استاد فرجالله سلحشور نويسنده و كارگردان سريال يوسف پيامبر (ع) كه شب گذشته در آيين اختتاميه سومين دوره جشنواره داستان انقلاب حضور داشت، در گفتوگو با خبرنگار ادبي فارس، درباره اين موضوع كه آيا ادبيات داستاني انقلاب حائز اين رتبه است كه بتوان از آن اقتباس كرد، گفت: غنيترين منبعي كه در حال حاضر روي اين كره خاكي ميتوان يافت و با آن فيلمسازي اين مملكت را جهاني كرد و پيام جهاني داشت، ادبيات دفاع مقدس و انقلاب اسلامي است.
به گفته سلحشور، هيچ نقطه و كشوري را سراغ ندارم كه غنيتر از ادبيات داستاني ايران، پيشينه فرهنگي، انقلابي و دفاع مقدس ما، حرفي براي گفتن داشته باشد، پس اين ادبيات ميتواند بهترين دستمايه براي ساخت بهترين آثار تصويري باشد.
وي در ادامه تصريح كرد: يك حقيقتي در ادبيات انقلاب و دفاع مقدس وجود دارد كه اين حقايق از ديد فيلمسازي اين مملكت مكتوم و مخفي مانده است؛ فيلمسازي اين مملكت نميتواند آن ارزشها را بفهمند چرا كه نه استعداد، لياقت و نه رشد و معنويت لازم براي درك اين ارزشها را دارد و آن حقيقت آن است كه اين مملكت با عاشورا، حقيقت، واقعيت، مستند گره خورده، در حاليكه فيلمسازي اين مملكت آميختهاي از دروغ، توهم، تخيل، فريب، نفسانيات، كفر و الحاد است.
به گفته سلحشور، فرهنگ حاكم بر فيلمسازي اين مملكت فرهنگ اومانيستي، ماترياليستي و فرهنگ دروغ است، اين موضوع اجازه نميدهد فيلمساز ما حقايق انقلاب و ارزشهاي آن را درك كند.
نويسنده و كارگردان سريال يوسف پيامبر (ع) اظهار داشت: اين فرهنگ كه بر فيلمسازي كشورمان سلطه دارد وارداتي غرب است، چرا كه غرب سينما را تعريف كرده، آنان هرچه را كه خود تبيين ميكنند مباني آن را بر اساس اعتقاد خود بنا ميكنند.
سلحشور در پاسخ به اين سوال كه آيا حاضريد آثار برتر جشنواره داستان انقلاب را مبدل به فيلمنامه كنيد؟ اضافه كرد: اگر قصههاي اين آثار واقعي باشد حاضرم، چرا كه بنده در پي قصههاي واقعي هستم.
وي در ادامه در اين راستا تصريح كرد: بناي قصه بايد واقعي و به دور از دروغ باشد، شخصيتها، حوادث و موضوع بايد همگي رخ داده باشند؛ زيرا نويسنده تنها مفسر است و از تخيل خود براي تفسير آن شخصيت و موضوع بايد استفاده كند.
وي ادامه داد: تخيل اگر متصل به حق باشد، خوب است؛ اما اگر منفصل از حق باشد؛ مضموم است و به نتيجه نخواهد رسيد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه مهمترين دغدغه در عرصه ادبيات داستاني انقلاب چيست؟ افزود: در حال حاضر رشد ما در ثبت ادبيات انقلاب خوب است، اما به حدي فرهنگهاي مختلف در قالب داستان و ادبيات هجوم آوردهاند كه اجازه نميدهد ادبيات داستاني انقلاب ظهور و بروز يابد.
كارگردان سريال حضرت يوسف (ع) در خاتمه بيان كرد: بايد ابتدا مقابل تهاجم بيگانه را بگيريم در اين صورت ادبيات ما نمود ميكند؛ در حال حاضر نويسندگان ما هم خوب نوشته و خوب درك ميكنند البته اين موضوع در زمينه فيلمسازي و تصوير نيست فقط در زمينه ادبيات است.