کد خبر: ۹۲۴۶۷
زمان انتشار: ۰۰:۰۱     ۲۲ آبان ۱۳۹۱
هم زمان و كمتر از يك مايل دورتر از محل گفتگوي پهلوي با سانتوروم و ماتينز در سناي امريكا، جورج سوروس و ساير مخالفان دولت بوش در هتل هايت گردهم آمده بودند تا تعامل دولت با تهران را خواستار شوند. سوروس خطاب به شركت كنندگان در اين نشست كه به همت «بنياد امريكاي نوين» برگزار شده بود، درباره يك «معامله بزرگ» با تهران سخن گفت كه...
به گزارش بولتن، در مطلب پيشين اشاره شد كه جورج سوروس در تاريخ 11 سپتامبر 2009 در مورد ديدار خود با خاتمي اذعان كرد و گفت:

يكي از بهترين جلساتي كه من در ارتباط با پيش‌برد دموكراسي در جهان اسلام و به ويژه ايران در آن حضور يافتم، ملاقاتي بود كه در روز سه شنبه 14 سپتامبر 2006 با محمد خاتمي رئيس جمهور سابق ايران برگزار كردم. من حدود ده سال در انتظار ديدار آقاي خاتمي بودم و به همين دليل لين ديدار آن چنان براي من جذاب و به يادماندني بود كه حتي روز و ساعتش نيز در حافظه‌ام ثبت شده است. هدف از ديدار من با محمد خاتمي نيز دستيابي به آگاهي از درون كشوري منزوي بود، كشوري كه براي برقراري ارتباطات با آن فرصت هاي محدودي وجود دارد و با توجه به تحولات اخير منطقه چنين جلساتي ارزشمند است و مي تواند به اتخاذ تصميمات سياسي مؤثر كمك كند.

اما در ادامه فصل ششم كتاب «سوداي سكولاريسم» چنين آمده است: دفتر خاتمي در واكنش به خبر خبرگزاري جمهوري اسلامي، سخنان سوروس را تكذيب كرد: «آنچه به نقل از فردي به نام جورج سوروس در پاره اي از رسانه ها و مطبوعات آمده يا تيترسازي شده است اساسا فاقد صحت است.» خود خاتمي اما درباره اين ديدار و اخبار مربوطه سكوت كرد.

ماجرا به اينجا ختم نشد و خبرگزاري ها سند مربوط به 15 سپتامبر 2006 را روي خروجي خود قرار دادند. اين بار سند نه تنها متعلق به رسانه هاي داخلي نبود كه يك چهره شناخته شده سازمان جاسوسي امريكا، در دل مقاله اي كه با عنوان "senator slams phony negotiations whit Iran” كه براي سايت نيوزمكس نوشته بود، روايتي نيز از ديدار خاتمي و سوروس داشت. اين فرد كسي نبود جز «كنت تيمرمن»، مؤسس و مدير اجرايي «بنياد دموكراسي براي ايران». وي كه از نيروهاي بخش پژوهشي سازمان جاسوسي امريكا است با مؤسسه امريكن اينترپرايز و همچنين پروژه قرن جديد براي امريكا نيز همكاري دارد. اين مؤسسات همانند مؤسسه جامعه باز سوروس به صورت ويژه بر روي موضوع ايران تمركز دارند.

روايت تيمرمن از ديدار خاتمي با سوروس ارزش آن را دارد كه به صورت كامل در اينجا بياوريم:

هم زمان و كمتر از يك مايل دورتر از محل گفتگوي پهلوي با سانتوروم و ماتينز در سناي امريكا، جورج سوروس و ساير مخالفان دولت بوش در هتل هايت گردهم آمده بودند تا تعامل دولت با تهران را خواستار شوند. سوروس خطاب به شركت كنندگان در اين نشست كه به همت «بنياد امريكاي نوين» برگزار شده بود، درباره يك «معامله بزرگ» با تهران سخن گفت كه به رسميت شناخته شدن ايران از سوي امريكا، پايان رويارويي هسته اي از طريق مذاكرات و از سرگيري مناسبات عادي ميان دو كشور را در بر خواهد داشت.

برخي مقامات روز پنجشنبه به نيوز مكس گفتند كه سوروس در همين هفته و در يك مراسم خصوصي صرف شام در بوستون، درباره اين معامله بزرگ يا محمد خاتمي، رئيس جمهوري سابق ايران گفتگو كرد. يك ايراني كه در آن مراسم شام حضور داشت گفت: خاتمي به ما گفت كه امريكا بايد مذاكره با ايران را آغاز كند. او افزود كه ايران مسلما خواهان تعليق غني سازي اورانيوم اما نه به عنوان يك پيش شرط براي مذاكرات است.

با اين حال فرد ياد شده به نقل از خاتمي گفت كه ايران «غني سازي سوخت هسته اي را كنار نمي گذارد»، زيرا وعده هاي غرب مبني بر عرضه سوخت مورد نياز نيروگاه بوشهر را باور ندارد. نيروگاه بوشهر با وجود 11 سال فعاليت پيمانكاران روسي، هنوز عملياتي نشده است.

اين مقام ايراني همچنين گفت: از اين رو يك برنامه R&D (تحقيق و توسعه) اجرا مي شود و اگر حاضر به پذيرش آن نباشيد هيچ معامله بزرگي در كار نخواهد بود. «استيون كلمنز»، مدير «برنامه راهبرد امريكا» در بنياد امريكاي نوين نيز در مراسم صرف شام خاتمي با سوروس شركت داشت و سخنان مقام ايراني را تصويق كرد.

«هومن مجد»، روزنامه نگار آزاد كه در طول اقامت خاتمي در امريكا، مشاور و مترجم او بود، گفت سفر خاتمي به امريكا از ماه ها قبل برنامه ريزي شده بود. اين سفر با شروع ضرب الاجل سازمان ملل براي تعليق غني سازي، دقيقا هم زمان شد. كلمنز انجام يك معامله بزرگ بر سر برنامه هسته اي با ايران را كار سخت و دشواري خواند كه به نتيجه رساندن آن، راحت و آسان نيست. يك ايراني كه در ميهماني شام خاتمي با سوروس او را همراهي مي كرد گفت: رئيس جمهوري سابق ايران در توضيح رد مكرر پيشنهادهاي امريكا – از جمله تلاش چند ساله بيل كلينتون- درباره يك معامله بزرگ از سوي تشكيلات رهبري ايران، كلينتون را مسئول اين بن بست دانست.

اين ايراني گفت: پس از عذرخواهي مادلين آلبرايت، وزير خارجه وقت امريكا در كودتاي 1953م عليه دولت محمد مصدق، نخست وزير وقت ايران، همه مسائل در جهت آشتي پيش مي رفت اما خاتمي گفت كلينتون با نامنتخب خواندن تشكيلات رهبري ايران،‌ اين معامله را ضايع كرد.

شواهد درباره ديدار خاتمي و سوروس به روايت كنت تيمر من نيز خلاصه و محدود نمي شود،  به طوري كه سيد محمد خاتمي، 25شهريور ماه 85، هنگامي كه پس از دو هفته از سفر ايالات متحده به ايران بازگشت، در تشريح نتايج سفر خود ضمن رد اين مسأله كه سفرش غير منتظره بوده است، جرئياتي از افراد و مقاماتي را كه در اين سفر با آنها ديدار داشته است، بيان كرد.

خاتمي اگر چه در برخي موارد به مكان ها، ديدارها و حتي ميزان جمعيت حاضر در آنها نيز اشاره دقيق داشت اما هنگامي كه به موضوع ديدارش با رؤساي تينك تنك هاي (اتاق هاي فكر) امريكا رسيد حاضر نشد جزئياتي را بيان كند و تنها گفت: فرصتي پيش آمد تا با برخي از رؤساي تينك تنك ها كه دولتي نيستند اما فكرآفرين و ايجادكننده فكر هستند و در جامعه علمي، فرهنگي و سياسي امريكا تاثيرگذارند، ديدار كنم.

بعدها «يك مقام آگاه امنيتي» نيز در پاسخ به اين سؤال روزنامه همشهري كه ملاقات سيد محمد هاتمي با جورج سوروس قطعي است؟، تصريح كرد: بله قطعي است. بعضي از اصلاح طلبان از مدت ها قبل با سوروس ارتباط داشته اند. باند نيويورك (كه حلقه واسط جريان برانداز با غرب محسوب مي شود و متشكل از تعدادي عناصر غربزده و جريان اپوزيسيون است) به طور مرتب در امريكا بوده اند و با امثال سوروس ارتباط داشته اند اما كساني هم از داخل از همان سال 74-75 رفتند و با او ارتباط گرفتند.   

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها
Statcounter