خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در گزارش پیش رو نیز مانند گذشته، آخرین اخبار انتخاباتی را در هفتهای که پشت سر گذاشتیم مرور کرده است.
بالاخره کلیات اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری پس از کش و قوسها و عنوان نظرات مختلف، در هفتهای که گذشت به تصویب رسید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی این طرح را با 144 رای موافق، 91 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 253 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند و البته پس از این مرحله، شاهد بیان اظهارنظرهای متفاوت هم بودند؛ چنانچه احمدینژاد در واکنش به تصویب کلیات این طرح گفت: صرفنظر از اینکه این طرح به چه سرنوشتی دچار خواهد شد، نفس این کار خلاف قانون اساسی است و نباید وقت و پول و هزینه مردم و بیتالمال صرف این طرح شود.
وی اضافه کرد: این طرح مخالف اصل 6 و 115 قانون اساسی است، چراکه اصل بر رای مردم و انتخابات آزاد نیز حق مردم است که هم اصالت دارد، هم ضرورت و هم اهمیت. اینکه ما برخلاف قانون اساسی کاری کنیم که کسی حق نداشته باشد کاندیدا شود مگر اینکه قبلا از کسانی تائیدیه بگیرد، سیاستش را کسی تایید کند و دینداریش را کسی دیگر، آیا این مکانیزم انتخاب رئیسجمهور است؟ اگر میخواهید قانون اساسی را تغییر دهید راهش را بروید. قبلا هم تلاشهایی شد که قانون انتخابات تغییر کند اما نباید کاری کنیم که حضور مردم کمرنگ شود و خیال کنند که افرادی به جای آنها میخواهند تصمیم بگیرند. قانون اساسی شرایط رئیسجمهور را مشخص کرده است و تنها نحوه برگزاری انتخابات به قانون عادی واگذار شده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه "اصل این نظام با مردم است"، اظهار کرد: برخی میخواهند مردم را محدود کنند و به نظر من این کار عاقلانه نیست؛ چراکه انقلاب ما با حضور مردم زنده است و مردم این را نمیپذیرند و ما هم تلاش میکنیم تا قانون اساسی نقض نشود. ما به دنبال انتخابات پرشور و گسترده هستیم تا انرژی لازم برای حضور مردم به دست آید.
احمدینژاد با بیان اینکه "نمایندگان مجلس هم نباید اجازه دهند این اقدامات خلاف در پرونده آنها ثبت شود"، افزود: اگر کسی میخواهد وارد انتخابات شود باید نظر مردم را جلب کند نه اینکه دست مردم را ببندد. گرفتن اجرای انتخابات از وزارت کشور و دادن آن به دادستانی، دخالت در اجراست. چرا باید روی چیزهایی دست بگذاریم که دشمنان هم سوءاستفاده کنند و گذشته هم زیر سوال برود؟ برخی دوستان شوخی میکردند و میگفتند که در طرح، اسم فردی که میخواهند رئیسجمهور شود را بگذارند.
وی با بیان اینکه "تلاش برای دخالت در اجرا مسبوق به سابقه است"، یادآور شد: برخی خیال میکنند که زمان قاجار است و استبداد حاکم است و همه حقوق مردم در مجلس متبلور است. بعد از انقلاب اسلامی و با دستاوردهای حاصل از آن، حقوق و اراده مردم تنها در مجلس نیست. رئیسجمهور هم با رای مستقیم مردم انتخاب میشود و حتی رهبری با واسطه توسط مردم انتخاب میشود. 33 سال است که مردم حاکم بر سرنوشتشان هستند و دیگر آن دوره گذشته است.
پس از این اظهارات، رییس قوه مقننه نیز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به دفاع از این طرح پرداخت و با تاکید بر اینکه تشخیص خلاف قانون اساسی بودن موضوعی، با شورای نگهبان است، گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات برای صیانت ازآزادیها تدبیر شده است نه برای محدودکردن آزادیها.
علی لاریجانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسش ایسنا در ارزیابی از اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری گفت: در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری بحثهای حاشیهای زیادی مطرح است که برخی از آنها مبنای حقوقی جدی ندارد اما نگرانیهایی را دامن زده است.
وی با اشاره به متن طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری، اظهار کرد: این طرح چند نسخه دارد که برخی مواد آن در مورد نحوه تشخیص صلاحیتهای کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری است که این موضوع در قانون فعلی نیز آمده است، با این مضامین که رییسجمهور باید مدیر و مدبر و رجل سیاسی و مذهبی، دارای تابعیت ایرانی و ویژگیهای دیگری باشد، بر این اساس در این طرح ضوابط حداقلی برای نامزد انتخاباتی در نظر گرفته شده تا زمان نامنویسی در وزارت کشور و بعد از آن شورای نگهبان آن را مورد بررسی قرار دهد.
رییس قوه مقننه ادامه داد: در این رابطه برخی معتقدند که تعیین این ضوابط برای تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری، نگاه حصری را از برای شورای نگهبان ایجاد میکند و شورا را محدود مینماید ولی باز هم اینکه این موضوع خلاف قانون اساسی است یا خیر، تشخیص آن به عهده شورای نگهبان است و ممکن است هر کسی یک نظری داشته باشد.
لاریجانی تاکید کرد: برای حاکم شدن نظم در کشور و تشخیص خلاف قانون اساسی بودن چیزی، باید به نظرات شورای نگهبان قائل بود، البته باز هم ممکن است ماده مربوط به تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی کاندیداها در طرح اصلاح قانون انتخابات به تصویب مجلس نرسد و یا اینکه حذف شود.
وی افزود: بند دیگر مربوط به اصل 116 قانون اساسی در مورد نحوه اجرای انتخابات است که طبق قانون، هیچ اشکال قانون اساسی ندارد، اینکه کسی ادعا میکند که مجلس میخواهد قانونی تصویب کند که آزادیها را محدود نماید خلاف است، ما این قانون را برای صیانت از آزادیها تدبیر کردهایم تا با آرامش انتخابات برگزار شود و از سلامت قوی برخوردار باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح در اختیار تمامی رسانهها قرار دارد، گفت: اینکه هیات اجرایی از معتمدین تشکیل شود، حسن قانون را نشان میدهد چرا که در این طرح تاکید شده که وزارت کشور مسئول برگزاری انتخابات است و هیچ اختیاری از وزارت کشور سلب نشده است؛ البته گفته شده که با نظر هیات اجرایی و با مسئولیت وزارت کشور، انتخابات برگزار شود، رویهای که در حال حاضر در شهرها نیز حاکم است و هیاتهای اجرایی در شهرستانها از معتمدین محل تشکیل میشود، تمامی این اتفاقات گواهی بر این است که انتخابات در کشور ما توسط مردم برگزار میشود و این معتمدین هستند که هیاتهای اجرایی را انتخاب میکند.
لاریجانی افزود: همین فکر میخواهد در راس کشور اجرایی شود و هیات اجرایی مرکزی انتخابات متشکل از معتمدین تشکیل شود، حسن این موضوع آن است که از آزادیها و حقوق ملت صیانت میشود.
وی مابقی اصلاحات طرح اصلاح قانون انتخابات را جزئی دانست و گفت: در این طرح در مورد بررسی تخلفات و لزوم رسیدگی سریع قوه قضاییه تاکید شده است از این رو میتوان که این طرح خوبی است ولی باز هم بستگی به نمایندگان مجلس دارد، ممکن است برخی مواد را نپذیرفتند ولی باز هم نگرانی وجود ندارد که بخواهند آن را دامن بزنند.
معاون سیاسی وزیر کشور از سوی وزارتخانه برگزارکننده انتخابات با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با چنین طرحی مخالفت کرد و گفت: اصلاح قانون اساسی، به نوعی تشکیل یک شرکت سهامی برای انتخاب رییسجمهور است.
سیدصولت مرتضوی با ابراز مخالفت خود با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری در جلسه علنی مجلس، اظهار کرد: طرح مذکور شامل جوهر و پیکر است، کلیات طرح در حقیقت جوهر آن است که مغایر با اصول متعدد قانون اساسی است.
وی افزود: برای تبیین این سخن باید قانون اساسی را تعریف کرد. انتخابات مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا، ریاستجمهوری و خبرگان رهبری بر اساس قانون در کشور برگزار میشود. در سه انتخابات تصریح شده است که شرایط انتخابشونده و انتخابکننده بر عهده قانونگذار است، قانونگذار نیز در مواد 115 و 116 شرایط را احصاء کرده است.
معاون سیاسی وزیر کشور افزود: آیا قانونگذار در مقام بیان ماده 115 قانون اساسی است یا در مقام تفسیر آن؟ اصلاح ماده 31 قانون انتخابات دیگر ایراد این طرح است. اصل 57 قانون اساسی، قوا را از یکدیگر تفکیک میکند و اصل 60 قانون اساسی، وظایف اجرایی را بر عهده قوه مجریه میگذارد. اگر ملاک، مشورت کردن است آیا بهتر نیست که از سه قوه برای مسائل قضایی همفکری و مشورت خواسته شود.
مرتضوی طرح اصلاح قانون انتخابات را به معنای اصلاح قانون اساسی دانست و گفت: این طرح، اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری نیست، بلکه اصلاح قانون اساسی است و به نوعی تشکیل یک شرکت سهامی برای برگزاری انتخابات و انتخاب رییسجمهور است در حالی که اصل 131 قانون اساسی آن هم بر اساس شرایطی اجازه داده است تا رییسجمهور توسط سه قوه تعیین شود. باید به قانون اساسی پایبند باشیم. قانون اساسی برای اصلاح، سازوکار تعریف کرده است.
مشخص شدن اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری از دیگر خبرهای انتخاباتی مهم هفته گذشته بود.
در همین راستا، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با خبرنگار حقوقی ایسنا، اظهار کرد: در اجرای ماده 2 قانون نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، اعضای هیات مرکزی نظارت بر یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین میان دوره، چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری در جلسه اخیر شورای نگهبان انتخاب شدند.
وی از آیتالله احمد جنتی، آیتالله محمد یزدی، محمدرضا علیزاده، عباسعلی کدخدایی، محسن اسماعیلی، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رییسی و محمدرضا میرشمسی به عنوان اعضای هیات مرکزی انتخابات ریاست جمهوری و مجلس خبرگان رهبری نام برد.
نایب رییس کمیسیون امنیت مجلس گفت که قرار است کمیسیون امنیت با برگزاری جلساتی با مسئولان، تمهیدات امنیتی درباره انتخابات ریاستجمهوری بیندیشد.
منصور حقیقتپور در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا اظهار کرد: با توجه به انتخابات سال 88 و برخی مسائل امنیتی که در کشور ایجاد شد، پیشنهاد ما این بود که از اکنون راجع به انتخابات ورود داشته باشیم و دیدگاهها و نظرات خود را به گوش مسئولان برسانیم تا انتخابات سال 92 با بهرهگیری از تجربیات سال 88 برگزار شود.
وی افزود: به اعتقاد ما، کاندیداها نباید اجازه داشته باشند از خطوط قرمز نظام عبور کنند و ما بر ای رسیدن به اریکه قدرت دستاوردهای 33 ساله انقلاب را نفی کنند و یا در فضای هیجانی مناظرات، از ادبیات نامناسب و تنشزا استفاده کنند.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین ادامه داد: در جلسه صبح امروز هیات رییسه کمیسیون امنیت تصمیم گرفتیم با دستگاههای مختلف در این رابطه صحبت کنیم و دیدگاههای خود را نیز مطرح کنیم.
در روزهای گذشته، باز هم برگزاری چند دیدار انتخاباتی تکذیب شد؛ زمانی که روابط عمومی شهرداری تهران با صدور اطلاعیهای خبر دیدار قالیباف شهردار تهران با آیتالله هاشمی رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی و سیدحسن خمینی را تکذیب کرد.
در اطلاعیه روابط عمومی شهرداری تهران آمده بود: همین رسانه مدتی پیش درباره دیدار آقای قالیباف با آیتالله مصباح خبر بیاساسی منتشر کرده بود، متاسفانه برخی رسانههای فضای مجازی صرفا برای دست یافتن به بازدید بیشتر یا به دلیل توهم دشمن پنداری بر خلاف صراحت فرمایش رهبر معظم انقلاب که تاکید داشتند رقیب انتخاباتی خود را دشمن اکبر تلقی نکنیم، به هر دروغ و شایعهای متوسل میشوند.
در این اطلاعیه تصریح شده بود: در فضای غیراخلاقی که برخی رسانهها ایجاد کردهاند، نشر هر دروغی برای رسیدن به هدف سیاسی مجاز شمرده میشود و در این میان عطش برخی رسانهها درخصوص فعالیتسازی سیاسی برای برخی شخصیتها از جمله آقای قالیباف بیشتر است. چنانکه یک روز از دیدار ایشان با آیتالله مصباح خبر میدهند و روز دیگر از دیدار با خاتمی یک روز برای ایشان رنگ انتخاباتی تعیین میکنند و روز دیگر رییس ستاد!
همچنین در پایان این اطلاعیه آمده بود: با عنایت به کذب بودن خبر دیدار آقای قالیباف با افراد یاد شده، حق شکایت کیفری از این رسانه محفوظ است.
بر اساس این گزارش، یکی از سایتهای خبری از دیدار محرمانه شهردار تهران با هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیدمحمد خاتمی رئیسجمهور پیشین و سیدحسن خمینی نوه امام راحل در یک ماه گذشته خبر داده بود.
در روزهای پایانی هفته گذشته کنگره جمعیت رهپویان در خراسان برگزار شد و آخرین تحولات داخلی و بینالمللی مورد توجه قرار گرفت.
حسین مظفر در مراسم "افتتاحیه سومین کنگره سراسری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی" که در محل اردوگاه شهید بهشتی گلمکان برگزار شد، با بیان اینکه در آموزههای دینی و اسلامی سیاستورزی برای رسیدن به قدرت به عنوان هدف در نظر گرفته نمیشود، اظهار کرد: در آموزههای الهی دینی و اسلامی هرگز سیاستورزی و فعالیت در عرصههای سیاسی برای رسیدن به قدرت به عنوان هدف محسوب نمیشود، بلکه رسیدن به قدرت به عنوان ابزاری است که بتوان به وسیله آن به حق نزدیکتر شد.
وی با بیان اینکه باید همان طوری که مقام معظم رهبری فرمودند جذب حداکثری و دفع حداقلی را داشته باشیم، طرد افراد در جامعه را اقدامی ناشایست دانست و افزود: کسانی که ولایت فقیه اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی را قبول دارند، اما در بعضی ازمسائل اختلاف نظر دارند، نباید طرد شوند و به راحتی ما به آنان انگ بزنیم که اگر ما این اقدام را انجام دهیم ما ظالم هستیم و خداوند در قرآن وعده داده است که ظالمین هرگز هدایت نخواهند شد.
مظفر افزود: به خاطر رقابتهای سیاسی نباید حیثیت افراد را پایمال کنیم، چراکه اگر پایمال شد قابل جبران نخواهد بود. ما باید حق را با خود حق بشناسیم نه با شخصیت بعضی از افراد و اگر این افراد بر مبنای حق حرکت نمایند، مورد قبول هستند و الا قطعا مورد تایید نخواهند بود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن ابوترابیفرد هم درجمع خبرنگاران در حاشیه این مراسم از اراده نمایندگان مجلس برای حذف ماده 35 "اصلاح قانون انتخابات" خبر داد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قطعا "طرح اصلاح قانون انتخابات" مورد بررسی دقیق نمایندگان قرار خواهد گرفت.
ابوترابیفرد افزود: با توجه به نزدیک بودن انتخابات، شائبه سیاسی بودن این طرح قوت گرفته است اما باید بگویم که نیت نمایندگان مجلس فقط اصلاح قانون انتخابات بوده است.
زاکانی هم طی یک سخنرانی با بیان اینکه «عوامل فتنه به شدت امیدوار به اختلاف بین اصولگرایان هستند»، خواستار وحدت بیش از پیش اصولگرایان شد.
دبیرکل جامعه زینب (س) بر متوقف نشدن فعالیتهای تشکل متبوعش پس از درگذشت مریم بهروزی - دبیرکل پیشین این تشکل - تاکید کرد.
اعظم حاجی عباسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه "فعالیتهای جامعه زینب ادامه دارد و متوقف نشده است"، اظهار کرد: جلسات شورای مرکزی جامعه زینب برگزار میشود و آخرین تحولات کشور در این جلسات با حضور اعضا، مورد بحث و برسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه "جامعه زینب (س) در انتخابات پیش رو در نظر دارد بر روی شاخصها تمرکز کند تا بتواند در جهت تبیین محورها و اصولی که در قانون اساسی کشور تعیین شده است، در خدمت ملت شهید پرور ایران باشد"، افزود: از این رو جامعه زینب با اتخاذ دو سیاست در جهت حفظ و تقویت نظام در صحنه انتخابات حضور کیفی خود را اعلام میدارد.
دبیرکل جامعه زینب (س) خاطرنشان کرد: تبیین شاخصها جهت انتخاب کاندیدای اصلح و تبیین مطالبات اصولی مردم از قوه مجریه که در رأس آن ریسجمهور منتخب قرار دارد، از جمله برنامههای مدنظر تشکل ما در مسیر منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آینده خواهد بود.
اگرچه غفوریفرد، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه چندی پیش از تصمیم این حزب برای فعال کردن باشگاه احزاب خبر داده بود اما بادامچیان، قائم مقام رییس شورای مرکزی این حزب در این باره گفت: موتلفه خود یک حزب است و نمیتواند باشگاه احزاب راه بیندازد، اما میتواند از احزاب گوناگون برای رسیدن به تفاهم دعوت کند.
وی همچنین درباره وضعیت حزب موتلفه اسلامی برای انتخابات سال آینده گفت: ما در حزب موتلفه در حال بررسی تکالیف خود در موقعیت کنونی هستیم و هنوز وارد بحث مصادیق نشدهایم.
در هفتهای که گذشت، احمد توکلی به همه کسانی که نام او را در فهرست کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری جای داده بودن صریحا گفت: قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را ندارم.
وی افزود: چنین قصدی ندارم؛ خیال همه راحت باشد و امیدوارم خواب برخی به هم نریزد.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز اعلام کرد که مصداق این تشکل سیاسی برای کاندیداتوری در انتخابات آینده ریاستجمهوری به وقتش اعلام میشود.
آیتالله مهدویکنی در حاشیه مراسم چهلمین روز درگذشت آیتالله انواری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم وجود وحدت بین سران قوا اظهار کرد: وحدت خوب است، ما همیشه طرفدار وحدت هستیم و به خصوص وحدت بین سران قوا از اهمیت بسیاری برخوردار است.
رییس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: فرمایشات رهبر انقلاب در رابطه با وجود وحدت بین سران قوا باید عملی شود.
دبیرکل جامعه مهندسین نیز در حاشیه مراسم چهلمین روز درگذشت آیتالله انواری در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره دیدار جبهه پیروان با آیتالله یزدی گفت: فعلا برنامهای را در این خصوص نداریم.
محمدرضا باهنر درباره ورود جبهه پیروان به انتخابات نیز گفت: کمیته سیاسی جبهه پیروان در حال رایزنی است تا برنامههای خود برای ریاست جمهوری را مطرح کند و بر این اساس قاعدتا با افراد مطرح نیز رایزنیهایی خواهیم داشت، اما هنوز به جمعبندی کلی نرسیدهایم.
باهنر درباره دیدار خود با علیاکبر ولایتی نیز اظهار کرد: من و آقای ولایتی بطور مرتب همدیگر را در مجمع و جاهای دیگر میبینیم و حتی با هم ناهار هم میخوریم.
جبهه پایداری در هفتهای که گذشت از جمله گروههای سیاسی فعال بود.
طبق اخبار منتشر شده درباره فعالیتهای این جبهه، گفته شد که مصوبات شورای مرکزی جبهه پایداری شنبه هر هفته به آیتالله مصباح یزدی ارائه میشود.
جبهه پایداری به جز شورای مرکزی آن، از شورای فقاهتی نیز برخوردار است که مصوبات این جبهه باید به تایید شورای فقاهتی برسد.
دراین شورا، آیتالله مصباح، آیتالله خوشوقت و حجتالاسلام صدیقی حضور دارند.
همچنین گفته شده که حجتالاسلام آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری شنبه هر هفته با آیتالله مصباح دیدار دارد و مصوبات جدید جبهه پایداری را ارائه میکند.
جبهه پایداری پنجشنبه نیز جلسه داشت که درباره جزییات آن، عضو شورای مرکزی این جبهه اظهار کرد: در این جلسه ضمن معارفه رضوانی مسئول کمیته استانی جبهه پایداری، اساسنامه این جبهه قرائت و برای اعضای استانها تبیین شد.
علیرضا خطیبی اضافه کرد: در این جلسه ضمن معارفه رضوانی مسئول کمیته استانی جبهه پایداری، اساسنامه این جبهه قرائت و برای اعضای استانی تبیین شد.
وی با بیان اینکه اکثر کمیتههای جبهه پایداری گزارشی از عملکرد اخیر خود ارائه دادند و منتخبان استانها به بیان نظرات خود پرداختند، تصریح کرد: شورای مرکزی برای ارائه گزارش جلسه امروز در آینده نزدیک به دیدار آیتالله مصباح خواهد رفت.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با اشاره به سخنان حجتالاسلام آقاتهرانی در این مراسم گفت: وی ضمن توصیههای اخلاقی گفت که یکی از مهمترین ضروریات پایداری، عزم و اراده است. انسان باید بخواهد و گرنه مقاومت و پایداری معنا پیدا نمیکند. حجتالاسلام آقاتهرانی گفت که انسان باید شناخت درستی داشته باشد و دائما مراقبت کند که خداوند از او چه میخواهد حتی در مورد جبهه پایداری هم هیچوقت دنبال این نباشید که کار پایداری بگیرد بلکه تنها به این فکر باشید که خداوند از شما چه میخواهد.
وی با اشاره به صحبتهای محصولی در این جلسه ادامه داد: وی گفت آنچه در هر شرایطی برای ما مهم است تشخیص و عمل به تکلیف است؛ او اصول کار سیاسی و گفتمانی جبهه پایداری را اخلاص در برابر خدا، تبعیت از ولایت و صداقت در برابر مردم عنوان کرد.
خطیبی ادامه داد: محصولی به بحث مردودین فتنه هم اشاره داشت و ضمن پرداختن به اهمیت جایگاه ولایت در نگاه امام صادق (ع) گفت که مسأله این است که نفس اماره به بدیها دعوت میکند مگر آنکه خدا رحم کند. اگر جبهه پایداری نمیآمد برخی قائل میشدند که یا باید از انحرافیها بود یا از ساکتین فتنه؛ اما جبهه پایداری تشکیل شد و به این طرز تفکر گفت نه؛ اصل، گفتمان انقلاب و منویات امام و رهبری است.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری یادآور شد: حسینیان نیز در صحبتهای خود به تحلیل وضعیت سیاسی کشور و منطقه پرداخت و ضمن اشاره به پیروزی مقاومت در جنگ 8 روزه با رژیم صهیونیستی بر نقش آفرینی پر رنگ ایران در این پیروزی تاکید کرد.
برخی دیگر از احزاب و گروههای سیاسی نیز در هفتهای که گذشت فعال بودند و در جلسات انتخاباتی خود انتخابات شوراها را نیز حائز اهمیت دانستند چنانچه سخنگوی جمعیت آبادگران جوان خبر داد که این تشکل در انتخابات شوراهای شهر و روستا قصد دارد در قالب ائتلاف آبادگران جوان فعالیت کند.
بیتالله بدرلو با اعلام این خبر به خبرنگار سیاسی ایسنا، اظهار کرد: در همین راستا از احزاب و گروههای اصولگرا دعوت میکنیم که افراد مدنظر خود را به این ائتلاف معرفی کنند.
وی تاکید کرد: شاخصهای ارزیابی کاندیداهای شورای شهر توانمندی و تجربه داشتن در حوزهی مدیریت شهری است و وزن و تخصص افراد در حوزه مدیریت شهری بیشتر از وزن سیاسی اهداف، برای ما مدنظر است و روی این مساله مصر هستیم که باید از سیاسی شدن جایگاه و شان شوراها پرهیز شود.
بدرلو همچنین با بیان اینکه در جلسه دیشب شورای مرکزی همچنین اصلاح قانون انتخابات مورد توجه قرار گرفت، گفت: نظر شورای مرکزی این است که این اصلاحات یک گام و حرکت رو به جلو و مناسب است؛ چرا که برخی از شرایط کاندیداها از جمله رجل سیاسی ، مذهبی بودن و مدیر و مدبر بودن دارای ابهام بود؛ گرچه ممکن است در ادامه خلاء هایی به چشم بخورد که لازم است تکمیل شود.
وی ادغام وزارتخانههای ارتباطات و مسکن را از دیگر موارد مدنظر در جلسه تشکل متبوعش عنوان و اظهار کرد: به نظر ما هیچ سنخیت کاری بین این وزارتخانهها وجود ندارد و آقای نیکزاد توان اداره سه وزارتخانه را نخواهد داشت.
در جناح اصلاحطلب نیز یک خبر انتخاباتی تکذیب شد؛ وقتی دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، خبر منتشرشده به نقل از وی مبنی بر کاندیدا نشدن سیدمحمد خاتمی در انتخابات آینده را تکذیب کرد.
نجفقلی حبیبی در گفتوگو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: خبری از من در برخی رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه من گفتهام آقای خاتمی در انتخابات شرکت نخواهند کرد. این در حالی است که من تنها در پاسخ به سوال خبرنگار که درباره آغاز به کار ستادهای انتخاباتی آقای خاتمی پرسیده بودند گفتم نه، ایشان ستادهای انتخاباتی خود را تشکیل ندادهاند.
وی افزود: از پاسخ من شرکت نکردن آقای خاتمی در انتخابات را برداشت کرده بودند که این درست نیست؛ چراکه من سخنگوی آقای خاتمی نیستم و این خبر را تکذیب میکنم.
حبیبی همچنین با اشاره به برگزاری همایش جبهه اصلاحات در اواخر دیماه اظهار کرد: کمیته سیاسی شورای هماهنگی مسئول برگزاری این همایش شد که مسئولیت آن با آقای غریبانی است.
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی نیز درباره نوع فعالیت تشکل متبوعش در مسیر منتهی به انتخابات گفت: حزب اعتماد ملی هنوز به تصمیم نرسیده است که فعال شود و برای انتخابات یا فعالیت حزبی یا سیاسی در عرصههای دیگر آماده شود.
حجتالاسلام والمسلمین رسول منتجبنیا در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بدون شک نه فقط حزب اعتماد ملی، بلکه تمام اصلاحطلبها خود را از این کشور و نظام میدانند و نظام را از خود میدانند و البته خود را مدیون ملت و میهن دانسته و با تمام وجود آماده هستند در صورت فراهم شدن شرایط، انجام وظیفه کنند، اما آنهایی که باید این شرایط را فراهم کنند هنوز تصمیمی را اعلام نکردهاند.
وی با بیان اینکه حزب اعتماد ملی تا به حال موفق نبوده است، فعالیت خود را مثل گذشته ادامه دهد، تصریح کرد: از جمله دلایل عدم موفقیت حزب این است که برخی از اعضای حزب که جزء موسسان آن بودند غایب هستند و بدون آنها نمیتوان برای حزب تصمیم گرفت.
منتجبنیا با اشاره به اینکه دفتر مرکزی حزب اعتماد ملی تعطیل شده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر حزب اعتماد ملی هیچگونه مدرک و سند روشنی در اختیار ندارد تا با اعضای حزب در سراسر کشور ارتباط برقرار کند و تا بحال هر چه تقاضا کردهایم اموال و اسنادی که از حزب بردهاند برگردانند، نتیجهای نداشته و حتی کسی مسئولیت بردن آنها را به عهده نگرفته است.
سخنگوی حزب اعتماد ملی در رابطه با واکنش حزب نسبت به طرح برخی مباحث از جمله طرح مناسک، برای ایجاد وحدت بین اصلاحطلبان گفت: واکنش یک حزب نسبت به اتفاقات و اظهار نظرهای سیاسی منوط بر این است که آن حزب فعال باشد، پس اگر چنانچه در حزبی جلساتی شورای مرکزی و کمیتهها برگزار نشود، طبیعی است که نمیتواند در موارد مختلف تصمیمگیری کند و نباید از آن انتظار عکسالعمل داشت.
منتجبنیا با بیان اینکه حزب اعتماد ملی بنابر دلایل ذکر شده در شرایطی است که نمیتواند تصمیمگیری کند، مگر اینکه امکان فعالیت برای حزب ایجاد شود و شرایطی بوجود آید که اعتماد ملی بتواند مثل گذشته فعالیت خود را از نو شروع کند و توسعه دهد، گفت: هنوز هیچ نشانه و علامتی مشاهده نکردهایم و ما همچنان در انتظار هستیم ببنیم شرایط از دست رفته بر میگردد تا به وظیفه خود نسبت به ملت و کشور عمل کنیم.