کد خبر: ۸۸۸۵۵
زمان انتشار: ۱۰:۳۳     ۰۶ آبان ۱۳۹۱
هالیوودریپورتر می‌نویسد: «یک خانواده محترم» یک کیفرخواست سیاسی است که هنرمندانه‌ محکومیت جهانی [به اصطلاح] باتلاق سیاسی‌ای که در ایران وجود دارد را به تصویر می‌کشد.

به گزارش خبرنگار فارس، فیلم سینمایی «یک خانواده محترم» ساخته «مسعود بخشی» و به تهیه‌کنندگی کشور فرانسه، تنها نماینده ایران در شصت و پنجمین جشنواره فیلم کن، تاکنون در بسیاری از جشنواره‌های خارجی چون ملبورن، ابوظبی، کارلوویواری، ونکوور، بمبئی و ... به نمایش درآمده است.

 

این فیلم که این روزها به خاطر فضای سیاه و دور از واقعیتی که از ایران ارائه ‌می‌دهد، مورد توجه رسانه‌های غربی قرار گرفته است، فیلمی که به گفته مقامات حاضر در جشنواره کن باعث می‌شود تا پس از اتمام نمایش آن، کشور عزیزمان هو شود، فیلمی که به اعتراف رسانه‌های غربی یک فیلم ایران ستیز است.

در زیر اشاره‌ای داریم به تحلیل برخی ازنشریه‌های سینمایی در ارتباط با فیلم «یک خانواده محترم»:

*نشریه سینمایی اسکرین دیلی

«بخشی» در این فیلم با مهارت خاصی مخاطب را درگیر بازی یک خانواده محترم می‌کند که بیشتر به یک بازی قایم باشک روایی شبیه است.

او در این درام نیروبخش و قابل فهم، فضای جنگ را با هوای ابری تهران ادغام کرده است، تهران، شهری با ساختمان‌های نیمه‌تمام و الیگارشی‌ها منتظر تصاحب هر یک از دژهای مدرن هستند.

اسکرین دیلی در ادامه می‌افزاید: در همه صحنه‌های این فیلم دین حضور دائمی دارد، البته کارگردان از آن به عنوان پس‌زمینه‌ ایران مدرن، کشوری که درگیر معضل وجود فساد مالی و افرادی است که از همه‌چیز به نفع خود سوء استفاده می‌کنند.

بخشی در این فیلم از گذشته خود برای اثبات اینکه نسل جدید مورد تهدید است، استفاده می‌کند.

*نشریه سینمایی هالیوود ریپورتر

هالیوود ریپوتر می‌نویسد: «یک خانواده محترم» یک کیفر خواست سیاسی که به طرز هنرمندانه‌ای محکومیت جهانی باتلاق سیاسی که در ایران وجود دارد را به تصویر می‌کشد.

این نشریه سینمایی می‌افزاید: علی‌رغم آنکه در این فیلم تلاش شده تا از فضای بدبینانه‌ درامی که در فیلم «جدایی نادر از سیمین» وجود دارد، فاصله گرفته شود ولی فضا و حس ناامیدانه جاری در این دو فیلم بسیار شبیه است، این ناامیدی بیشتر در ناکامی آرش در تلاش برای برقراری رابطه با خانواده‌اش وجود دارد.

«یک خانواده محترم» در واقع داستان انحرافات مالی و سوء استفاده‌های رفتاری است که در زمان جنگ ایران و عراق به وقوع پیوسته است.

*نشریه سینمایی ورایتی

این نشریه سینمایی فیلم «یک خانواده محترم» را اینگونه معرفی می‌کند: این فیلم داستان استاد دانشگاهی است که پس از 22 سال به وطن بازمی‌گردد و حال در موقعیت‌های ناامیدکننده کاغذ‌بازی‌هایی که در کشور موج می‌زند و توطئه خانوادگی غرق شده است.

بخشی در به تصویر کشیدن فضای رعب و وحشت موجود در ایران بالاخص در رابطه با صحنه‌های زمان معاصر بسیار خوب عمل کرده است، اگرچه در کلیت فیلم به خاطر فلاش‌بک‌های مکرر و ناهماهنگ، آشفتگی‌ آزار‌دهنده‌ای حس می‌شود.

البته صدابرداری حرفه‌ای فیلم به خوبی توانسته احساس موجود در هرصحنه را به خوبی به مخاطب منتقل نماید.

واریتی در ادامه متذکر می‌شود: اگرچه فیلم سرشار از برخی استعاره‌های بصری قوی است همچون زنی که دستکش به دست و ماسک به دهن در حال زدودن کثیفی‌هاست، ولی در برخی از این موارد، استعاره‌های موجود با کلیت فیلم همخوانی ندارد و بیش از آنکه دارای سیگنال‌های نمایشی باشد، برای جشنواره ساخته شده است.

*سایت سینمایی «آپ کامینگ»

این سایت انگلیسی زبان ضمن انتشار خبر نمایش فیلم «یک خانواده محترم» در هفتمین روز از جشنواره فیلم لندن می‌نویسد:

این فیلم داستان استاد دانشگاهی است که پس از مدت‌ها به ایران بازمی‌گردد ولی از نزدیک با خطراتی واقعی که پیامد جنگ ایران و عراق و همچنین انقلاب است، روبرو می‌شود.

او در فضایی قرار می‌گیرد که گرایشات غیراخلاقی و کلاهبرداری به کثیف‌ترین دلیل یعنی رسیدن به پول، موج می‌زند.

به گزارش فارس در شرایطی که به نظر می‌رسد باید برای حضور یک فیلم ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی به خود ببالیم، فضای سیاه، توهین‌آمیز و دور از واقعیت فیلم «یک خانواده محترم»، نه تنها این فرصت را از ما می‌گیرد، بلکه باعث می‌شود تا نگران تصمیم توزیع‌کننده فرانسوی این فیلم، برای نمایش آن در کشورهای دیگر و ارائه آن به مخاطبی باشیم که هیچ تصویر واضحی از سرزمین ایران و مردمانش ندارد.

____________________________

گزارش از: نرگس محمدی

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها