به گزارش خبرنگار قضایی فارس، صبح امروز شبکه ملی عدالت در دستگاه قضایی و با حضور رئیس قوه قضاییه و معاونان وی آغاز به کار کرد.
آیت الله آملی لاریجانی در مراسم افتتاح این شبکه که در حاشیه نشست شورای روسای کل دادگستریهای کشور و دادستانهای مراکز استان برگزار شد در مورد مطالب مهمی سخنرانی کرد.
در زیر مشروح سخنان آیت الله آملی لاریجانی و همچنین حجتالاسلام شهریاری رئیس مرکز آمار و انفورماتیک دستگاه قضا را میخوانید.
پای استقلال قوه قضاییه ایستادهایم/ بدون استقلال نمیتوان دم از عدالت زد
صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه گفت: بحث استقلال قوه قضائیه بحث بسیار مهمی است که در قانون اساسی و اصل 156 آن به این مسئله اشاره شده است.
وی افزود: در این اصل عنوان شده که دستگاه قضایی مسئول تحقق بخشیدن به مسئله عدالت است و بدون شک مسیر تحقق عدالت از استقلال دستگاه قضایی میگذرد.
لاریجانی تصریح کرد: بهطور قطع مسئله حفظ استقلال قضایی به معنای آن نیست که قرار است سودی به مسئولان دستگاه قضایی برسد بلکه هدف رسیدن به آرمانهای بلند و هدفهای اصلی انقلاب است که همانا این هدف بزرگ همان استقرار عدالت است.
وی گفت: به تمامی قضات تاکید میکنم که در عین حال که مستقل عمل میکنند و اسیر فضاسازی رسانهها نمیشوند به این نکته نیز توجه داشته باشند که از مسیر عدالت منحرف نشوند و در صدور آرای قضایی عدالت را رعایت کنند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: همانطور که در مسئله استقلال قضایی به جهت صدور آرای عادلانه تاکید و اصرار میکنیم باید به این نکته توجه داشته باشیم که در اجرای آرای صادر شده نیز باید توجه ویژه داشت هر چند که ممکن است در این مسیر فشارهایی به ما وارد شود.
وی به نامهنگاری اخیر با رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: در این نامهها تلاش شد تا استقلال دستگاه قضایی حفظ شده و بیشتر نمایان شود و همه ما باید تلاشمان این باشد تا مشی استقلال در دستگاه قضایی حاکم شود.
لاریجانی تصریح کرد: ما سر جنگ با کسی نداریم اما بهطور قطع پای استقلال این قوه ایستادهایم و میدانیم بدون استقلال، صحبت از عدالت بیاساس است.
وی گفت: روسای کل دادگستریها باید به نظارت بر آرای صادر شده توجه ویژه داشته باشند تا خدای نکرده هیچ رای صادر شدهای نباشد که دارای اشکال و ایراد باشد.
رئیس قوه قضایه گفت: البته دستگاههای نظارتی ما فعال هستند و به صورت نوبتی آرا را مورد بررسی قرار میدهند که همین امر به اتقان کمک خواهد کرد.
اگر تخلفی در ناجا درباره فوت وبلاگنویس باشد برخورد میکنیم
آیتالله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه اخیر فوت یک وبلاگنویس اشاره کرد و گفت: این حادثه ناگواری بود ولی در اولین لحظه وقوع این حادثه بادادستان تهران تماس گرفتم و از خواستم با اقتدار به این مسئله رسیدگی کرده و به جوسازیهای موجود هم توجه نداشته باشد.
وی گفت: فارغ از بحث مشخص شدن مقصرین این پرونده به آقای دادستان گفتم که مبادا خون کسی پایمال شود زیرا اینجا مسئله حق مردم در میان است.
لاریجانی افزود: هرچند بسیار متأسفم از برخی هجمههایی که به واسطه وقوع این حادثه به دستگاه قضایی شد در حالی که سکوت ما به منزله اهمال و سستی نبود بلکه وظیفه ما سخنپراکنی نیست بلکه اجرای عدالت وظیفه ماست.
وی گفت: بطور قطع اگر تخلفی از سوی نیروی انتظامی رخ داده باشد با توجه به اینکه متوفی در اختیار نیروی انتظامی بوده با آن برخوردی محکم و قاطع خواهیم داشت اما در این مسیر تلاش بیگانگان این است که از این آب گلآلود به نفع خودشان ماهی بگیرند.
آملی لاریجانی تصریح کرد: در عجبم که برخی از سایتهای وابسته به دولت این موضوع را دستاویزی قرار دادهاند و گفتهاند که حالا مشخص میشود که چرا رئیس جمهور قصد بازدید از زندان اوین را داشته است؛ در حالی که این یک تلاش وقیحانه برای سوءاستفاده از یک حادثه است.
وی گفت: به طور قطع اگر ضرب وشتمی در این جریان رخ داده باشد و در هر حدی باشد با آن برخورد خواهیم کرد. در حالی که لازم است بگوییم متوفی در زندان اوین نبوده و تحویل نیروی انتظامی بوده است.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: عدهای میگویند دستگاه قضایی و قاضی در این پرونده مسئول هستند ولی ما مسوول هستیم و هر کسی مسوول کار خود است و در این مسئله هم دستگاه قصایی مسوول رسیدگی به پرونده است.
لاریجانی با اشاره به این مطلب که کسانی که قصد دارند بعضی مسائل را به هم وصل کنند و آنها را به هم ارتباط دهند، به نفع امنیت ملی و رعایت مسائل نظام اسلامی حرکت نمیکنند، گفت: عرض من این است که در یک فضای ناسالم قوه قضائیه باید محکم برخورد کند و اگر متخلفی وجود دارد از راه عدالت خارج نشود.
وی بار دیگر خاطرنشان کرد: من از دادستان تهران و دادستان کل کشور خواستهام که این قضیه را بااقتدار پیگیری کنند و تابع جوسازیها هم نشوند.
آملی لاریجانی در پایان به موضوع بودجه قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: اگر قرار است بودجهای از دستگاهی کم شود باید متناسب با همه دستگاهها این کاهش رخ دهد.
وی گفت: گاهی وقتها در دستگاه قضایی ساختمانی ساخته میشود اما برای 50 میلیون تومان تجهیز آن دچار کمی بودجه هستیم که البته من این موضوع را در جلسات خصوصی و غیرخصوصی هم تذکر دادهام.
رئیس دستگاه قضا گفت: مسئولان باید به این مطلب برسند که بودجه دستگاه قضایی به جیب رئیس قوه و مسوولان آن نمیرود بلکه برای بهبود کیفیت کاری که به مردم ارائه میشود هزینه خواهد شد.
آملی لاریجانی همچنین با گلایه از برخی مطالب نوشته شده و برخی مکتوبات در زمینه پیشگیری از وقوع جرم گفت: به ما نسبت ناروا میدهند که کار پیشگیری از وقوع جرم را زمین گذاشتهایم؛ در حالی که ظرف سه سال گذشته برای اولین بار معاونت پیشگیری از وقوع جرم در دستگاه قضایی راهاندازی شده است.
وی گفت: هر چند به این نکته توجه داشتیه باشید که در زمینه پیشگیری از وقوع جرم فقط دستگاه قضایی مسئول نبوده و برخی دستگاهها و سازمانهای دیگر هم مسئولیت به عهده دارند.
دولت در اجرای شبکه ملی عدالت 35 میلیارد تومان بدهکار است
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام حمید شهریاری رئیس مرکز آمار و انفورماتیک فوه قضاییه با اعلام این مطلب افزود: ظرف 2.5 سال گذشته ضریب نفوذ شبکه به داخل سازمانها و محاکم قضایی به 100 درصد رسیده است.
وی افزود: امروز بیش از 900 نقطه از کشور به درگاه رسمی دستگاه قضایی متصل شدهاند و تنها 4 نقطه دور افتاده هنوز شرایط اتصالشان فراهم نشده است.
رئیس مرکز آمار و انفورماتیک دستگاه قضایی کشور تصریح کرد: این چهار نقطه عبارتند از ساختمان جدید الاحداث قوه قضاییه، 2 نقطه در هرمزگان و یک نقطه در سیستان و بلوچستان.
وی افزود: در گام اول 3 سازمان تابعه در دستگاه قضایی عبارت از پزشکی قانونی، سازمان زندانها و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به این سیستم یکپارچه متصل شدند.
شهریاری با اشاره به این مطلب که 2 دیواره آتش برای مقابله با انواع تحاجمات سایبری در شبکه ملی عدالت طراحی و نصب شده است گفت: این در حالی است که 35 هزار ایستگاه کاری به ضد بدافزار(آنتی ویروس) مجهز شدهاند.
رئیس مرکز آمار و انفورماتیک دستگاه قضایی کشور درباره بودجه اختصاص یافته به این طرح گفت: در سال 91 براساس دفترچه بودجه مقرر بود که 35 میلیارد تومان به این طرح اختصاص یابد.
وی افزود: متأسفانه از این رقم تا کنون حتی یک ریال هم به دست ما نرسیده است و توفیقاتی که امروز شاهد آن هستیم به واسطه حمایت رئیس قوه قضاییه است.
یکی از خبرنگاران به شهریاری گفت: میتوان گفت دولت برای این پروژه 35 میلیارد تومان به شما بدهکار است.
شهریاری گفت: بله با این توصیف دولت به ما 35 میلیارد تومان بدهکار است.