به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از ستاد خبری سفر آیت الله نوری همدانی به عراق، آیت الله حسین نوری همدانی در دیدار جمع کثیری از طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه نجف اشرف اجتماع طلاب را مقدس برشمرد و شغل طلبگی را زیباترین شغلهای عالم اسلام دانست.
وی طلاب علوم دینی را رهروان راه انبیا دانست و بیان داشت: روحانیت باید از ظواهر دنیوی گذشته و طبق فرمایش امام علی(ع) سرمایه خویش را علم قرار دهد.
این مرجع تقلید با اشاره به استمرار و ادامه انقلاب اسلامی بعد از اسلام با همان روش امام در دوران رهبریهای مقام معظم رهبری گفت: ذی طلبگی همواره در وجود رهبری معظم انقلاب وجود دارد و زمانی که میخواستند به ایشان دکتری افتخاری دهند، آیت الله خامنهای فرمودند که من به طلبه بودن خود افتخار میکنم و این برای من بالاترین مدرک است.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به کتاب منیه المرید شهید ثانی اظهار کرد: جدیت، همت و استقامت در درس مجاهدت در راه خدا است که امام صادق(ع) نیز به آن اشاره کردهاند.
وی به تبیین اهمیت بعد تبلیغ و ارشاد حوزههای علمیه پرداخت و آن را وظیفه حوزهها عنوان کرد و افزود: در آستانه ماه محرم قرار داریم و طلاب باید با تبلیغ مسائل دینی در گسترش این امر مهم توجه و مبادرت داشته باشند.
این مرجع تقلید مطالعه قبل از منبر و استناد به آیات و روایات را مهم عنوان کرد و گفت: این امر موجب غنای منبر شده و باید طلاب به آن توجه داشته باشند.
آیت الله نوری همدانی همچنین به مقام شیخ جعفر کاشف الغطا اشاره کرد و بیان داشت: این مرد تواضع بسیاری داشت و با همه جایگاه علمی که داشت گرد نعلین آیت الله بحرالعلوم را پاک میکرد.
وی یکی از موارد مهم برای طلاب را تشخیص زمان عنوان کرد و افزود: این امر برای طلاب مهم و ضروری است و امروز که دشمنان علیه اسلام فعالیت میکنند باید با شناخت زمان اجازه چنین کاری را به آنها ندهیم.
این مرجع تقلید به شعارهای بیداری اسلامی که با الله اکبر آغاز میشوند اشاره کرد و گفت: بیداری اسلامی امروز سراسر دنیا را فراگرفته و از جبل الطارق نیز گذشته است و این جنبش وال استریت که به وجود آمده نشأت گرفته از همین بیداری اسلامی است.
آیت الله نوری همدانی در ادامه از شهید محمد باقر حکیم به عنوان رهبر انقلاب عراق و شهید سید محمد باقر صدر با عظمت یاد کرد و گفت: خون شهید و مرکب قلم عالم هر دو احیاگر کتاب خداوند و سنت رسول الله است.
وی یکی موارد مهم در حوزههای علمیه را کارهای پژوهشی عنوان کرد و ابراز داشت: باید کارهای پژوهشی در حوزه گسترش یابد و با برگزاری همایشهای علمی مختلف در فقه و اصول طلاب را با موارد مختلف آشنا کرده و ارتباط میان دو حوزه علمیه نجف و قم را افزایش داد.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: باید حوزههای علمیه قم و نجف در تألیف کتب دینی و همچنین آثار پژوهشی با یکدیگر ارتباط و تعامل داشته باشند.