سایت گل-از زمان حضور کارلوس کیروش بر روی نیمکت تیم ملی ایران تاکنون ، ایران هیچگونه محک جدی نخورده است و شاید بزرگترین حریفی که تیم کیروش پرتغالی با آن رویاروئی کرده است ، همین کرهی جنوبی باشد که با بخت و اقبال بلند توانستیم از سد آن بگذریم و همچنان امیدوار به صعود به جام جهانی 2014 باشیم. درواقع پس از رویاروئی تیم ملی ایران با تیم ملی برزیل در هفتم اکتبر سال 2010 در ابوظبی ، تیم ایران با تیم چندان سرشناسی مصاف نداده است و شاید بتوان روسیه را سرآمد آنها دانست.
شاید حق با کیروش باشد و باید از تاجیکستان ممنون نیز باشیم که امروز و با کمترین هزینه برای فدراسیون ما ، حریف تدارکاتی تیم ملی در راه رسیدن به جام جهانی 2014 شده است. شاید بحث دلار در روزهای اخیر بر بحران انتخاب حریف در بازیهای دوستانه افزوده باشد ، اما واقعیت آن است که این بحران سالها است که گریبانگیر تیم ملی ما و فدراسیون فوتبال ماست و بحث مشترک دیروز و امروز ماست. نکتهی جالبتر آن است که فدراسیون فوتبال حتی در برگزاری دیدار تدارکاتی در روزهای فیفا نیز ضعفی مشهود داشته است و حتی نتوانسته از تیمهائی همچون تاجیکستان برای مصاف با تیم ملی درخواست مصاف کند. در 12 سال گذشته شاید فقط چند تیم شاخص در دنیای فوتبال حاضر به مصاف با تیم ملی ایران شدهاند تیمهائی که جز آلمان و برزیل هیچکدام درجه یک نیز نبودهاند.
حال این بحران در زمان سرمربیگری مرد پرتغالی بیش از پیش به چشم میزند. بر همین اساس قصد داریم مروری کوتاه بر بازیهای تدارکاتی تیم ملی در زمان سرمربیگری کارلوس کیروش انجام دهیم.
ایران 1-0 ماداگاسکار ، 17 جولای 2011 ؛ ورزشگاه آزادی
کارلوس کیروش در اولین دیدار رسمی خود بر روی نیمکت تیم ملی ایران ، یک پیروزی خفیف برابر تیمی بدست آورد که در دنیای فوتبال ناشناخته بود. تیم ملی ماداگاسکار که اکنون در ردهی 171ام ردهبندی فیفا قرار دارد ، اولین حریف تدارکاتی تیم ملی ایران در زمان سرمربیگری کیروش بوده است.
تنها نکتهی جالب در مورد این بازی نتیجهی بازی و نحوهی به ثمر رسیدن گل این بازی است. این بازی با تنها گل سید جلال حسینی روی ارسال اوت دستی احسان حاجصفی بدست آمد که خود جای بسی تامل داشت.
ایران 7-0 فلسطین ، 5 اکتبر 2011 ؛ ورزشگاه آزادی
دومین بازی تدارکاتی تیم ملی ایران در دورهی سرمربیگری کیروش برابر تیم گمنام دیگری بود ، اما اینبار از قارهی آسیا. ایران اینبار نیز برابر تیم دیگری با رنکینگ سهرقمی قرار گرفت (فلسطین در ردهی 149ام فیفا قرار دارد.) و در ورزشگاه آزادی جشنوارهای از گل به راه انداخت تا اختلاف سطح فوتبال دو تیم را به خوبی نشان دهد.
در این دیدار محمد قاضی ، کریم انصاریفرد ، جواد نکونام ، پژمان منتظری و پژمان نوری هرکدام یک گل و جواد کاظمیان دو گل برای تیم ملی به ثمر رساندند.
این دیدار برای آمادهسازی تیم ملی ایران برای دیدار با تیم ملی بحرین در چارچوب رقابتهای انتخابی جام جهانی 2014 انجام شد و گویا کاملا تاثیرگذار بود و شاگردان کیروش توانستند در آزادی بحرین را نیز ششتائی کنند ، البته با توجه به اتفاقات و حاشیههای این دیدار !
ایران 2-2 اردن ، 23 فوریهی 2012 ؛ دبی
شاگردان کیروش برای آمادهسازی برای رویاروئی با تیم ملی قطر ، در دبی به مصاف تیم ملی اردن رفتند و درنهایت به تساوی 2-2 رضایت دادند. اردن گرچه یک از تیمهای شناخته در سطح آسیاست اما بازهم آن حریفی نبود که بتواند شاگردان کیروش را به چالش بکشد با این وجود نتیجهی این بازی چیزی جز یک تساوی نبود.
نکتهی جالب در مورد این بازی آن بود که نتیجهی این دیدار همچون نتیجهی بازی دوستانهی گذشته برابر فلسطین به شدت در نتیجهی بازی رسمی ایران در رقابتهای انتخابی جام جهانی تاگیرگذار بود و ایران در تهران برابر قطر با نتیجهی 2-2 متوقف شد.
ایران 2-0 موریتانی ، 18 آوریل 2012 ؛ ورزشگاه آزادی
تیم ملی موریتانی ، دومین حریف آفریقائی تیم ملی ایران در دورهی کیروش است. اگر رویاروئی ایران با ماداگاسکار چیزی در حد فاجعه بود ، رویاروئی با موریتانی چیزی در حد عبور از فاجعه بود. این تیم اکنون در ردهی 205 ردهبندی فیفا قرار دارد و از جمله تیمهای فوق گمنام دنیا محسوب میگردد.
در این دیدار ایران با گلهای انصاریفرد و قاسم دهنوی توانست این تیم را شکست دهد تا بازهم سیل انتقادات به سطح کیفی فوتبال ارائه شده توسط تیم ملی برابر این تیم ضعیف به سمت کیروش و کادر او او سرازیر گردد.
ایران 3-0 موزامبیک ، 2 می 2012 ؛ ورزشگاه انقلاب کرج
کیروش به نوعی در این دیدار برابر تیم ملی زادگاهش قرار گرفته بود. تیم ملی موزامبیک بر خلاف کیروش که چهرهای شناخته شده در دنیای فوتبال است ، چندان هم شناخته شده و پرآوازه نیست و در ردهی 107 ردهبندی فیفا قرار دارد. با این وجود موزامبیک در قیاس با موریتانی و ماداگاسکار ، به مراتب برتر و قابل توجهتر بود.
در این بازی گرچه بازهم شاهد تحکیم قدرت فوتبال خود بر فوتبال تیمهای درجه سومی همچون موزامبیک نبودیم ، اما با این حال زدن سه گل توسط غلامی ، دهنوی و نوری کمی قابل تحمل به نظر میرسید.
آلبانی 1-0 ایران ، 27 می 2012 ؛ استانبول ترکیه
تیم ملی آلبانی در آن روزها در بهترین فرم خود قرار داشت و با قرارگیری در ردهی 50ام ردهبندی فیفا تیمی متحول نسبت به تیم ملی آلبانی در تمامی تاریخ فوتبال این کشور بود. به جرات باید گفت که تیم ملی آلبانی با وضعیتی که در آن زمان داشت ، بهترین حریف تدارکاتی ایران در دورهی کیروش محسوب میشد و در نهایت نیز توانست شاگردان کیروش را شکست دهد.
تونس 2-2 ایران ، 15 آگوست 2012 ؛ مجارستان
تیم ملی ایران در آخرین دیدار تدارکاتی خود قبل از دیدار با ازبکستان ، به مصاف تونس رفت و در یک بازی امیدوارکننده و هم نگرانکننده به نتیجهی 2-2 رضایت داد. البته تونس نیز یک تیم تقریبا خوب و قابل احترام بود که توانست تقریبا تیم کیروش را به چالش بکشد و ضعفهای تیم ملی ایران را مشهود کند.
در این دیدار قاضی و خلعتبری موفق به گلزنی برای تیم ملی ایران شدند.
اردن 0-0 ایران ، 5 ستامبر 2012 ؛ اردن
اردن آخرین حریف تدارکاتی تیم ملی پیش از بازی با لبنان بود. اردن یکی از حریفهای سنتی ایران بوده است که با وجود نداشتن قدرت قابل توجه همواره توانسته ایران را با چالش جدی روبه رو کند.
در زمان کیروش نیز این امر کاملا مشهود بوده است و کیروش در دو بازی تدارکاتی که به مصاف اردن رفت نتوانست هیچ گاه از سد این تیم بگذرد.