کد خبر: ۹۳۹۲۹
زمان انتشار: ۱۲:۴۷     ۲۸ آبان ۱۳۹۱
نوشتاری پیرامون نقش پررنگ مردم در عبور از تحریم ها:
پیامبر(ص) فرمود: یک ملک با کفر اداره می شود ولی با ظلم نه. مصداق عمده این حدیث ظلم و بی انصافی ما ملت است نسبت به خودمان.کم فروشی، گران فروشی، احتکار و عدم توجه به کسب روزی حلال مثل یک ویروس مهلک اقتصاد را از داخل ضعیف و پوک خواهد کرد اقتصادی که شاید پول های هنگفتی در آن جابجا می شود و حجم بزرگی دارد ولی به قول معروف برکت ندارد به همین دلیل حرص و طمع را بجای خوشبختی و آرامش به ارمغان می آورد و نمی تواند در برابر هجمه های دشمنان مقاومت کند.شاخص ترین ویژگی شقی ترین قوم تاریخ هم که در روز عاشورا آن فجایع را آفریندند به فرموده اباعبداله (ع) پر بودن شکم هایشان از لقمه حرام است.
سرویس اقتصادی پایگاه 598 - سید فتح اله هاشم نژاد/ "اقتصاد مقاومتی تنها راه ادامه روند پیشرفت ایران اسلامی است" این جمله رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با هیات دولت حداقل وظیفه ای را که به دنبال دارد دانستن چیستی اقتصاد مقاومتی و وظایف ما در آن است.

اقتصاد مقاومتی اقتصادی منعطف و مبتنی بر درآمد حاصل از تولید ملی به جای ثروت های ملی مانند نفت است که می تواند در شرایط بحرانی مانند تحریم با تکیه بر توانایی تولیدکنندگان و دانش متخصصانش نیازمندی های خود به کالا و فناوری را مرتفع سازد .دارایی این اقتصاد از جنس علم و تکنولوژی است نه پول و ثروت های ملی مانند نفت و گاز به همین دلیل راهزن تحریم حداکثر می تواند سرعت حرکت این قافله را کاهش دهد ولی نمی تواند دستبرد آنچنانی به سرمایه های اصلی آن بزند.



سازنده این اقتصاد نیز مردمی هستند که به فرمایش رهبر فرزانه انقلاب در یک پیچ تند تاریخی قرار دارند که با عبور از آن به قله های پیشرفت می رسند. ملتی امیدوار و سخت کوش که با تمام سنگ اندازی و دشمنی های صورت گرفته توانسته در فناوری های پیشرفته ای مانند نانو تکنولوژی، سلول های بنیادی،هسته ای و لیزر در زمره 10 کشور  برتر جهان باشد وبر اساس مطالعات پایگاه اسکوپوس هلند در تولید علم به رتبه شانزدهم  جهان دست یابد و با این وجود ذره ای از آرمان ها و اصول خود نیز کوتاه نیامده است. اما ما چه وظایفی داریم.

1.ایرانی، ایرانی مصرف کن

طبق آمار ها 50% مردم فرانسه حاضر به پرداخت مبلغی بالاتر برای کالاهای داخلی خود می باشند. چرا؟

چون می دانند اقتصاد مانند یک زنجیر است که در آن درآمد های ما به هم وابسته اند.برای مثال اگر من که تولید کننده کفش هستم، ماشین ، لباس ، لوازم خانگی و ... ایرانی نخرم کارگر و صاحب سرمایه آن کارخانه هم درآمد کافی برای خرید کفش تولیدی من را ندارد و چون درآمد سالانه تولیدکنندگان کم می شود عملا مالیات چندانی هم نصیب دولت نمی شود که صرف امور عمومی مانند آموزش و پرورش و بهداشت یا افزایش حقوق کارمندان خود نماید.این را اضافه کنید به این موضوع اساسی که با خرید هر وسیله خارجی در واقع شما به ایجاد یک شغل در آن کشور کمک کرده اید و یک موقعیت شغلی که می توانست نصیب فرزند شما گردد را از بین برده اید.بنابراین مهم ترین راهبرد در اقتصاد مقاومتی خرید کالای ایرانی است که نهایتا تقویت غرور ملی را هم به دنبال خواهد داشت.

2.بومی سازی تکنولوژی و تولید علم به جای واردات کالا

گفتنش ساده است و عمل کردن و تحقق بخشیدن به آن دشوار .فرمول ساده ای دارد نیازهای کشورت را بشناس مثلا با نگاهی به لیست واردات انجام شده در سال گذشته وسعی کن به جای وارد کردن کالاهای مورد نیاز فناوری ساخت آنها را در کشورت بومی کنی همان نکته ای که رهبر انقلاب از آن به جنبش نرم افزاری تعبیر فرمودند. مخاطب این بخش متخصصین و کارآفرینان کشور هستند و نمونه آن دویست شرکت دانش بنیانی است که در پارک علم و فناوری پردیس تهران فعالیت می کنند و تا کنون خط تولید چندین محصول را به بهره برداری رسانده اند یا سازمان پژوهش های صنعتی که تا کنون سیصد نوع کالارا در این  سه دهه تحریم تولید کرده است.



3.پس اندازهای خود را در بخش های تولیدی و مولد سرمایه گذاری کنیم نه دلالی

در ایالات متحده و اروپا به ترتیب 60 و 50 درصد سرمایه مورد نیاز شرکتها از طریق سرمایه گذاری مردم در بانک ها،اوراق بهادار و بازار سهام تامین می شود که این خود کمک بزرگی به تولید در این کشورها می کند. اما در ایران حداکثر 10 درصد سرمایه ها در تولید و مابقی در امور دلالی و واسطه گری ویا خرید کالاهای سرمایه ای مانند طلا و ارزمصرف می گردد.

حاصل کار رکود تورمی است یعنی به دلیل افزایش تقاضا و کاهش عرضه به دلیل نبود تولید متناسب با آن در کشور قیمت ها مرتبا افزایش می یابد.در این شرایط دولت مجبور به افزایش واردات می شود این کار  خروج ارز از کشور و کاهش ارزش پول ملی را به دنبال دارد که منجر به گرانی های مضاعف می گردد موضوغ زمانی حادتر می شود که بدانیم سالانه 12 میلیارد دلار صرف واردات کالاهای غیر ضروری مانند مبل،وسایل زینتی و .. می گردد.برای شکستن این چرخه معیوب تنها راهکار علمی تقویت عرضه کالا با رونق دادن به تولید خواهد بود که مستلزم جهت دهی سرمایه ها به سمت بورس ، بانک ها  و اوراق بهادار است.

4.با انصاف سود کن و هر لقمه ای رو به هر قیمتی نخور

 پیامبر(ص) فرمود: یک ملک با کفر اداره می شود ولی با ظلم نه. مصداق عمده این حدیث ظلم و بی انصافی ما ملت است نسبت به خودمان.کم فروشی، گران فروشی، احتکار و عدم توجه به کسب روزی حلال مثل یک ویروس مهلک اقتصاد را از داخل ضعیف و پوک خواهد کرد اقتصادی که شاید پول های هنگفتی در آن جابجا می شود و حجم بزرگی دارد ولی به قول معروف برکت ندارد به همین دلیل حرص و طمع  را بجای خوشبختی و آرامش به ارمغان می آورد و نمی تواند در برابر هجمه های دشمنان مقاومت کند.شاخص ترین ویژگی شقی ترین قوم تاریخ هم که در روز عاشورا آن فجایع را آفریندند به فرموده اباعبداله (ع) پر بودن شکم هایشان از لقمه حرام است.

5-کلام آخر

اوایل که قطار در مسیر تهران- ری راه اندازی شد تا زمانی که در ایستگاه متوقف بود و سر و صدایی نداشت توجه کسی را بر نمی انگیخت ولی به محض حرکت به سمت آن سنگ می انداختن. یادمان باشد چون راه افتادیم سنگ تحریم به سمت ما پرتاب میشود و اگر ملت ضعیفی بودیم یا اقتصاد ضعیفی داشتیم نیاز به این کارها نبود ولی قطعا ما میتوانیم این به زعم غربی های تهدید را با "تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" تبدیل به فرصت کنیم و با عبور از این پیچ تاریخی به قله های پیشرفت برسیم.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها