به گزارش فارس به نقل از شبکه بیبیسی، کارگران سرتاسر اروپا امروز در اعتراض به سیاستهای ریاضت اقتصادی و نرخ بالای بیکاری دست از کار میکشند و به خیابانها میآیند.
اتحادیههای کارگری اروپا امروز را «روز عمل و همبستگی» نامیدهاند و قصد دارند با اعتصاب و تظاهرات از سران کشورهای اروپایی بخواهند با پایان دادن به سیاستهای ریاضت اقتصادی، اضطراب موجود در جوامع اروپایی را کاهش دهند.
حدود 40 گروه کارگری از 23 کشور قرار است امروز در این اقدامات اعتراضی شرکت داشته باشند.
طبق برنامه قرار است اعتصابهای گستردهای در اسپانیا، یونان، پرتقال و ایتالیا انجام شود و همچنین تظاهراتهایی نیز در انگلیس، بلژیک، آلمان، فرانسه، لهستان و برخی دیگر از کشورهای شرق اروپا برگزار میشود.
این اعتراضات را کنفدراسیون اتحادیه بازرگانی اروپا سازماندهی کرده و از کارگران سرتاسر اروپا خواسته در اعتراض به سیاستهای ریاضت اقتصادی که تاکنون هزاران نفر را بیکار کرده و نرخ تورم اتحادیه اروپا را به شدت بالا برده، اعتراض کنند. این کنفدراسیون در بیانیهای که برای برگزاری این اعتصابها صادر کرده، آورده است: «ریاضت اقتصادی یک بنبست کامل است و باید کنار گذاشته شود».
این اعتصابها احتمالا منجر به اختلال در سیستم حملونقل اروپا میشود. گزارش شده است که این اعتراضات میتواند پرواز هواپیماها در برخی از این کشورها را تا 3 روز مختل کند. امروز حرکت تمامی قطارهای پرسرعت بین آلمان و بلژیک نیز لغو شده است.
نرخ بیکاری در کشورهای حوزه یورو
اعتصابها در اسپانیا و پرتقال از نیمه شب گذشته آغاز شده و اتحادیههای کارگری مختلف اعلام کردهاند که این اقدام در اعتراض به اقداماتی انجام میشود که با کاهش دستمزدها، مزایای بازنشستگی، مزایا و خدمات اجتماعی، و همچنین افزایش شدید مالیاتها همراه شده است. شبکه اسکاینیوز گزارش داده است که امروز تنها 20درصد بخش حملونقل ریلی اسپانیا فعال است و همچنین مترو لیسبون نیز به کلی تعطیل است. این 2 کشور اروپایی از کشورهای پیشتاز از افزایش شدید نرخ تورم به شمار میآیند و به همین دلیل در چند ماه گذشته بارها شاهد اعتصاب و تظاهرات بودهاند. اسپانیاییها 2 هفته قبل نیز در روز که آن را «روز بدون راخوی» نامیده بودند، به خیابانها آمدند و خواستار برکناری «ماریانو راخوی» نخستوزیر این کشور شدند.
اعتصاب در ایتالیا به مدت 4 ساعت برگزار میشود و قرار است کارکنان بخش حملونقل این کشور نیز به آن بپیوندند. دولت تکنوکرات ایتالیا به رهبری «ماریو مونتی» تاکنون نتوانسته به مشکلات اقتصادی این کشور فائق آید و همین امر حتی دولت وی را تا آستانه سلب اعتماد و سقوط نیز پیش برده است. مونتی نیز اعلام کرده است که در بهار آینده در انتخابات شرکت نمیکند و قصد ندارد دیگر در سمت نخستوزیری ایتالیا فعالیت کند. مشکلات اقتصادی ایتالیا حتی موجب شده تا مناطقی چون «ونیز» از بیم افزایش مشکلات اقتصادی حتی برای استقلال از ایتالیا تلاش کنند.
در یونان هم این اعتصاب و تظاهرات قرار است به صورت گسترده برگزار شود. این سومین تظاهرات بزرگ یونانیها در دو ماه گذشته است. یونان هم از کسری بودجه شدید و نرخ بالای بیکاری رنج میبرد. این کشور که اکنون به دنبال دریافت بسته بعدی حمایت مالی از اروپا است، مجبور است برای تامین پیشنیازهای این وام، به شدیدترین اقدامات ریاضت اقتصادی تن دهد. دولت یونان اعلام کرده که برای جلوگیری از ورشکستگی اقتصادی به وام اروپایی نیازمند است. این کشور برای آنکه بتواند وام 31.5 میلیارد یورویی را از اتحادیه اروپا و صندوق بینالمللی پول دریافت کند، باید دستمزدها را کاهش دهد، بازار کارگری را اصلاح کند و از میزان مزایای بازنشستگی بکاهد.
در فرانسه هم اتحادیه «سیجیتی» از کارکنان بخش خدمات عمومی خواسته است تا در این اعتراضات شرکت کنند، هرچند که هنوز مشخص نیست چه میزان از کارگران این کشور دست از کار میکشند و در اعتصاب شرکت میکنند. اتحادیههای فرانسوی اعلام کردهاند که این اعتصاب ضددولتی نیست و برای نشان دادن همبستگی با دیگر کارگران اروپا انجام میشود. دولت سوسیالیست «فرانسوا اولاند» که چند ماهی است از آغاز به کار آن گذشته، تاکنون نتوانسته شعارهای انتخاباتی خود را محقق کند، به نحوی که فرانسه در حال حاضر چهارمین کشور حوزه یورو با بالاترین نرخ بیکاری است. از هر 4 جوان فرانسوی نیز یک نفر آنها بیکار است و فرانسه از این نظر در اروپا پنجمین نرخ بالای بیکاری جوانان را داراست.
نرخ بیکاری جوانان در کشورهای حوزه یورو
اسپانیا، یونان، پرتقال، فرانسه، ایتالیا و بلژیک به ترتیب بالاترین نرخ بیکاری در حوزه یورو را بخود اختصاص دادهاند.
امروز قرار است تظاهراتهایی نیز در برابر دفاتر اتحادیه اروپا در آلمان، اسپانیا، یونان، قبرس، پرتقال، و جمهوری ایرلند انجام شود.