنگ وحشیانی  می‌رویم که کشتنشان به نفع نوع بشر است.

وی با اظهار اینکه اگر ما در آینده از خود نرمش نشان دهیم و حاضر به برقرار رابطه با امریکا شویم خاطرنشان کرد: با این کار این پیام را به آمریکا می‌دهیم که ما شکننده هستیم و تازه آنجاست که زیاده خواهی‌ها شروع خواهد شد.

قدیری افزود: عده‌ای می‌گویند در زمان آقای خاتمی روابط حسنه بود؛ بنده می‌گویمآ این نرمش‌ها سودی برای ایران داشت؟ خیر در حالی که ما در برابر خواسته‌های آنان نرمش نشان دادیم درخواست‌ها و فشار‌ها بیشتر شد، در زمان آقای خاتمی که ما فیلم ادواردو آنیلی را در ایران ساختیم از سوی دولت نامه‌ای به دست ما رسید که نباید این مستند را پخش کنید زیرا ممکن است که باعث ناراحتی ایتالیا بشوید... در آن زمان به دلیل واهی تنش زدایی ما جرات پخش یک مستند را در کشور خود نداشتیم!

وی با بیان اینکه این رفتار پیامی جز این نداشت که ما فشار پذیریم و در برابر فشار ها تسلیم خواهیم شد ، اضافه کرد: امریکایی‌ها می‌گویند افزایش تحریم‌ها برای این است که ایران پای میز مذاکره بیاید در حالی که ما در پای میز مذاکره با 5+1 هستیم.

کارشناس این کرسی با اشاره به اینکه این تحریم‌ها هدف دیگری را دنبال می‌کند و آن تسیلم کردن ایرانیان است، خاطرنشان کرد: حرف نهایی ما این است که در روابط بین الملل جایی که مضرای یک رابطه بیشتر از منافع آن است برقراری رابطه به نفع ما نخواهد بود و شرایط و رفتار امروز آمریکا نشان دهنده ی این است که مضرات این رابطه برای ما بیتر از منافع ان است تا زمانی که آمریکا دست از دخالت در امور ایران و دیگر کشورها بردارد.

گفتنی است در پایان این مراسم، نمایشگاه کتابی برگزار شد که در آن آثاری چند از دکتر قدیری، کارشناس این کرسی آزاد اندیش در دانشگاه مهرگان نیز عرضه شد

 


.

.

اما کرسی آزاد اندیشی دیگری روز گذشته در دانشگاه علوم و فنون خرمشهر حول محور اقتصاد مقاومتی به کارشناسی حجت الاسلام یوسفی، مدیر گروه اقصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه برگزار شد.

شایان نادری، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه، طی برگزاری این کرسی، به سخنرانی پرداخت و ضمن انتقاد از بعضی کارشناسانی که با قبول دعوت برای حضور در این چنین برنامه‌هایی اعلام انصراف خود را در یک روز به برگزاری برنامه اعلام کردند، افزود: بهتر است این کمی نسبت به این موضوع اهمیت بیشتر قائل باشند.

ابتدا کارشناس برنامه با اشاره به اینکه که هر سیاستی نیازمند سازوکاری با فرهنگ جامعه خود می‌باشد اضافه کرد: مثلآ فرهنگ کار وتلاش و دعوت مردم به فعالیت و کار از فرهنگ های جالب ومورد پسند می باشد؛ اما اکنون اکثرآ انتظار دارن با  پشت میز نشستن کسب درآمد کنند و تفاوت جوامع حال حاضر با گذشتگان را توضیح داد و رمز پیشرفت هر جامعه ای را استفاده حداکثری از همه امکانات و ظرفیت ها می باشد و بیان داشت که هر ایرانی نقش مستقیمی در تولید دارد.

حجت‌الاسلام یوسفی افزود: اصلاح الگوی مصرف یک مقوله بسیار خوب می باشد ولی باید جوری اجرا شود تا به کسانی که درآمد پایین دارند و قشر فقیر هستند فشار وارد نشود.

وی با بیان این که مثلآ در بخش کشاورزی  طبق آنار رسمی 250 هزار چاه آب با مجوز وجود دارد که حدود 65 درصد از انها استقاده درست می‌شوند و با یه برنامه ریزی دقیق میتوان نهایت استفاده را از این بخش برداظهار داشت: ما اگر بتوانیم از کالاهای ساخت داخل نهایت استفاده را ببریم که این خود یکی از مقوله های اصلی اقتصاد مقاومتی است به طوری که ما با حمایت از تولید داخل سعی در گسترش رشد اقتصادی کشور خود خواهیم داشت.

یکی از منتقدین حضار در جلسه با انتقاد از بعضی مقوله‌های اقتصاد به این مورد اشاره داشت که اقتصاد مقاومتی بسیاری از راه‌های پیشرفت را خواهد بست؛ منتقد دوم نیز در مورد خصوصی سازی (اصل 44)که بخوبی پیاده نشده است، مصداقا به خصوصی سازی در بعضی از نهادها پرداخت که منتج به شکست در این مقوله شد و بیان داشت که با کیفیت کالاهای حال حاضر به هیچ وجهه نمی‌شود اقتصاد مقاومتی را پذیرفت.

این منتقد ادامه داد با توجه به اینکه ساختار اصلی درآمد کشورمان نفت است پس با این تحریم ها وارزون فروشی نفت نمی‌توان به مقوله اقتصاد مقاومتی امیدوار باشیم.

در ادامه نیز موافقین شروع به صحبت کردند که یکی از آنها با طرح این بحث که مقوله اقتصاد مقاومتی دارای سیاست های خاص خود است و با اجرای درست می‌توان ان را عملی کرد و با نام  گذاری سال همت مضاعف و کار مضاعف و همچنین اصلاح الگوی مصرف، حاکی از این است که ملت ما مخالف تن پروری است و در واقع، اقتصاد مقاومتی یک راهکار برای برون رفت از بحران‌هاست و باید سعی در ترمیم داشته باشیم نه تشدید.

یکی دیگر از موافقین شروع حاضر در ادامه با اشاره به اینکه رهبری با درایت کامل به بحث درباره اقتصاد مقاومتی پرداختند و راهکاری در سایه اقتصاد اسلامی ارائه دادند، به الگوی کشور ژاپن اشاره کرد و افزود: مردم این کشور بجای مصرف بیش از حد پول به دنبال پس انداز و تزریق پول به بدنه اقتصادشان جهت پیشرفت می‌باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر باید به مشاغلی پرداخت که خیلی از مردم کشورمان از انجام آنها سر‌ باز می‌زنند و این شغل‌ها را اتباع خارجی انجام می‌دهند.

یکی از منتقدین در پاسخ به مسائل مطرح شده با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی به حوزه انرژی، فشار وارد می‌کند گفت: طرح اقتصاد مقاومتی راهکار مناسبی را ارائه نداده است.

وی در ادامه صحبت‌های خود به انتقاد از فرهنگ حاضر ادامه تحصیل در کشور پرداخت که این روش بجای سعی در تبیین فرهنگ تولید علم باعث پس رفت می‌شود.

در پایان، حجت‌االاسلام یوسفی، کارشناس برنامه با ذکر این موضوع که هر دو گروه منتقد و موافق، به مقوله اقتصاد مقاومتی واقفند و تنها تفاوت در نحوه اجراست، ابراز داشت: بستر اقتصاد مقاومتی، مردم سالاری دینی و مذهبی است.

وی با اشاره به اینکه در اقتصاد سه گروه (1-صاحبان سرمایه 2-نیروی کار 3-مصرف کننده) داریم، ابراز داشت: صاحبان کار سعی در کاهش دستمزد نیروی کار دارند که این خود به نوعی ناهنجاری محسوب می‌شود.

یوسفی در پایان خاطرنشان کرد: اینجا باید برای مصرف به محصولات داخلی تکیه کند و مدل مردم سالاری دینی، این درگیری‌ها را ازبین برده و می‌تواند یک الگوی صحیح باشد در راستای اقتصاد مقاومتی به عنوان یک راه اسلامی باشد.

لازم به ذکر است که در پایان برنامه، جوایزی به برندگان مسابقه پیامکی انجمن اهدا شد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها