کد خبر: ۸۷۸۷۱
زمان انتشار: ۱۸:۵۸     ۰۱ آبان ۱۳۹۱
بررسی وضعیت بازارها و صرافی‌های مکه‌ی مکرمه حاکی از آن است که نه‌تنها تغییر محسوسی در زمینه‌ی میزان خرید زائران ایرانی در عربستان پدید نیامده، بلکه مقاومت ریال سعودی در برابر ریال ایران نسبت به مدینه هم شدیدتر است.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به عربستان سعودی، پس از فعل و انفعالات مختلفی که در چند هفته‌ی اخیر در زمینه‌ی افزایش نرخ ارز در داخل کشور صورت گرفته است، فروشندگان حاضر در شهرهای محل حضور زائران ایرانی در مراسم حج که در سال‌های گذشته با پذیرش پول رایج در ایران، عملا زائران ایرانی را به خرید اجناس و سوغات بیشتر تشویق می‌کردند، اکنون در این زمینه کاملا امتناع دارند.

این امر موجب شده است که علاوه بر فرهنگ‌سازی‌های صورت‌گرفته و نیز سفارش‌های اکید در زمینه‌ی حمایت از تولید ملی، خریدهای انبوه زائران و حاجیان ایرانی که معمولا اجناس کم‌کیفیت واردشده از کشورهایی مانند چین را شامل می‌شد، به‌شدت و به‌شکل محسوسی کاهش یابد.

با آن‌که سال گذشته هر ریال سعودی حدود 300 تومان و کمتر از آن هم قیمت داشت، در ابتدای موسم امسال صرافی‌های مدینه در ازای هر ایران‌چک 50هزار تومانی، به میزان نصف معادل سال گذشته، یعنی 75 ریال سعودی پرداخت می‌کردند. این میزان رفته‌رفته کاهش یافت، تا یکی دو هفته پیش که بین 50 تا 45 ریال سعودی در مقابل هر ایران‌چک 50هزار تومانی نوسان داشت. اکنون نیز زائران ایرانی در مکه‌ی مکرمه با ارائه‌ی 40 ریال سعودی در برابر هر ایران‌چک 50هزارتومانی مواجه می‌شوند.

در واقع با توجه به افزایش هر ریال سعودی از حدود 300 تومان به 1000 تا 1200 تومان در فاصله‌ی یک سال گذشته، عملا خرید اجناس برای زائران ایرانی در عربستان کاملا غیرمقرون به‌صرفه شده است. برای نمونه، هر مسافر سرزمین وحی در زمان سفر خود، لباس احرام را در ایران بین 25 تا 30هزارتومان می‌توانست بخرد که سال گذشته به قیمتی حدود 15هزار تومان در کشور عربستان قابل تهیه بود؛ اما امسال قیمت آن به حدود 50 تا 70هزارتومان رسیده است.

یا برای نمونه‌ی دیگر، هر کنسرو ماهی که سال گذشته در عربستان هزینه‌ای 1200 تا 1500 تومانی برای خریدار ایرانی داشت، اکنون به حدود چهار تا پنج‌هزار تومان رسیده است. می‌توان گفت که هرچند سال گذشته قیمت‌های عربستان حدود 50 درصد قیمت‌های مشابه در ایران بود، اکنون به سطح 50 درصد بیشتر افزایش یافته است که اصطلاحا در توفیقی اجباری، خریدهای انبوه و معمولا غیرضروری حاجیان ایرانی را لغو کرده است.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها