دبیر انجمن نجوم اهواز با اشاره به جزئیات بارش شهابی اسدی در شامگاه فردا 30 مهرماه، گفت: این بارش شهابی از اوایل مهرماه آغاز می شود و فردا 30 مهرماه به اوج بارش می رسد.
دبیر انجمن نجوم اهواز فعالیت بارش شهابی جباری را از روز 10 مهر تا 16 آبان ماه ذکر کرد و اظهار داشت: این بارش فردا 30 مهرماه به اوج خود می رسد به گونه ای که تعداد شهابهایی که در هر ساعت قابل مشاهده است (ZHR) به 30 شهاب در هر ساعت می رسد.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت رصد این پدیده زیبای نجومی در شامگاه فردا بسیار مناسب است، در این زمینه توضیح داد: در شامگاه فردا 30 مهر، ماه در آسمان نیست از این رو می توان شهابهای پر نور این بارش را مشاهده کرد.
جعفری زاده از نزدیکی سیاره مشتری به کانون بارش خبر داد و یادآور شد: در شامگاه فردا یکشنبه سیاره مشتری نیز در کنار کانون بارش شهابی جباری خواهد بود که منظره دیدنی را پدید خواهد آورد.
وی با اشاره به میزان سرعت بارش خاطرنشان کرد: میانگین سرعت شهابهای این بارش نسبت به کره زمین در اوقات اوج بارش حدود 66.2 کیلومتر بر ثانیه است. این بارش را می توان کمی پس از غروب خورشید مشاهده کرد.
این ستاره شناس همچنین از 2 بارش شهابی دیگر در آبان و آذر ماه خبر داد و اضافه کرد: پس از پایان بارش شهابی جباری، در روز 24 آبان ماه بارش شهابی اسدی را شاهد خواهیم بود.
وی منشاء این بارش را دنباله داری به نام "سویفت-تاتل" (Swift-Tuttle) دانست که حدود 130 سال یک بار حرکت، مدار خورشید را کامل می کند و اظهار داشت: در بهترین شرایط رصدی تعداد شهابها بین 120 تا 200 شهاب است که تاکنون به ندرت تعداد این بارشها به 200 رسیده است.
جعفری زاده بارش شهابی جوزایی را از دیگر بارش شهابیها در سال جاری ذکر کرد و گفت: این بارش در آذرماه سال جاری است و منشاء "دنباله دار" ندارد بلکه منشا بارش جوزایی یک سیارک با نام "فایتون 3200" است که در سال 1998 کشف شد. بارش شهابی جوزایی در صورت فلکی جوزا از باقی مانده این سیارک ایجاد می شود.