به گزارش فارس، مرکز سیاست گذاری یهودی در مقاله ای به قلم «جاشوا الی» با عنوان «ایران جسور هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را هدف قرار داد» نوشت: پنتاگون هفته پیش اعلام کرد که جت ایرانی در تاریخ اول نوامبر هواپیمای بدون سرنشین غیر نظامی آمریکا را هدف شلیک قرار داده است.
*هواپیمای آمریکایی در این حمله آسیبی ندید و سالم به پایگاهش بازگشت
موضوع بحث محل دقیق هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی زمانی که زیر آتش بود، است. در حالی که پنتاگون ادعا می کند این هواپیما 16 مایل دریایی از ساحل ایران فاصله داشت، تهران اعلام کرده که جنگنده هوایی آمریکایی داخل حریم ایران بوده است. پنتاگون همچنین مدعی است که هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی چندین مایل تعقیب شده و چندبار مورد شلیک قرار گرفته است.
در این حادثه اولین باری است که تهران هواپیمای آمریکایی را مورد هدف قرار می دهد، و به افزایش تمایل عمل شجاعانه و جسورانه در برابر آمریکا از سوی ایران اشاره می کند.
*ایران نسبت به مواجهههای قبلی با آمریکا جدیتر شده است
این اتفاق همچنین نشان دهنده جدیت ایران نسبت به مواجهه های قبلی از جمله حادثه سال 2008 نیروی دریایی آمریکا بود که در آن قایق های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سمت کشتی های نیروی دریایی ارتش آمریکا مستقر در تنگه هرمز هجوم آوده و آنها را تهدید کردند و شرایط مناقشه ای این حادثه منجر به توقف هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا در خاک ایران نزدیک به یک سال پیش شد.
به دنبال این تیراندازی، سرتیپ مسعود جزایری، معاون فرمانده نیروهای مسلح ایران اعلام کرد که ایران پاسخی قاطع به هرگونه حمله هوایی، زمینی و دریایی خارجی می دهد.
آمریکا در یک پیام ابلاغ شده از سوی سفارت سوئیس به ایران اعلام کرده است که به پرواز جنگنده های بدون سرنشین اش در منطقه ادامه می دهد.
کمتر از یک هفته پس از اذعان پنتاگون به این حمله، ایران در نمایش دیگری از قدرت نیروهایش به جهان خارج، اعلام کرد که در حال برگزاری مانورهای نظامی متعدد است. سه شنبه، دومین روز از رزمایش، روز رونمایی و بهره برداری از موشک های و سیستم های توپخانه ای جدید معرفی شد.
با این وجود، در همان روز، رزمایش نظامی ایران شامل شلیک موشک به هواپیمای بدون سرنشین و از بین بردن آن میشد که تا حدودی مشابه حادثه 1 نوامبر بود.
به گزارش آسوشیتدپرس، تصاویر این تمرین نظامی هدف قرار دادن یک هواپیمای ساختگی را توسط موشک «هاوک» نشان داد.
سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده پدافند هوایی ارتش ایران این مانور را «پیام و سیلی محکم» به آمریکا و اسرائیل عنوان کرد.
در حالی که این تحرکات ایران طوفان سهمگین نیست، اما جسارت روزافزون جمهوری اسلامی علیه منافع آمریکا را باید از نگرانی های جدی برشمرد.
حمله ایرانیان در این ماه هدفش را از دست داد، ولی دفعه بعد، حمله ای مستقیم می تواند یک رویارویی مرگبار را آغاز کند.