این تحصن در روز 7 بهمن ماه آغاز شد و با استقبال گسترده از سوی مردم خشمگین از بسته شدن فرودگاه ها مواجه گردید. در تمام ایام تحصن ، خیابان های اطراف دانشگاه تهران و میدان انقلاب ،لبریز از جمعیت بود. روز نهم بهمن ماه سال 1357، در حدود ساعت پنج بعد از ظهر ، مردم متوجه شدند یک نظامی ، با لباس فرم پشت فرمان یک خودرو بنز ، قصد ورود به خیابان امیر آباد شمالی (کارگر فعلی) را دارد. این شخص سرلشکر تقی لطیفی، رییس آجودانی ژاندارمری کشور بود که در کمال بی تدبیری و یا شاید هم لجاجت ، بدون آن که لباس فرم و درجه های خود را پنهان کند ، به میان جمعیت آمده بود. مردم با داد و هوار عده ای که درجه های سرلشکر را تشخیص داده بودند به طرف خودرو او سرازیر می شوند . در عرض چند ثانیه کوکتل مولوتفی روی کاپوت بنز کوبیده می شود و شیشه های آن توسط تظاهر کنندگان خشمگین خرد می شود.
ژنرال با دست های بالا برده از ماشینش پیاده می شود. بین مردم اختلاف می افتد که ژنرال را به دانشگاه ببرند تا روحانیون متحصن تکلیفش را روشن کنند یا همان جا به باد کتک بگیرندش. طرفداران هر دو نظر فراوان بودند اما تا با هم به تفاهم برسند ، باران مشت ، لگد ، چوب و حتی چاقو به سمت سرلشکر لطیفی می بارد. در نهایت با ورود تعدادی از روحانیونی به صحنه ، ژنرال نیمه جان به دانشگاه منتقل می شود. در دانشگاه، آیتالله طالقانی از دیدن وضعیت لطیفی به شدت متاثر می شود و دستور میدهد وی را به بیمارستان یا اورژانس ببرند.
وی را که از ناحیه پشت و سینه به شدت مجروح بود به بیمارستان شریعتی میبرند، و در نهایت به علت اینکه ارتشی بوده به بیمارستان ۵۰۱ ارتش منتقل میشود.
در تمام لحظاتی سرلشکر لطیفی در محاصره تظاهر کنندگان بود ، دو عکاس موفق شدند تصاویر متعددی از او به ثبت برسانند. آن چه خواهید دید گزیده ای از آن تصاویر است که برای نخستین بار در کنار هم منتشر می شود.
ابتدای کارگر شمالی
ابتدای کارگر شمالی
میدان انقلاب