کد خبر: ۸۵۶۸۹
زمان انتشار: ۱۰:۴۹     ۲۳ مهر ۱۳۹۱
سفیر ایران در طرابلس درباره ربایش و آزادی ۷ کارمند هلال احمر کشورمان در بنغازی گفت: آنها را در مزارع، منازل شخصی و منازل اقوام و دوستان نگه می‌داشتند و در این مدت ۶ بار محل اختفای گروگان‌ها را تغییر دادند.

«حسین اکبری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در طرابلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، به تشریح روند ربایش 7 کارمند هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در بنغازی و نحوه آزادی آنها پرداخت و قدری درباره اوضاع کنونی در لیبی سخن گفت.

وی حضور هیئت هلال احمر ایران در لیبی را بنا به درخواست هلال احمر لیبی و برای تقدیر و تشکر از اقدامات صورت گرفته در  طی دوران انقلاب این کشور برشمرد و گفت: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، در این مدت حضوری فعال در صحنه لیبی داشت و محموله‌های بسیار خوبی در این مقطع ارسال شد. حتی در دوران حضور قذافی نیز محموله‌های هلال احمر ایران از طریق تونس برای انقلابیون ارسال می‌شد و اولین محموله در ماه مارس (یک ماه پس از انقلاب لیبی) به این کشور ارسال شد.

اکبری با بیان اینکه علاوه بر ارسال محموله، هلال احمر جمهوری اسلامی در زمینه انتقال و مداوای مجروحان لیبیایی نقش بسزایی را ایفا کرد، اظهار داشت: در زمینه ارسال کمک‌های بشردوستانه به طرابلس و مناطق آزاد شده اقدامات خوبی صورت گرفت. به همین دلیل هلال احمر لیبی کتباً از هلال احمر جمهوری اسلامی برای تقدیر به خاطر این اقدامات دعوت کرد تا در سفر به لیبی ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته، روابط دوجانبه هر چه بیشتر توسعه یابد.

سفیر ایران در طرابلس با اشاره به مشکلات اساسی لیبی در زمینه بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: ما در زمینه ساخت پروتز و تاسیس درمانگاه‌ تجارب خوبی داریم و می‌توانیم تجارب خود را در اختیار لیبی قرار دهیم.

وی در توضیح بیشتر درباره حضور هیئت هلال احمر در بنغازی گفت: هیئت هلال احمر ایران که به بنغازی سفر کرد از مسئولان بلندپایه این سازمان بودند و در طی مدت حضورشان توافقات خوبی با طرف لیبیایی صورت دادند و هلال احمر لیبی نیز از قابلیت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران شگفت زده شده بود. زمانی که مذاکرات نهایی و قرار شد که روز بعد توافقات صورت گرفته امضا شود، افراد ناشناس در ساعت یک بامداد در ماه مبارک رمضان زمانی که هیئت پس از ترک ساختمان هلال احمر لیبی به سمت محل اقامت در حرکت بود، اقدام به ربایش آنها کردند.

 

 

سفیر ایران در لیبی در گفت‌وگو با فارس

اکبری اضافه کرد: پس از وقوع این حادثه، بلافاصله مطلع شدیم و با هلال احمر لیبی و دولت این کشور تماس گرفتیم. من خود شخصاً با عبدالجلیل رئیس شورای انتقالی لیبی تلفنی گفت‌وگو کردم و ایشان اطمینان داد و گفت که نگران نباشید آنها ظرف یکی دو روز ‌آینده آزاد می‌شوند. ما نیز مطمئن شدیم که این افراد در دست نیروهای لیبیایی هستند.

وی با بیان اینکه با این اظهارات بخشی از نگرانی ما برطرف شد، اظهار داشت: پس از این قضایا هلال احمر لیبی بیانیه‌ای را منتشر و توضیحاتی را در خصوص دعوت از گروه ایرانی ارائه و نسبت به اقدام صورت گرفته در قبال هیئت مزبور ابراز تأسف کرد. هلال احمر لیبی در این بیانیه از دولت درخواست کرد تا نسبت به آزادی هر چه سریع‌تر این افراد اقدامات لازم را صورت دهد.

اکبری اضافه کرد: این بیانیه هرگونه شبهه در خصوص هیئت ایرانی را برطرف کرد و من نیز به عنوان سفیر ایران موضوع را در سطح رسانه‌ها به روز نگه داشتم و اسناد مربوط به حضور آنها در لیبی را در روزنامه‌ها منتشر کردیم.

سفیر ایران در طرابلس به ورود فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ به این قضیه و صدور بیانیه در این راستا اشاره کرد و افزود: وزارتخانه‌های کشور، فرهنگ و خارجه لیبی نیز با صدور بیانیه‌هایی ضمن محکوم کردن این اقدام، بر تلاش برای آزادی هر چه سریع‌تر این افراد تأکید کردند.

وی به اقدامات صورت گرفته از ناحیه سازمان‌های مردم نهاد NGO‌ها و سازمان‌های بشردوستانه، برگزاری تجمع‌ها و ورود رؤسای عشایر و قبایل در این قضیه اشاره کرد و گفت: جبهه متحد مردمی و دولتی در حمایت از این افراد تشکیل و به طور مستمر کار خود را آغاز کردند. هیئتی رسمی نیز به ریاست حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت خارجه ایران به لیبی سفر کرد و آقای صالحی وزیر خارجه نیز تماس‌هایی با همتای خود داشت.

اکبری اضافه کرد: زمانی که «محمدیوسف المقریف» رئیس کنگره ملی لیبی بر سر کار آمد، با وی تلفنی گفت‌وگو کردم و اولین کسی نیز که با او ملاقات داشت، من بودم که یکی از بحث‌های مطرح شده در این دیدار، ربایش کارمندان هلال احمر ایران بود. در این دیدار ایشان اظهار تأسف کرد و قول داد که موضوع را پیگیری کند و واقعاً نیز پیگیری کرد.

سفیر ایران در لیبی با تشریح اوضاع کنونی در لیبی، افزود: هنوز پسر قذافی در اختیار گردانی است که وی را به دولت تحویل نداده‌اند. لیبی محیطی کوچک است که همه اخبار به سرعت در آن منتشر می‌شود.

وی اضافه کرد:‌ ما می‌دانستیم که ربایندگان چه کسانی هستند و اتباع ایرانی را در کجا نگهداری می‌کنند. آنها این 7 نفر را در بنغازی و حومه آن و در مزارع، منازل شخصی و منازل اقوام و دوستان نگهداری می‌کردند و امکانات لازم را در اختیار نداشتند.

اکبری در توضیح بیشتر گفت: در روزهای اول از طریق واسطه‌هایی مطلع شدیم که ربایندگان در ازای آزادی این 7 نفر پول مطالبه کرده‌اند. ما نیز گفتیم باید بدانیم که چه کسی پول را می‌خواهد و در نهایت به خاطر عدم پاسخگویی آنها قضیه منتفی شد.

وی به اقدامات صورت گرفته توسط رؤسای قبایل برای آزادی این 7 نفر اشاره کرد و افزود: 70 الی 80 رئیس قبیله با هزینه خود کمیته ویژه‌ای را تشکیل و از تمام زندان‌ها بازدید به عمل آوردند و با گروه‌های مظنون در این زمینه به گفت‌وگو پرداختند و به ما نیز اعلام کردند که اگر مسئول اصلی ربایش برای ما محرز شود، رئیس عشیره را قانع می‌کنیم که او را اخراج کند.

اکبری در خصوص هدف اصلی ربایندگان اظهار داشت: کسانی که با بیداری اسلامی مخالفند دست به این اقدام زدند.

سفیر ایران در لیبی اضافه کرد: در پی شرایط ایجاد شده و فشارهای مردمی، ربایندگان مجبور شدند که 6 بار محل اختفای افراد ربوده شده را تغییر دهند و در نهایت بعد از 68 روز این 7 نفر را آزاد کردند.

وی همچنین گفت: در طول این مدت مباحثی مطرح شد از جمله اینکه در ازای آزادی این 7 نفر ایران باید با دولت عراق در خصوص آزادی چند لیبیایی القاعده‌ای در زندان‌های عراق گفت‌وگو کند که ما اعلام کردیم عراق کشوری مستقل است و ارتباطی به ما ندارد و علاوه بر این خانواده‌های اتباع لیبیایی زندانی در عراق نیز با ما تماس گرفتند و برائت خود را از این گروه اعلام کردند.

اکبری گفت: ما در طی این مدت حکیمانه و با طمأنینه رفتار کردیم، چرا که جامعه لیبی به خاطر حکومت 40 ساله قذافی جامعه احساسی و عاطفی است و ما نمونه‌هایی از جمله ترور «عبدالفتاح یونس العبیدی» را به یاد داشتیم.

اکبری در خصوص آزادی این 7 نفر گفت که با همه مقامات لیبی تماس تلفنی داشته از جمله با معاون وزیر کشور در شرق لیبی، قائم مقام وزیر خارجه و کشور، مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای انتقالی و....

وی در خصوص نحوه آزادی این 7 نفر اظهار داشت:‌ حدود 4 روز قبل از آزادی این افراد در جریان آزادیشان بودم، ولی تا لحظه پروازشان به سمت ایران هیچ گونه اطلاع رسانی نکردم. این 7 نفر در فرودگاه بنغازی تحویل ما داده شدند و پس از حضور در VIP (سالن تشریفات) و گفت‌وگوی کوتاه با آنها به سمت ایران پرواز کردند.

 

 

سفیر ایران در لیبی در گفت‌وگو با فارس

*هیچ سندی مبنی بر شهادت امام موسی صدر در دست نیست

اکبری در خصوص سرنوشت امام موسی صدر نیز گفت: هیچ سند، دلیل و استدلالی مبنی بر شهادت ایشان نیست.

سفیر ایران در خصوص زندان‌های مخفی قذافی در آفریقا هم اظهار داشت: قذافی در آفریقا سلطه‌ای به هم زده بود و هر چیزی را با پول خریده بود. قذافی در اکثر کشورهای آفریقایی اقداماتی را صورت داده بود از جمله تاسیس هتل‌های 5 ستاره در چاد، تونس و موریتانی.

وی در خصوص اخبار مطرح شده مبنی بر دخالت جریان‌های خارجی در مرگ قذافی، خاطرنشان کرد: مقامات لیبی بارها غربی‌ها را عامل کشته شدن قذافی عنوان کرده‌اند.

اکبری در بخش دیگری از سخنان خود درباره کشته شدن سفیر آمریکا در بنغازی نیز اظهار داشت که این قضیه سناریویی از پیش طراحی شده نبوده چرا که هیچ کس نمی‌دانست سفیر آمریکا در سرکنسولگری این کشور در بنغازی حضور دارد و گفت: یک روز بعد از این قضیه وزارت خارجه لیبی در جلسه‌ای به همه سفرای خارجی اعلام کرد که از حضور سفیر آمریکا در کنسولگری بی‌اطلاع بوده و او بدون اطلاع به بنغازی سفر کرده است.

سفیر ایران در طرابلس در خصوص حضور القاعده در لیبی با اشاره به آمار منتشر شده از سوی مسئولان دولت لیبی اظهار داشت: بر اساس آمار حدود 5 درصد هستند و به اذعان برخی مقامات لیبی تعداد آنها به 500 نفر و حتی 200 نفر هم نمی‌رسد. جامعه 6 میلیونی لیبی مسلمانان میانه رو هستند و القاعده قدرت مانور زیادی در این کشور ندارد و مردم لیبی بارها راهپیمایی‌های اعتراض آمیز علیه القاعده برپا کردند.

اکبری درباره سلاح‌هایی که در دست مردم هست، نیز گفت: دولت لیبی هنوز نتوانسته در این زمینه اقدامی را صورت دهد.

وی به تصویر بدی که از تشیع در لیبی به نمایش در آمده نیز اشاره کرد و افزود: من همواره در گفت‌وگو با مقامات و مسئولان این کشور سعی در شفاف سازی در این زمینه داشته‌ام.

به گفته اکبری این فضاسازی از سوی غرب صورت می‌گیرد تا بیداری اسلامی را تحت الشعاع قرار داده و اثرات آن را کمرنگ جلوه دهد.

سفیر ایران در طرابلس به راه‌اندازی شبکه‌های ماهواره‌هایی در آمریکا اشاره کرد و افزود: آنها با این اقدام می‌خواهند علیه وحدت مسلمانان فضاسازی کرده و چهره‌ای منفی از تشیع به نمایش بگذارند.

اکبری درباره سیف الاسلام قذافی نیز گفت که نگه داشتن زنده نگه داشتن وی برای لیبیایی‌ها از مرگش مهم‌تر است و عنوان کرد که بخشی از خانواده قذافی در حال حاضر در نیجر، مصر و الجزایر حضور دارند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها