کد خبر: ۸۸۸۴۵
زمان انتشار: ۱۰:۲۰     ۰۶ آبان ۱۳۹۱
روزشمار ایام فتنه- ۶آبان
رهبر معظم انقلاب فرمودند: مسئله اصلى در قضایاى اخیر، اصل انتخابات بود؛ زیر سؤال بردن اصل انتخابات بزرگترین جرمى بود که انجام گرفت. چرا شما نسبت به این جرم چشمتان را می‌بندید؟

* پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری: مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از نخبگان علمی فرهنگی کشور فرمودند: «بنده گفتم کرسى آزادفکرى را در دانشگاه‌ها به وجود بیاورید. خوب، شما جوان‌ها چرا به وجود نیاوردید؟ شما کرسى آزادفکرى سیاسى را، کرسى آزاد فکرى معرفتى را توی همین دانشگاه تهران، توی همین دانشگاه شریف، توی همین دانشگاه امیرکبیر به وجود بیاورید. چند نفر دانشجو بروند، آنجا حرفشان را بزنند، حرف همدیگر را نقد کنند، با همدیگر مجادله کنند. حق، آنجا خودش را نمایان خواهد کرد. حق اینجورى نمایان نمی‌شود که کسى یک انتقادى را پرتاب بکند. اینجورى که حق درست فهمیده نمی‌شود. ایجاد فضاى آشفته‌ ذهنى با لفاظى‌ها هیچ کمکى به پیشرفت کشور نمی‌کند. شما تجربه‌ این پدر پیرتان را در این زمینه داشته باشید. آنى که کمک می‌کند به پیشرفت کشور، آزادى واقعىِ فکرهاست؛ یعنى آزادانه فکر کردن، آزادانه مطرح کردن، از هو و جنجال نترسیدن، به تشویق و تحریض این و آن هم نگاه نکردن.»

ایشان در ادامه جابجایی حوادث فرعی و اصلی بعد انتخابات در افکار عمومی را مورد اشاره قرار دادند و زیر سوال بردن انتخابات را بدون مستندات کافی «بزرگترین جرم» عنوان کردند: «در همین مسائل اخیر، مسائل را باید اصلى فرعى کرد؛ مسئله‌ى اصلى چیست؛ یک سلسله مسائل فرعى هم پیرامون اوست؛ نه اینکه آن مسائل فرعى کم‌اهمیت است، اما مسئله‌ى اصلى اهمیتش بیشترش از آنهاست. مسئله‌ى اصلى در این قضایاى اخیر، اصل انتخابات بود؛ زیر سؤال بردن اصل انتخابات بزرگترین جرمى بود که انجام گرفت. چرا شما نسبت به این جرم چشمتان را می بندید؟! این همه زحمت کشیده بشود، مردم بیایند، یک شرکتِ به این عظمت، یک نصاب‌شکنى، یک رکودشکنى در دنیا در مردمسالارى، در دموکراسى‌اى که اینقدر ادعایش را میکنند، انجام بگیرد، بعد یک عده مفت و مسلّم بیایند بدون استدلال، بدون دلیل، همان فرداى انتخابات بگویند: انتخابات دروغ است! این کار کوچکى است؟! این جرم کمى است؟! ... دشمن هم حداکثر استفاده را از این کرد ... دیدند عناصرى وابسته‌ى به خودِ نظام، از خودِ نظام، دارند این جور میداندارى میکنند، اینها هم وقت را مغتنم شمردند، آمدند داخل میدان.» و در ادامه نیز به موضوع مهمی اشاره کردند: «من روز اول این را پیغام دادم به همین حضراتى که صحنه‌گردان این قضایا هستند؛ آن ساعات اول من به آنها پیغام خصوصى دادم. من اگر یک وقتى توى نماز جمعه یک حرفى میزنم، این ابتدا به ساکن نیست؛ حرف خصوصى، پیغام خصوصى، نصیحتِ لازم انجام میگیرد، وقتى انسان ناچار میشود، یک حرفى را مى‌آورد  علنا بیان میکند. من پیغام دادم، گفتم این را شما دارید شروع میکنید، اما نمیتوانید تا آخر کنترل کنید؛ مى‌آیند دیگران سوءاستفاده میکنند. حالا دیدید آمدند سوءاستفاده کردند.» ایشان با اشاره به مخالفت و خط زدن شعار مرگ بر اسرائیل و مرگ بر امریکا در برخی حوادث اخیر فرمودند: «معنای واقعی این مسائل چیست؟»

* پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، حاشیه هایی از دیدار ایشان با نخبگان جوان را منتشر کرد : پس از آخرین نفری که برای مطرح کردن دیدگاه های خود نوبت داشت، حاضران منتظر صحبت‌های رهبر انقلاب بودند که ایشان از مجری برنامه می پرسند؛ «از دوستانی که قرار بوده صحبت کنند، کسی باقی ماند؟» مجری می گوید؛ «اگر شما اجازه بدهید، همه جمع هزار نفره یی که اینجا هستند، دوست دارند صحبت کنند...» (همه می خندند.) در این میان چند تن از دانشجویان از میان جمعیت، خواستار فرصتی برای بیان صحبت هایشان شدند. این حرکت با واکنش برخی برگزارکنندگان مراسم روبه رو شد که آنها را دعوت به نشستن می کردند، اما رهبر با اشاره به یکی از همان جوان ها گفتند؛ «آن آقایی که ایستاده بودند و نشاندن‌شان، شما بفرمایید...» دانشجوی جوان بلند شد و شروع کرد به حرف زدن. صدایش از آنجا به گوش رهبر نمی‌رسید، پشت تریبون آمد و پس از معرفی خود، سخنانش را آغاز کرد. حرف هایش نسبت به سخنران های قبلی رنگ و بوی دیگری داشت. ابتدا از عملکرد صدا و سیما پیرامون حوادث اخیر انتقاد کرد و با بیان مثالی از رهبر پرسید؛ «آیا صدا و سیمای ما تصویر درستی از کشور و جهان ارائه می دهد یا تصویری غیرواقعی و کاریکاتورگونه؟ آیا صدا و سیما به عقاید مختلف اجازه دفاع از خودشان را می دهد؟ عقایدی که به خصوص در همین رسانه مورد نقد یا حتی حمله قرار می‌گیرد؟ آیا صدا سیمای ما نقل قولی که از افراد می کند یا رویدادهایی که روایت می کند، وفادارانه و منصفانه است؟» بخش دوم سخنان وی نیز موضوع نقد رهبری بود.وی در ادامه از آقا خواست تا باز هم ادامه دهد و پاسخ شنید؛ «من موافقم که شما ادامه بدهید. وقت از اول هم تمام شده بود، ولی شما ادامه بدهید...» تشکر کرد و این بار صحبت هایش را با انتقاد از چگونگی برخورد نیروی انتظامی با تجمعات پس از انتخابات ادامه داد؛ «اگر مقداری روش های اقناعی تر داشتیم و از خشونت به جز در موارد ضرورت استفاده نمی کردیم، نظام ما بقای بهتری نداشت؟ آیا مردم متحدتری نداشتیم؟» پس از اتمام صحبت های او چند نفر به اعتراض بلند شدند تا نوبت برای حرف زدن بگیرند. یکی از آنها گفت؛ «همین حرف های ایشان نشان می دهد فضای نقد وجود دارد. ما هم می خواستیم حرف بزنیم اما به ما اجازه ندادند و فرصت نشد...» آقا در جواب اعتراضات گفتند؛ «این را به حساب کم بودن وقت ها بگذارید و تحمل بفرمایید. ان شاءالله خدای متعال شرح صدر خواهد داد به همه ما که درست بفهمیم، درست ببینیم و درست بیان کنیم.»

رهبر انقلاب در لابه لای سخنان خود به برخی از سوالات و شبهه های مطرح شده در جلسه پاسخ دادند؛ «بنده توی جلسات دانشجویی، دانشگاهی که اینجا هستند، گاهی که ببینم حالا بعضی ها روی ملاحظه، روی احترام، روی هرچه، بعضی از این حرف ها را که خیال می کنند من خوشم نمی آید، نمی زنند، از نگفتنش ناراحت می شوم، از گفتنش مطلقاً ناراحت نمی شوم. ای کاش مجال بود تا گفته می شد، تا آن وقت انسان می توانست آن برگ های روی هم گذاشته کتاب حرف را باز کند تا خیلی از حقایق روشن بشود. آینده، البته این کارها خواهد شد.» آقا از صدا و سیما گفتند و گفتند که ایشان هم به بخشی از عملکرد این دستگاه انتقاد دارند اما مثل همیشه انصاف را یکی از شروط نقد سالم عنوان کردند؛ «در انتقاد از بی انصافی یک دستگاه یا یک کس، خود ما باید دچار بی انصافی نشویم، به این توجه کنیم.» رهبر انقلاب نسبت به صدا و سیما دو انتقاد عمده را وارد دانستند و گفتند؛ «خیال نکنید آن حرف هایی که صداوسیما می زند، این، همه حرف هاست، نه، خیلی مطلب هست. یک سینه حرف موج زند در دهان ما. این جور نیست که هرچه که انسان احساس می کند، این را گفته باشد یا بتواند بگوید. خیلی حرف های زیادی هست ... به تدریج خیلی از حقایق برای شماها روشن خواهد شد.» آقا با اشاره به این سوال که «آیا صدا و سیما وضعیت واقعی کشور را نشان می دهد؟» پاسخ گفتند «نه، ناقص نشان می دهد. خیلی پیشرفت های برجسته و بزرگ هست که صدا و سیما نشان نمی دهد. دلیلش هم این است که شما مجموعه مرتبط با حوادث گوناگون، از خیلی از حقایق کشور و پیشرفت های کشور مطلع نیستید، نقص صدا و سیمای ماست. والا اگر صداوسیما می توانست همان جور که تلویزیون فلان کشور غربی با یک سابقه و تجربه فراوان و با استفاده های هنری دروغ های خودش را راست جلوه می دهد، واقعیات موجود کشور را درست منعکس کند، شما بدانید امروز امید نسل جوان، دلبستگی نسل جوان به کشورش، به دینش، به نظام جمهوری اسلامی اش، به مراتب بیشتر از حالا بود.» و اما انتقاد دوم که درباره انتخابات بود؛ «شما خیال نکنید که حالا بنده چون رئیس صدا و سیما را انتخاب می کنم، همه برنامه های صدا و سیما را می آورند، دانه دانه بنده نگاه کنم، امضا کنم. نخیر، از خیلی از برنامه های صدا و سیما بنده راضی هم نیستم، از جمله من راضی نبودم که از ماه اسفند، بلکه زودتر از اسفند، بعضی از سفرهای تبلیغاتی و حرف هایی که زده شد و تظاهراتی که می شد و مجادلاتی که انجام می گرفت، از تلویزیون پخش شود، که متاسفانه تو تلویزیون پخش شد.» اواخر سخنرانی انتظار کسانی که می‌خواستند بدانند واکنش آقا به سخنان آن جوان دانشجو درباره «انتقاد از رهبری» چیست به سر آمد و ایشان گفتند؛ «ما که نگفتیم از ما کسی انتقاد نکند، ما که حرفی نداریم. من از انتقاد استقبال می کنم، از انتقاد استقبال می کنم. البته انتقاد هم می کنند. دیگر حالا جای توضیحش نیست، انتقاد هم هست، فراوان هست، کم هم نیست، بنده هم می گیرم، دریافت می کنم و انتقادها را می فهمم.»

* محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور، در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر گفت: «در تاریخ ‏29‏ مهر گذشته، ‏دو‏ تن از نمایندگان مجلس با حضور در دادستانی کل کشور متن شکوائیه ای را با حدود 100‏ امضاء از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که علیه آقای میرحسین موسوی تنظیم شده بود، به من ارائه کردند.»

منبع: کتاب روزشمار 8 ماه نبرد مقدس

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها