به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با انتشار نامهای خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، نسبت به برخی از مواضع وی انتقاد کرد.
متن کامل این بیانیه بدین شرح است:
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
ریاست محترم قوه مقننه
سلام علیکم
قطعا حضرتعالی نیز با ما دانشجویان همنظرید که موقعیت امروز نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاب میکند که هر اختلافنظری آن هم در میان مسئولان کشور قطعا به ضرر نظام اسلامی و ملت عزیز ایران است و از سوی دیگر آنچه ناصوابتر خواهد بود کشاندن این موضوع به سطح افکار عمومی است که دردی است بر آلام مردم؛ لذا از این باب نکاتی به ذهنمان رسیده است که میخواهیم با شما مطرح کنیم.
بیمقدمه عرض میکنیم که مدتی است روالی در بین مسئولان به وجود آمده است که از جمله آنها، حضرتعالی هستید که نتیجه آن خواسته یا ناخواسته ایجاد برخی هزینهها برای رهبری معظم نظام اسلامی است که به نظر میرسد برای تحقق برخی اهداف، حال دانسته یا نادانسته، اقدامی صورت میگیرد که هزینه آن اقدام به پای رهبری عزیز نوشته میشود.
با توجه به اینکه حضرتعالی سابقهای سی و چند ساله در حوزه فعالیتهای سیاسی دارید، اما آنچه ما را مُصر بهنگاشت این نامه کرد، همین ایام 3 ساله مسئولیتهای شماست که میخواهیم نکاتی را برادرانه با شما در میان بگذاریم.
حضرتعالی در بسیاری از موارد خود را منتسب به رهبری دانستهاید، برای مثال در آخرین کنفرانس خبری خود در مجلس هشتم اظهار داشتید: «در زمانی که من در سپاه جانشین بودم، با نظر رهبری این مسئولیت را پذیرفتم و بعد از آن هم که بعد از آقای خاتمی به وزارت ارشاد دولت آقای هاشمی رفسنجانی رفتم، باز هم نظر رهبری بود و بعد هم با نظر رهبری معظم در صدا و سیما مشغول شدم و در شورای عالی امنیت ملی دولت آقای احمدینژاد هم با توصیه رهبری کار کردم؛ حتی برای نمایندگی مجلس هشتم هم توصیه ایشان بود که من به مجلس آمدم و حتی در مجلس نهم هم من نظر ایشان را کسب کردم».
اولا؛ از این باب که جنابعالی چنین سخنی ایراد کردهاید و این تنها سخن جنابتان نبوده است باید گفت، چنین سخنی از جانب هر کس که باشد خالی از اشکال نیست و این خودش اشتباهی است که ارتکاب آن از سوی شما پذیرفتنی نیست.
دوما؛ کنشها و واکنشهای سیاسی شما به نظر به گونهای است که گویا با مهندسی کلان رهبری فاصله دارد؛ که در این باب نکاتی تاریخی را خدمتتان عرض میکنیم.
1- در ماجرای رخدادهای فتنه 88 در حالی که رهبر عزیز انقلاب در نماز جمعه معروف 29 خرداد خواص و مسئولان و صاحبان تریبون را دعوت به موضعگیری صریح، روشن و شفاف نمودند اما آنچه پاسخ شما بود در گفتوگوی وِیژه خبری روز 30 خرداد ظاهر گشت؛ اخیرا هم گفتهاید «بنده زمانی با شبکه دو صحبت کردم که عصر تا شب آن روز در میدان انقلاب برخوردهای شدیدی صورت گرفته بود. به عنوان وظیفه شرعی و ملیام احساس کردم که باید فضا را آرام کنم. دنبال تجارت نبودم و میخواستم با روشنگری فضا را آرام کنم». در این جا چند سوال به اذهان متبادر میشود:
یک؛ آیا رهبری نظام دنبال متشنج ساختن فضا بودهاند که از خواص جامعه خواستند روشنگری کنند و شفاف موضع خود را بیان کنند؟ یعنی متشنج ساختن فضا خواست رهبری بود؟ قطعا به نظر شما هم که چنین نبوده است. اما آنچه در عمل دیدیم 9 ماه طولانی شدن فتنهای بود که اگر خواص جامعه موضع به هنگام خود را در دل نگه نمیداشتند به درازا نمیکشید.
آقای لاریجانی
مواضع بعضا دوپهلو نه تنها فضا را آرام نکرد بلکه در ذهن عدهای متوهم به فتنهای آمریکایی-صهیونیستی عقبهای ارزشی داد.
آیا چنین موضعی در جایی که رهبری موضعی صریح دارد، اجتهادی جداگانه نیست؟! که اگر هست خلاف مهندسی کلان رهبری است.
2- از نظر ما دانشجویان عملکرد مجلس هشتم و چند ماهه مجلس نهم خود آسودهسری خواهد و مهتاب شبی تا نقد شود علیایحال در چند مورد ریاست جنابعالی در مجلس شبهاتی را به وجود آورده است که از نظر ما با مهندسی کلان رهبری تفاوت دارد؛ یکی از آنها مسئله وقف اموال دانشگاه آزاد است.
در آن ماجرا شواری فقهی از سوی رهبری برای بررسی مشروعیت چنین وقفی صورت گرفت و طبق نظر صریح آن شورا وقف اموال دانشگاه آزاد غیر شرعی بود اما مجلس تحت مدیریت حضرتعالی که اکثریتش به لحاظ سیاسی همگرا با شما هست عامل وقف یک روزه دانشگاه آزاد شد.
3- مورد دیگر به ماجرای طرح نظارت بر نمایندگان مجلس باز میگردد که عملکرد مجلس چیزی خلاف نظر صریح رهبر انقلاب بود. ما سوال داریم:
آقای لاریجانی
شما در طرح دومین سوال از رئیس جمهور اعلام کردهاید که رهبری در این باره نظر صریحی نداشتهاند! ما از شما سوال داریم که در بحث طرح نظارت بر نمایندگان مجلس که رهبری نظر صریح داشت، نمایندگان چگونه رفتار کردند؟
در آن زمان نیز برخی نمایندگان همگرا با جنابتان آمدند و گفتند، برای ما حجت شرعی نیست و علیه طرح نظارت سخن گفتند.
آقای لاریجانی، اگر طرح نظارت بر نمایندگان مجلس به موقع تصویب و اجرا میشد آیا دیگر افکار عمومی شاهد ردصلاحیت نائب رئیس شما در مجلس هشتم بود؟
4- درباره سفر شما به مصر و دیدار با مبارک پیش از این توضیحاتی دادهاید. اکنون که مشخص است نظر صریح رهبر انقلاب در مخالفت با آن چه بوده است. اما آیا شما خطمشی و سیاست نظام را هم در این باره نمیدانستهاید؟
5- به ابتدای این وجیزه باز می گردیم.
برادر گرامی
بالاخره استناد به نقل قول صریح رهبری در منظومه فکری سیاسی شما هست یا خیر؟ اگر هست پس چگونه است که در برخی موارد که نگاه کلان رهبری همه چیز را مشخص میکند این مشی لحاظ نمیشود.
شما گفتهاید که مسئولیتهای شما با نظر رهبری بوده است. آیا چنین انتسابی نقل صریح رهبری بوده است؟ اگر خیر، پس چرا آن را در سطح افکار عمومی و رسانهای مطرح ساختهاید. سوال دیگر آن است که چه تفاوتی بین این نظر رهبری در مسئولیتهای شما و موضوعی مثل طرح سوال از رئیس جمهور برای دومین بار وجود دارد که آنجا چنین گفته شد و اینجا کذا.
ما به این کاری نداریم که شما طبق آیئننامه رفتار کردهاید یا خیر و برای تحلیل شما هم احترام قائلیم. اما یک بار برای ما روشن کنید که شما هرکاری را با اجازه رهبری انجام میدهید؟ یا انجام میدهید و منتظر میشوید تا رهبری نظر خود را در آن باره اعلام کند؟
آقای لاریجانی حیف که نمیخواهیم مثل برخی سیاسیون به التهابآفرینی جامعه بیافزاییم و اگر نبود مصلحت کلانی بر لزوم حفظ آرامش کشور با چنین اقدام مجلس نهم، دانشجویان چنان درسی در جلوی مجلس به نمایندگان میدادند که در اذهان ثبت شود حتی به قیمت آنکه برادر شما همه دانشجویان را برای این کار دادگاهی کند.
سؤال از رئیس جمهور قبل از هر چیزی حتی قبل از اینکه حق نمایندگان مجلس باشد یک ظرفیت و سرمایه برای نظام اسلامی و وجه تمایز جمهوری اسلامی ایران با سایر نظامهای به اصطلاح دموکراتیک است اما چنین اقدامی در شرایط اخیر را مصداق «اصلی کردن مسائل فرعی» میدانیم که نه تنها مشکلی را از مردم حل نخواهد کرد بلکه سوالهای نمایندگان و جوابهای احتمالی رئیس جمهور «لبه دیگری از قیچی بازدید از زندان اوین» خواهد بود.
درباره سؤال از رئیسجمهور باید به عرضتان برسانیم نمایندگان حامی طرح سؤال که عمدتا از فراکسیون حامی شما در مجلس هستند در شهرهای خود باید در جلسات استیضاح دانشجویی شرکت کنند و در برابر افکار عمومی پاسخگو باشند.