کد خبر: ۹۴۶۲۸
زمان انتشار: ۱۰:۲۴     ۳۰ آبان ۱۳۹۱
كابوس شكست در جنگ هاي 2006 و 2008 مجددا به محافل سياسي و امنيتي اسرائيل بازگشته است.
به گزارش کیهان، اين محافل با ياد آوري نتيجه گيري كميته تحقيق وينوگراد مي گويند اسرائيل بايد در جنگ غزه به سرعت دنبال فاز سياسي باشد. كميته وينوگراد در گزارش خود ضمن تاكيد بر اينكه اسرائيل در جنگ ها فاقد قدرت رهبري سياسي است، اضافه كرده بود كه هيئت حاكمه اسرائيل ديگر قادر به گرفتن نتيجه سياسي از جنگ نيست.
چند سال پس از انتشار بخش هايي از گزارش مذكور، رئيس سابق بخش عمليات در ارتش اسرائيل از ناكامي ارتش در حمله جديد به غزه گفته است: تسليم شدن فلسطينيان در غزه تقريبا محال است. ما بايد به سرعت وارد فاز سياسي شويم و راهي براي برون رفت از اين عمليات پيدا كنيم.
 
به گزارش المنار، يسرائيل زيو به تلويزيون اسرائيل گفت: «معتقدم به نقطه موازنه مشخصي رسيده ايم و اهداف نيز به شدت محدود شده است. ما در مرحله بسيار بغرنجي هستيم. تسليم شدن فلسطينيان تقريبا محال است. اقدام ارتش اسرائيل به نابودي اهداف، شايد فلسطينيان را بر آن دارد كه چيزي براي از دست دادن نداشته باشند و اين بسيار خطرناك است. بنابراين بايد به سرعت وارد فازهاي سياسي شد و راهكاري براي برون رفت از اين عمليات پيدا كرد».
 
تساحي هانگبي رئيس سابق كميسيون خارجه و امنيت در پارلمان رژيم صهيونيستي هم گفت: «هدف جنگ، ناچيز است و نابودي حماس هدف محسوب نمي شود. اهداف بزرگ در اين عمليات امكان ندارد كه تحقق يابد. بايد بين هدف راهبردي و تاكتيكي تفاوت قائل شد. هدف، متوقف كردن تهديدات مداوم از جنوب اسرائيل است و نابودي توانايي سازمانهاي فلسطيني نيست. چنين كاري به تصرف زمينها (اشغال نوار غزه) و كنترل طولاني مدت بر آن بستگي دارد».
 
يادآور مي شود در جنگ 22 روزه نيز رژيم صهيونيستي به تدريج از برخي مناطق اوليه تصرف غزه عقب نشيني كرد و مدعي شد هدف عمليات سرب مذاب، توقف شليك راكت هاي فلسطيني است. با اين حال رژيم صهيونيستي در سومين هفته جنگ در حالي مجبور به توقف حملات شد كه حملات موشكي حماس ادامه داشت. 4 سال بعد از آن ماجرا توان موشكي حماس به قدري ارتقا يافته كه توانسته تل آويو، بيت المقدس (پارلمان رژيم صهيونيستي) و حتي هرتزيليا در عمق 80كيلومتري را مورد اصابت موشك هاي فجر 5 قرار دهد. سپر موشكي گنبد آهنين نيز مانع از اين حملات موشكي نشده است. حماس همچنين چند فروند هواپيما و ناو رژيم صهيونيستي را هدف قرار داده است.
 
در همين حال سخنگوي ارتش رژيم صهيونيستي در مصاحبه با يورونيوز با اين سوال مجري غافلگير شد كه «هميشه گفته مي شد اسرائيل، قوي ترين ارتش خاورميانه را دارد. پس چرا اين ارتش اين چنين آسيب پذير است و براي اولين بار در 20 سال گذشته تل آويو هدف حمله موشكي قرار گرفته و صداي آژير در آن شنيده مي شود؟». آشيقاي آدرايي با انكار جنايات اسرائيل در غزه عليه كودكان و شهروندان بي گناه، آسيب پذيري اسرائيل را با عبارت «بله حق با شماست» تأييد كرد اما مدعي شد: ما دولتي مسئول و دموكراتيك هستيم و تصميم هايمان را با توجه به واكنش هاي احتمالي جامعه جهاني اتخاذ مي كنيم اما آنها هرگاه بخواهند مي توانند افكار جنون آميز خود را عملي كنند(!)
مجري يورونيوز پرسيد«رسانه هاي اسرائيلي همواره گفته اند كه در عمليات چند روز گذشته رهبران حماس هدف قرار داده شده اند اما بيشتر قربانيان اين بمباران ها غيرنظاميان و كودكان بوده اند. نظرتان در اين باره چيست»؟ اين سخنگو پاسخ داد: بله متأسفانه اين موضوع صحت دارد(!) در اين حملات غيرنظامياني نيز كشته و زخمي شده اند و اين در جنگ معمول است اما من به شما اطمينان مي دهم كه ما تمام اقدامات لازم براي جلوگيري از كشتار غيرنظاميان را در نظر گرفته ايم.
 
مجري يورونيوز نظر آدرايي را درباره احتمال آغاز حمله زميني به غزه جويا شد. وي پاسخ داد: هدف ما تضعيف توان نظامي آنها است تا قادر نباشند به اسرائيل حمله كنند.ما مراكز و انبارهاي موشكي آنها را هدف قرار داده ايم اما آنها همچنان چند فروند موشك دوربرد در اختيار دارند و شليك مي كنند(!)
 
همزمان تحليل گران معتقدند ضربه رواني وارده به رژيم صهيونيستي بيش از خسارات مادي است. اسعد ابوشرخ تحليلگر فلسطيني به تلويزيون سوريه گفت: «رژيم صهيونيستي متحمل خسارات مالي و نظامي بسيار زيادي شده است. فرمانده منطقه موسوم به منطقه جنوبي رژيم صهيونيستي دستور داده است آنچه كه رخ مي دهد به صورت كامل سانسور شود. هواپيماها و يك فروند كشتي جنگي اسرائيلي هدف قرار گرفته اند. بر اثر آخرين آمارهاي موجود اسرائيل تاكنون بيش از سه ميليارد ش ك ل در حمله به نوار غزه متضرر شده علاوه بر اينكه به زيرساخت هاي صهيونيست ها، مواضع نظامي، فرودگاه هاي نظامي و سربازان تلفات سنگيني وارد شده است اما مهمتر از همه اينها ضربه سنگين رواني به رژيم صهيونيستي است زيرا موشك هاي مقاومت به تل آويو، قدس، اسدود، مجدل و مناطق ديگر رسيده است. رژيم صهيونيستي انتظارش را نداشت كه مقاومت چنين قدرتي داشته باشد.اين رژيم فكر مي كرد براي تفريح به نوار غزه مي آيد اما اكنون در هرگونه عمليات زميني مردد است زيرا از خسارات و تلفات آن آگاه است.»
 
در همين حال ويليام هيگ وزير خارجه انگليس در مصاحبه با تلويزيون اسكاي نيوز اعلام كرد: تهاجم زميني به غزه موجب كاهش همدلي با تل آويو در جامعه جهاني خواهد شد و اسرائيل به طور جدي حمايت جامعه جهاني را از دست خواهد داد. حمله زميني كار همدلي با اسرائيل را بسيار دشوار مي كند.
 
هيگ همچنين ايران را به ايفاي نقش كليدي در تجهيز حماس به سلاح و موشك متهم كرد و گفت كه توجه ثانيه به ثانيه به رخدادهاي منطقه بسيار ضروري است و ما بايد به دنبال راهي براي حل مسائل منطقه باشيم. ما هم اكنون تنها با جنگ غزه رو به رو نيستيم، بلكه شرايط سوريه، افزايش تنش ها با ايران بر سر مسئله هسته اي را نيز داريم.
ويكتوريا نولند سخنگوي وزارت خارجه آمريكا نيز گفت ايران نقش ناخوشايندي در غزه دارد. ما مي بينيم كه رژيم ايران نقشي موذيانه نه تنها در منطقه به طور عام، بلكه به طور آشكاري در موضوع غزه بازي مي كند. روشن است اگر آنها دست برداشته و دخالت را متوقف كنند مفيد خواهد بود، ولي ما انتظار چنين كاري را نداريم.
 
از سوي ديگر به نوشته گاردين «موشك هاي فجر كه به قلب تل آويو اصابت مي كند، مزيت جديدي براي فلسطيني هاست. اين موشك ها مي تواند به قلب اسرائيل نفوذ كند و داراي 75 كيلومتر برد است. دقيقاً مشخص نيست كه اين موشك ها چگونه به غزه رسيده است اما احتمالاً قطعات آن از طريق تونل هايي به غزه رسيده باشد.»
 
رسانه هاي غربي درگيري روي زمين را يك دام بزرگ براي ارتش اسرائيل مي دانند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها